به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۱۵ - ۱۸:۱۴
 
۲۹
تاریخ انتشار : ۱۳۹۳/۱۰/۱۰ ساعت ۱۱:۲۴
کد مطلب : ۶۴۹۰۰
رناني: طول کشیدن روند مذاکرات به‌ضرر ایران است

بحث‌‌ مناقشات‌88 اقتصاد ایران‌ را زمین‌گیر کرده‌

گروه اقتصادي: يك كارشناس اقتصاد با بیان اینکه نزول قیمت نفت تا مرز بالاترین هزینه تولید آن یعنی 35 دلار در دریای شمال به معنای غیر اقتصادی بودن تولید نفت است، گفت:اصلی ترین هدف عربستان برای پایین نگه داشتن قیمت نفت مقابله با نفت شیل است. اگر قیمت نفت به 50 دلار برسد شرکت های آمریکایی دیگر قادر به تولید نفت شیل نخواهند بود.
بحث‌‌ مناقشات‌88 اقتصاد ایران‌ را زمین‌گیر کرده‌
دكتر محسن رنانی در نشست تاثیر تحولات بازار نفت و مذاکرات هسته ای بر اقتصاد ایران، ادامه داد: با توجه به سقوط قیمت نفت تا مرز 50 دلار جهان امروز در آغاز یک سقوط بزرگ قرار گرفته است، با این وجود بروز تحولات سیاسی پیش بینی نشده می تواند منجر به افزایش قیمت نفت شود. به عنوان نمونه اگر داعش در منطقه ایجاد ناامنی کند، طوفانی در سواحل آمریکا اتفاق بیفتد و پالایشگاه ها و صنایع را نابود کند و ... باعث افزایش قیمت نفت خواهد شد اما این موارد نیز در عمل افزایش های مقطعی در قیمت خواهند بود.

رنانی با اعتقاد به اینکه سقوط قیمت نفت می تواند تهدیدی فرصت آفرین برای ایران باشد، خاطر نشان کرد: ایران باید بپذیرد که در آغاز یک دوره سقوط قیمت نفت قرار گرفته است. یک دوره طلایی برای اقتصاد ایران که در آن دولت وظیفه دارد از بخش خصوصی درخواست کمک کند. سقوط قیمت نفت ممکن است باعث بروز برخی مشکلات در جامعه ایران شود، اما توجه نظام تدبیر به بخش خصوصی می تواند باعث بروز یک نقطه عطف و طلایی برای کشور باشد.

وی با ابراز تاسف از عملکرد بخش خصوصی در ایران گفت: بخش خصوصی در ایران نه تنها آمادگی لازم برای حمایت از دولت ندارد، بلکه همواره در انتظار برنامه ریزی ها و سیاست گذاری های دولت نیز هست. مجلس قانون هدف مندی یارانه ها را تصویب کرده و بر طبق این قانون 20 درصد از درآمد یارانه ها به بخش خصوصی واگذار شده است، چرا بخش خصوصی از نگرفتن سهم خود شکایتی نکرد؟

عضو هیات علمی گروه اقتصاد و دارایی دانشگاه اصفهان ادامه داد: بخش خصوصی قدرت تصمیم گیری، قانون گذاری و تبلیغات دارد، اما از این قدرت خود استفاده ای نمی کند. بخش خصوصی در این دوران که دوران سقوط بزرگ نفت است، باید برای آینده فکر کند، باید به دولت بسته پیشنهادی برای نرخ ارز پس از تحریم ارائه دهد. رنانی پیرامون دلایل مصالحه غرب با ایران با توجه به سیاست های تعریف شده توسط قدرت های مطرح جهانی، اظهار کرد:تحولات اخیر خاورمیانه منجر به ایجاد مجموعه ای از دولت های ورشکستگی شده است. دولت هایی که در تامین امنیت خود به عنوان نخستین وظیفه اساسی ناتوان هستند به عنوان مثال اکنون کنترل بیش از 50 درصد کشورهای پاکستان، افغانستان، عراق، سوریه و ... از دست دولت های خود خارج شده است و در صورت نبود کشورهای با ثباتی مانند ایران و عربستان در منطقه، خاور میانه با فروپاشی بزرگی رو به رو خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه ثبات خاورمیانه برای صادرات نفت آمریکا از منطقه مورد نیاز است، گفت: آمریکا برای رسیدن به اهداف اقتصادی خود به یک ایران و عربستان با ثبات و نه ورشکسته نیازمند است. با این وجود اگر چه استراتژی غرب در حال حاضر بر حفظ اعتدال ایران استوار است. اما اگر ایران در مسیری تهدید آمیز برای رژیم صیهونیستی و یا غرب حرکت کند بدون شک با واکنش سریع طرف های غربی مواجه خواهد شد.

