به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۱۲ - ۰۰:۴۳
 
۸
تاریخ انتشار : ۱۳۹۴/۰۷/۲۸ ساعت ۰۷:۵۱
کد مطلب : ۹۲۹۵۵

اعزام شیعیان عراقی به نبردهای سوريه

گروه بين‌الملل: روزنامه واشینگتن‌پست در گزارشی مدعي شد: قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس، شاخه برون‌مرزی سپاه پاسداران، دستور اعزام گروه‌هایی از شبه‌نظامیان شیعه عراقی را براي نبرد با شورشیان در سوریه داده است.
اعزام شیعیان عراقی به نبردهای سوريه
گروهی از اعضا یا سخنگویان شبعه‌نطامیان عراقی در گفت‌وگو با این روزنامه این موضوع را تائید کرده و می‌گویند فرقی ندارد، در عراق یا سوریه، آنها «مشغول نبرد با دشمنی واحد هستند». بشار سعیدی، سخنگوی گروهی به نام جنبش «حزب‌الله النجبا»، گفته است اعزام نیروهای عراقی از چند ماه است که صورت گرفته، اما شمار شبه‌نظامیان مسقر شده در سوریه را بیان نکرده است. روزنامه واشینگتن‌پست می‌نويسد: «هزاران» نفر از این افراد به سوریه رفته‌اند. نبردها برای کنترل شهر حلب، که پیش از جنگ از مهم‌ترین مراکز اقتصادی سوریه بود، مدتی‌ست که شدت گرفته است.

از سوي ديگر، به گزارش خبرگزاری رویترز برخی شورشیان سوری در صف «ارتش آزاد سوریه» که درگیر نبردها با ارتش سوریه و متحدان آن و از سوی دیگر گروه‌هایی مانند «حکومت اسلامی» و «جبهه‌النصره» هستند، می‌گویند به تازگی تسلیحات تازه‌ای ساخت آمریکا دریافت کرده‌اند.
شورشیان از سه گروه کوچک‌تر به رویترز گفته‌اند تسلیحات جدید در واکنش به جملات اخیر ارتش سوریه و متحدان آن در اختیارشان قرار گرفته است. موشک‌های هدایت شونده ضدتانک «تاو» از جمله جنگ‌افزارهایی هستند، که بنا بر این گزارش به دست شورشیان رسیده اند.

این گزارش می افزاید، شورشیان معتقدند که مقدار تسلیحات ارسالی برای آنها، کافی نیست و این مقدار تسلیحات با شدت حملاتی که با حمایت هوایی روسیه در حال انجام است، قابل مقایسه نیست. ترکیه، عربستان سعودی و قطر از جمله کشورهای منطقه هستند که از گروهی از شورشیان مخالف بشار اسد حمایت می‌کنند. شورشیانی که تحت عنوان کلی «ارتش آزاد سوریه» شناخته می‌شوند، گروه‌های گوناگونی هستند. بخشی از این افراد، تحت پوشش برنامه‌ای از سوی ایالات متحده در راستای نبردها علیه «حکومت اسلامی» آموزش داده شده و تجهیز شده‌اند.

روزنامه واشینگتن‌پست نیز از قول حسن عبدالهادی، سخنگوی گروه عراقی «کتائب سید‌الشهدا» نقل کرده است که ایران اسلحه در اختیار شبه‌نظامیان شیعه عراقی در سوریه می‌گذارد. عبدالهادی گفته است «سلیمانی کسی‌ است که هماهنگی بین گروه‌ها را در دست دارد» و «ایرانی‌ها کمک تسلیحاتی در اختیار ما می‌گذارند».

به گفته رویترز، مناطقی که هدف حملات جنگنده‌هاي روسيه، ارتش سوریه و از سوی دیگر «حکومت اسلامی» قرار گرفته، از جمله آخرین پایگاه‌های شورشیان موسوم به «میانه‌رو» به شمار می‌روند.
سازمان دیدبان حقوق بشر سوریه که مقر آن در لندن است، از شدت درگیری ها در حلب خبر داده است. این سازمان در عین‌حال گفته است ارتش سوریه طی ۲۴ ساعت گذشته و پس از تصرفاتی که تا روز دوشنبه انجام داده، «دستاوردهای استراتژیکی نداشته است».

جنگ داخلی سوریه بیش از ۲۵۰ هزار قربانی و میلیون‌ها آواره و پناهجو برجای گذاشته است. كشورهایی که از طرف‌های مخالف در این جنگ حمایت می‌کنند، می‌گویند باید راه‌حلی سیاسی و صلح‌آمیز برای آن یافت. این گفته‌ها تا کنون نتیجه‌ عملی چندانی نداشته است. ورود روسیه به کارزار سوریه، سه هفته پیش صورت گرفت. ائتلافی به رهبری ایالات متحده، طی یک سال گذشته حملاتی را به «داعش» و برخی دیگر گروه‌های افراطی انجام داده است.