به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۰۷ - ۰۲:۳۲
 
۱
تاریخ انتشار : ۱۳۹۴/۰۶/۲۳ ساعت ۱۰:۴۷
کد مطلب : ۹۰۷۱۵

کودکان دیگر فریب نمی خورند

گروه جامعه: برغم مقاومت برخی تولید کنندگان مایعات اسیدی و قلیایی ، پیگیری های عصر ایران نتیجه داد و سازمان غذا و دارو در اقدامی نجات بخش، بخشنامه ممنوعیت به کار گیری رنگ های شاد در بسته بندی این مواد را صادر کرد.
در چند ماه گذشته، عصر ایران با انتشار گزارش های مستندی، پیگیر وضعیت کودکانی بود که جذب رنگ های شاد گالن های مایعاتی مانند لوله بازکن شده و به جای آبمیوه آن را خورده بودند. هر چند عصر ایران در این مسیر حتی تهدید به شکایت از سوی برخی تولید کنندگانی که با این بسته بندی های فریبنده، جان کودکان را به خطر انداخته بودند، شد ولی در نهایت با پیگیری این ماجرا که با همراهی انساندوستانه مرکز طبی کودکان همراه بود، سازمان غذا و دارو ممنوعیت به کار گیری رنگ های شاد، استفاده از قفل کودک و عدم استفاده از اسانس های خوشبو کننده در مواد اسیدی و قلیایی را الزامی کرد.

 مدیرکل نظارت بر فراورده های غذایی آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت: شرکت های تولیدی مایعات اسیدی و قلیایی قوی، ملزم به استفاده نکردن از رنگ های جذاب و اسانس و نیز استفاده از قفل کودک در بسته بندی ها شده اند. هدایت حسینی افزود: با توجه به آمارهای رسیده از برخی بیمارستان های تخصصی کودکان درمورد مصرف خوراکی مواد سوزاننده مانند مایعات اسیدی و قلیایی و لوله بازکن ها توسط کودکان به دلیل داشتن رنگ های شاد و طرح های جذاب روی بسته بندی های اینگونه مواد، طی بخشنامه ای به معاونان غذا و دارو سراسر کشور اعلام شد که شرکت های تولیدی این فرآورده ها را ملزم به استفاده از قفل و درپوش کنند تا به راحتی توسط کودکان باز نشود.

وی خاطرنشان کرد: همچنین به معاونت های غذا و دارو سراسر کشور اعلام شده تا به شرکت های تولید مایعات قلیایی اعلام کنند که از رنگ ها و طرح های جذاب در بسته بندی این محصولات استفاده نکنند. حسینی تصریح کرد: همچنین درمورد محلول های لوله بازکن که مشمول اخذ پروانه ساخت از این اداره کل نیستند، طی نامه ای مراتب فوق به سازمان صنعت، معدن و تجارت اعلام شده است. مدیرکل نظارت بر فراورده های غذایی آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو به بخشنامه دیگر اعلام شده به معاونان غذا و دارو سراسر کشور اشاره کرد و گفت: شرکت های تولید کننده جرم گیر، سفید کننده و محصولات مشابه مجاز به کاربرد اسانس در اینگونه محصولات نبوده و موظفند با صدور مجوز برای مایعات اسیدی معطر مخالفت کنند.

حسینی یادآور شد: اکنون تعدادی از محصولات نسبت به اصلاح بسته بندی اقدام کرده اند که نمونه های آن به این اداره کل ارسال شده است.اینک وزارت صنعت، معدن و تجارت باید بر روند تولید این مواد نظارت کند و تولید کنندگان نیز باید با استناد به بخشنامه های صادره و احساس تعهد نسبت به سلامتی کودکان، از ایجاد هر گونه جذابیت کودک پسند در بسته بندی محصولات شیمیایی خودداری کنند.
مرجع : ایرنا