وی با اشاره به دلایل آمریکا و ایران برای ورود به یک مصالحه فی ما بین خاطر نشان کرد: در شرایط کنونی هم غرب و هم ایران تمایل به مصالحه دارند. ایران به دلیل حجم مشکلات موجود که از یک سو ناشی از ساختارهای ناکارآمد اداری و اقتصادی و یا بی تدبیری های سال های اخیر است و از سوی دیگر نیز به دلیل تحریم ها وغرب و به طور خاص آمریکا نیز به علت نیازمندی به یک دستاورد سیاست خارجی تمایل به مصالحه دارد.

رنانی، طول کشیدن روند مذاکرات را به ضرر ایران دانست و اظهار کرد: کاهش قیمت نفت در ماه های پیش رو قدرت چانه زنی ایران را از بین می برد و مذاکره کنندگان ایرانی را وادار می کند تا با شدت بیشتری طالب مذاکرات باشند با این وجود طولانی شدن زمان مذاکرات ممکن است به ضرر رییس جمهور آمریکا نیز تمام شود. چرا که قدرت علنی جمهوری خواهان در کنگره و سنا از سال جاری میلادی ممکن است راه اوباما برای انجام مذاکرات با ایران را با مشکلاتی رو به رو کند.

مولف کتاب " اقتصاد سیاسی مناقشه اتمی ایران، درآمدی بر عبور تمدن ها "تصریح کرد: ایران برای حفظ پشتوانه های نفتی خود باید تا پیش از نوروز و حتی تا قبل از عید نوروز به توافق جامع به 1+5 دست یابد. تنها فایده به درازا کشیده شدن مذاکرات برای ایران کم رنگ شدن صدای اعتراض مخالفان توافق هسته ای است. در اواخر دولت یازدهم بحران جدی اقتصادی و کاهش شدید ذخایر کنجاله و گندم باعث آماده تر شدن فضا برای توافق هسته ای با غرب شد، اما پس از برداشته شدن اندکی از تحریم ها در آن مقطع دوباره صدای اعتراض برخی به چرایی انجام مذاکرات بالا رفت و برخی گروه ها دوباره به تردید و یا تشکیک افتادند.

رنانی، درباره گره خوردگی اقتصاد ایران و بخش خصوصی توضیح داد: دولت وزن زیادی برای مذاکرات ایجاد کرده و این موضوع به جامعه نیز منتقل شده است به طوری که مردم اکنون توافق هسته ای ایران با گروه 1+5 را به معنای تمام شدن همه مشکلات می دانند. این مساله باعث سر پوش گذاشتن بر سایر مسائل نیز هست اکنون کشور با هزار و یک چالش دیگر رو به رو است که نیازمند بررسی و واکاوی هستند. وی افزود: ایران در مذاکرات هسته ای خود با گروه 1+5 وارد یک لوله یک طرفه ای شده که امکان بازگشتی برای آن نیست، تنها کار ممکن در این مسیر کنیم گاهی ناز کردن و گاهی آهسته تر و یا تند رفتن است. هیچ برگشتی در مذاکرات هسته ای ایران وجود ندارد این مذاکرات تنها ممکن است تمدید شود و یا به طول بینجامد.

رنانی ادامه داد: این یک طرفه بودن مسیر مذاکرات هسته ای ایران نقطه اطمینانی برای بخش خصوصی است، چرا که اگر کشور عقب گرد کند با فشارهای عظیمی رو به رو می شود.مذاکرات با احتمال فراوان دوباره تمدید خواهد شد و این موضوع به پارامترهایی مانند قیمت نفت، وضعیت داعش، روسیه، سوریه، سیاست های داخلی ایران بستگی دارد. وی گفت: فرض حصول نتیجه برای مذاکرات هسته ای ایران هیچ دستاوردی به جز کاهش 500 تومانی مقطعی قیمت ارز برای کشور به دنبال نخواهد داشت. به همین دلیل نیز لازم است بخش خصوصی مستقل از مذاکرات استراتژی خود را بچیند.

عضو هیات علمی گروه اقتصاد و دارایی دانشگاه اصفهان ادامه داد: اگر توافق هسته ای صورت بگیرد واردات نیز انجام گرفته و قیمت ارز افزایش می یابد. اما اگر توافقی میان ایران و طرف غربی انجام نشود، شوک ناشی از عدم توافق، قیمت ارز را افزایش می دهد. با این تفاوت که در صورت انجام توافق، قیمت ارز با چند ماه تاخیر افزایش خواهد یافت.

وی با مطرح کردن این سوال که اگر توافق در مذاکرات هسته ای انجام شود چه تحریم هایی برداشته می شود؟ و با بیان اینکه 28 تحریم با محوریت آمریکا وجود دارد که بخشی از آن را کنگره و بخشی را نیز رییس جمهور وضع کرده، اظهار کرد: هفت مورد از 28 تحریم به سرعت با توافقنامه لغو می شود و باقی آن یک پروسه قانونی تاریخی دارد که زمان بر است. یک سری از تحریم ها مستقیم مربوط به بحث هسته ای است و باقی به حقوق بشر، تروریست، پولشویی، فساد و ... ربط دارند.

رنانی خاطر نشان کرد: تحریم هایی که وضع شده اند و احتمالا بلافاصله پس از توافق هسته ای لغو می شوند، پنج مورد است. فرمان اجرایی 13382جرج بوش در سال 2005 یکی از تحریم ها است که طبق این فرمان معامله با افراد و نهادهایی که در صنعت هسته ای ایران نقش و فعالیت دارند منع شده و اموال این نهادها در آمریکا مسدود خواهد شد. این تحریم پس از توافق رفع می شود اما رفع آن در اقتصاد کشور اثری نمی گذارد و تنها ممکن است بر روی فعالیت های حاشیه ای هسته ای تاثیر مثبت داشته باشد.

این کارشناس مسایل اقتصادی به تحریم بعدی که فرمان اجرایی 13622 باشد اشاره و تاکید کرد: این تحریم علیه شرکت های مرتبط با پتروشیمی تعریف شده که منابع مالی بخش پتروشیمی که دومین منبع درآمد ایران است را محدود می کند. با برداشتن تحریم در این حوزه، بخش پتروشیمی تحول پیدا خواهد کرد. یکی دیگر از تحریم ها، فرمان اجرایی 13599 است که به طور مشخص بانک مرکزی را تحریم کرده، با توافق هسته ای این تحریم برداشته می شود. از مجموعه تاثیراتی که حذف تحریم ها بر جای می گذارد، همین یک مورد اهمیت زیادی دارد که این آن را هم اکنون یاد گرفته ایم که چگونه دور بزنیم.

رنانی اضافه کرد: تحریم دیگر، فرمان 13608 است که طبق آن افراد غیر آمریکایی که تحریم های ایران و سوریه را نقض کردند، تحت پیگرد قرار گیرند. این تحریم هم برای اقتصاد کشور اثری نخواهد گذاشت. وی به دو تحریمی که کنگره آمریکا وضع کرده و پس از تحریم احتمالا لغو می شود اشاره کرد و گفت: قانونی که تحت عنوان اختیارات دفاع ملی در کنگره تصویب شده و بخش مالی ایران و بانک های خارجی که با بخش نفت ایران ارتباط دارند را تحریم کرده است. با توجه به کنگره جمهوری خواه بعید است که این تحریم پس از توافق نیز رفع شود.

مولف کتاب "بازار یا نابازار" خاطر نشان کرد: همچنین قانون منع گسترش تسلیحات هسته ای توسط ایران و قانون منع دستیابی ایران، کره شمالی و سوریه به تسلیحات کشتارجمعی است که این موضوع هم بر اقتصاد، اثری نخواهد گذاشت. البته همین که توافق صورت بگیرد آثار روانی بر شرکای تجاری و اقتصاد ایران می گذارد و امید و نشاطی که ایجاد می کند، تحرک به وجود خواهد آورد. شرکای تجاری فعال می شوند اما باید بتوان صادرات انجام داد، باید استانداردهای صادرات وجود داشته باشد، باید نظام گمرکی فعال و کارآمد باشد تا بتوان فعالیت تجاری انجام داد.

رنانی با بیان اینکه ظرفیت تولید کشور بیش از دو برابر مصرف داخلی است، اضافه کرد: بنابراین در داخل برای تولیدات مشتری وجود ندارد و باید درها باز شود و صادرات انجام شود، برای این مهم، همکاری های منطقه ای باید وجود داشته باشد که متاسفانه وجود ندارد. وی با اعتقاد بر اینکه اگر رونق وجود داشته باشد، تورم مشکل ساز نخواهد بود، ادامه داد: تورم زمانی نامناسب است که رکود باشد. بنابراین مشکل، تورم نیست بلکه رکود است و در رکود مساله اول حل بدهی های معوقه است.

عضو هیات علمی گروه اقتصاد و دارایی دانشگاه اصفهان از دولت خواست تا دو فعالیت را هر چه سریع تر انجام دهد و گفت: یکی اینکه تکلیف قیمت انرژی سال آینده از الان روشن کند تا اگر قیمت انرژی در سال آینده بالا رفت، شوک ایجاد نکند و از همین الان همه در برنامه هایشان این موضع را ببینند و دوم اینکه پلان با ثبات برای ارز ارایه شود؛ نباید منتظر ماند تا تحریم برداشته شود و اتفاقات دیگر بیفتد.

وی با اظهار نگران مبنی بر اینکه پس از لغو تحریم ها، کشور وارد موج آشوب سیاست گذاری و همچنین مواجهه با آشفتگی در واردات شود، تاکید کرد: بسیاری از حوزه ها کمبود دارند و همه می خواهند در این شرایط گشایش پس از تحریم، کمبودهای خود را جبران کنند و متعاقب آن یک جهش عظیم قیمت ارز بوجود می آید و در نهایت یک شوک تورمی داخلی ایجاد می شود. دولت باید یکبار برای همیشه بند ناف بودجه اش را از قیمت ارز بچیند. اینجاست که باید بخش خصوصی به دولت یک نسخه عملیاتی بدهد. وی با بیان اینکه 25 سال خصوصی سازی در کشور در حال انجام است، تصریح کرد: نسبت بودجه دولت به کل اقتصاد ایران در سال 1368، 40 درصد بود، اکنون این میزان به 80 درصد رسیده است.

مولف کتاب "اقتصاد سیاسی مناقشه اتمی ایران، درآمدی بر عبور تمدن ها"، افزود: یک سری اشکالات غیر ساختاری در اقتصاد کشور وجود دارند که در کوتاه مدت یا میان مدت قابل حل هستند مانند تنش هسته ای و سردی روابط با کشورهای عربی که با یک سفر قابل رفع است، بی ثباتی در فضای سرمایه گذاری و همچنین شکاف در وفاق ملی. رنانی ادامه داد: بالاخره باید مناقشه سال 88 یک نقطه پایان داشته باشد، این قضیه بی ثباتی سیاسی می آورد. باید یک آشتی ملی ایجاد شود. نمی توان موتور توسعه را با نیمی از جامعه روشن کرد. یک ملت باید از تمام ظرفیت های خود در جهت توسعه استفاده کند.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: مناقشه 88 به مراتب بدتر از مناقشه هسته ای، اقتصاد ایران را زمین گیر کرده است. توافق هسته ای نا اطمینانی های حوزه خارجی را حل می کند، اما نا اطمینانی های حوزه داخلی با توافق حل نمی شود. وی به نگرانی های خود پس از توافق هسته ای اشاره و اظهار کرد: توافق هسته ای شرط لازم است، شرط کافی نیست. پس از لغو تحریم احتمال دارد، برخوردهای سیاسی دولت به ویژه چون به انتخابات مجلس نزدیک می شویم، شدت می گیرد.

رنانی ادامه داد: پس از لغو تحریم، ممکن است عده ای توافق کننده ها را متهم کنند و به آن ها حمله کنند، عده ای بخواهند متقابلا جواب دهند، این موارد در آستانه برگزاری انتخابات مجلس انجام گیرد، بحث مناقشات 88 نیز در آن زمان داغ شود و در نهایت یک شکاف سیاسی در سطح ملی رخ بدهد. وی با بیان اینکه سرمایه گذاری های پراکنده ممکن است پس از لغو تحریم شروع شود، گفت: در کشور سرمایه گذاری های ناتمام بسیاری وجود دارد که این نگرانی وجود دارد که پس از لغو تحریم، بخواهند تمام این سرمایه گذاری ها را تکمیل کنند.

عضو هیات علمی گروه اقتصاد و دارایی دانشگاه اصفهان ادامه داد: باید قانون گذاشته شود که سرمایه گذاری روی بخشی از پروژه ها ممنوع باشد. وگرنه رها شدگی پس از تحریم باعث می شود در بسیاری از پروژه ها، پول اختصاص یابد، تورم ایجاد شود اما تولیدی از قبل آن حاصل نشود. تنها باید در پروژه ای سرمایه گذاری انجام شود که در همان سال به تولید برسد وگرنه تورم ایجاد خواهد کرد.

رنانی نگرانی دیگر را خطر قراردادهای خارجی گسترده عنوان کرد و گفت: بسیاری از نهادها و وزرات خانه ها آماده اند که پس از لغو تحریم قراردادهای خارجی منعقد کنند. تمام قراردادهای خارجی باید معطوف به از زمین بلند کردن بخش خصوصی باشد. بخش خصوصی و اتاق بازرگانی حتما باید تا قبل از عید بسته پساتحریم آماده کند و در اختیار دولت قرار دهد. این کارشناس مسایل اقتصادی با بیان اینکه اکنون یک دوره طلایی اقتصادی برای بخش خصوصی است، خاطر نشان کرد: بخش خصوصی باید به تولید تئوری در شرایط پساتحریم مطابق نیازها بپردازد. اکنون بخش خصوصی باید به دولت کمک کند.
مرجع : نداي ايرانيان

ایران
Romania
۱۳۹۳/۱۰/۱۰ ۱۱:۵۱
نظرات ایشان جالب و متفاوت و واقعگرایانه است دولتمردان و سیاسیون اهمیت بدهند به نظرات ایشان (273920)
حمید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۱۰/۱۰ ۲۱:۱۰
امشب در برنامه ی ثریا که راس ساعت 23:15 شروع میشه(شبکه 1) .سوال زیر پرسیده می شود :
شما کدام راهکار را برای بی اثر شدن همیشگی تحریم های غرب مؤثرتر می دانید؟
1. انعطاف بیشتر در برابر غرب / 2. رفع ضعف های داخلی اقتصاد و صنعت
من حدس می زنم به صورت کاملا خودجوش !!!! گزینه ی 2 ، با رای حدود 90 درصدی از سوی بینندگان!!!انتخاب می شود.
ما که به دوستان برنامه ی ثریا کاملا اعتماد داریم!!!!!
اگر گزینه ی 2 به عنوان گزینه ی مورد انتخاب بینندگان با رای 90 درصدی اعلام نشد من اسمم را عوض می کنم. (273996)
ایران
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۱۰/۱۰ ۱۳:۰۳
امان از تحریفات محیر العقول صدا و سیما در این چند روز اخیر!!!! (273934)
57
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۱۰/۱۰ ۱۸:۰۴
متأسفانه در اخبار ساعت 14 امروز عنوان شد سخنگوی دولت به موضوع برداشت 4 میلیارد دلار از صندوق توسعه به خبرنگاران پاسخ داد ولی پاسخ آقای نوبخت را اعلام نکرد و به جای آن سخن یکی از نمایندگان مجلس را پخش کرد که گفت در جلسه مشترک مجلس و دولت نماینده دولت اذعان کرد که از حساب مذکور برداشت شده است . حالا مخاطب در این مورد این خبر رسانه میلی چگونه باید قضاوت کند ؟ (273973)
آخرین سنگر سکوت نیست
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۱۰/۱۰ ۱۳:۲۲
روسیه برای افزایش قیمت نفت می تواند ایران را درگیر جنگ با آمریکا کند.طرحی که مطمئنا روسیه به دنبال آن است تا هم ایران تا 70 سال دستش عقب بیفتد و نتواند به دنبال سهم خود در دریای مازندران و قفقاز برود و هم برای آمریکا جبهه ی جدیدی باز شود.
نظامیان ما باید هشیار باشند تا گرفتار حیله روسیه نشودند.
در ضمن آقای ربانی خیلی خوشخیال هستند که فکر می کنند مذاکرات به نتیجه می رسه.
2 ملیون بشکه نفت مازاد در بازار وجود دارد.مشتریهای ایران به کشورهای عربی جذب شدند.این یعنی زمینه تحریم صد در صد نفت. (273941)
57
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۱۰/۱۰ ۱۸:۰۸
شب گذشته تلویزیون آقایان در تحلیل اعتراضات و حوادث سال 88 به این نکته رسید که عده ای شعار انحرافی مرگ بر روسیه می دادند و این دلیل حمایت استکبار از این فتنه گران است . در حالیکه ما قبلأ هم شهار مرگ بر شوروی می گفتیم (273975)
فرد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۱۰/۱۰ ۱۴:۰۱
جالب بود (273950)
خرم سلطان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۱۰/۱۰ ۱۴:۵۶
آقای رنانی عزیز حرف شما حرف دل خیلی هاست ولی فعلا واجب تر از خارج شدن از اقتصاد تک محصولی با فرصت پیش آمده از کاهش قیمت نفت، سخنرانی درباره ی فتنه 88است. عنایت داشته باشید اگر فتنه 88نبود خیلی ها الان کار و کاسبیشان لنگ بود پس قبول کنید که برای حضرات این واجب تر از آن است و خودش کلی فکر و نقشه می خواهد...!!!!!!!!!!!!! (273957)
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۱۰/۱۰ ۱۸:۵۱
فتنه 88 باعث امیدواری آمریکا به ادامه تحریم و دشمنی اش با ملت ایران شد آنچه که به نظر می رسد این است که در نامه اوباما به رهبری، اوباما درخواست تعامل با ایران را دارد ولی با فتنه 88 دوباره شروع به دشمنی می کند (273983)
فردوس توسی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۱۰/۱۰ ۱۶:۵۱
انشاا... دادگاه علنی و عادلانه کاندیداهای معترض (273965)
صادق
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۱۰/۱۰ ۱۸:۰۱
اینکه سال 88 فتنه ایی ایجاد شده بود شکی نیست اما من فکر میکنم مسببان فتنه همان کسانی بودند که باعث اختلاسهای نجومی از بیت والمال شدند و همچنین باعث نابودی ارزش پول ایران شدند و... و برای رد گم کنی به رقبای خود انگهای فتنه گر و بی بصیرت و عامل بیگانه و ... زدند. تا کسی جرات اعتراض به اینکه پول 8 سال نفت به کجا رفت. (273972)
مهربخش
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۱۰/۱۰ ۱۸:۲۱
یک پیشنهاد دارم روز نه دی تعطیل رسمی کنید تا کاسبان نه دی راحت بتوانند برای خودشان تبلیغ کنند چون نه دی شده پیراهن عثمان که اقایان ان را برای انتقام از مردم علم کردند (273976)
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۱۰/۱۰ ۲۰:۲۶
چقدر این اقتصاد دانها به دولت قبلی نامه نوشتن و تذکر دادن نتیجش چی شد؟ یا روانه زندان شدن یا مجبور به سکوت. نتیجش این وضع افتضاح الانه ماست. فتنه هم برای سرپوش گذاشتن روی فسادهای 8 ساله افراطیهای نامحترم است. (273990)
فواد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۱۰/۱۰ ۲۳:۰۷
آقای رنانی خیلی باسواد است کاش ایشان وزیر اقتصاد میشد (274002)