به روز شده در ۱۴۰۳/۰۸/۱۰ - ۲۲:۳۶
 
۱
تاریخ انتشار : ۱۳۹۱/۰۱/۲۲ ساعت ۱۴:۲۰
کد مطلب : ۹۷۷
چه كسي بايد جوابگوي مردم باشد؟

گراني اجناس و خدمات بي‌وقفه ادامه دارد!

گزارش های میدانی از بیداد کم فروشی، گران فروشی و فروش مشروط در بازار مواد مواد غذایی حکایت دارد.
گراني اجناس و خدمات بي‌وقفه ادامه دارد!
تهیه گزارش در خصوص افزایش قیمت برخی کالاها و به ویژه مواد غذایی که در ایام تعطیلات نوروز به حداکثر میزان خود رسید و پس از آن نيز هنوز هم روند افزایش دارد از زمانی آغاز شد که در تاکسی نشسته و با راننده مشغول به صحبت شدم. راننده تاکسی می‌گفت لنت ترمزی را که تا همین چند وقت پیش به قیمت ۳۷ هزار تومان می‌خرید امروز به قیمت ۵۲ هزار تومان خریداری کرده است. من در حال محاسبه میزان افزایش قیمت آن و دلایل آن بودم که او بقیه اقلامی را هم که در آن چند روز تغییر داده بود برای من می‌شمرد و مرتبا می‌گفت ۲۰ هزار تومان گران شده است ۳۰ هزار تومان گران شده است و من همچنان در حال محاسبه درصد افزایش گرانی بودم.
اطراف میدان محمدیه تهران که پیش از این آن را میدان اعدام می‌خواندند محلی است که بنکداران مواد غذایی، بنکداران لبنیات و بنکداران برخی کالاهای خشکبار نیاز واحدهای صنفی سطح شهر تهران را تأمین می‌کنند و مرتبا نیسان‌های آبی‌رنگی است که از داخل انبارها مملو از کالا خارج می‌شود.

کسبه در خصوص شایعاتی که برخی کارخانجات و برخی تولید‌کنندگان در عدم عرضه کالا و احتکار صحبت می‌کنند و می گویند: متأسفانه خیلی از شرکت‌های پخش در سال ۹۱ هیچ کالاهایی را پخش نکرده‌اند و می‌گویند باید ببینیم چه اتفاقی می‌افتد و قیمت‌ها دستخوش چه تغییراتی می‌شود.
وی گفت که شرکت (ب پ) که یکی از بزرگترین شرکت‌های توزیع روغن و شوینده‌ها است در سال ۹۱ هیچ کالایی را عرضه نکرده است و برخی کارخانجات مثل کارخانه زرماکارون اعلام کرده است تا اول اردیبهشت ماه هیچ کالایی را توزیع نمی‌کند تا مشخص شود قیمت‌ها دستخوش چه تغییراتی می‌شود.
این فعال بازار ادامه داد و گفت: عدم عرضه این کالاها باعث شده است تا قیمت شوینده‌ها در حال حاضر تا ۱۵ درصد گران شود و همچنین قیمت روغن نباتی بین ۱۸ تا ۲۰ درصد افزایش قیمت داشته باشد که عمده افزایش قیمت شوینده‌ها مربوط به مایع ظرفشویی و صابون است. یکی دیگر از فعالان بازار در خصوص کم‌فروشی و یا عدم عرضه کالا اعلام کرد شرکت (ق ا) که محصول "م" را توزیع می‌کند و همچنین شرکت (ش ع) که عمدتا محصولات مربوط به شیرینی و شکلات را عرضه می‌کند تاکنون هیچگونه توزیعی نداشته‌اند و این دو شرکت از عمده شرکت‌هایی هستند که اعلام می‌کنند اگر فلان کالا را می‌خواهید باید فلان کالا را هم در کنارش قبول کنید.
یکی دیگر از بنکداران مواد غذایی در اطراف میدان محمدیه تهران در خصوص افزایش قیمت عمومی کالاها گفت به طور عمومی کالاهای ۱۵ درصد گران شده است و تنها کالاهایی که قیمت‌شان ثابت بوده است کالاهای آردی بوده است.
به یکی دیگر از فعالان بازار مولوی گفتم وقتی واردکنندگان کالاهای اساسی ارز دولتی دریافت می‌کنند لزومی ندارد بهانه افزایش کالایشان را به افزایش قیمت دلار ربط بدهند. او گفت اتفاقا
قیمت شوینده‌ها در حال حاضر تا ۱۵ درصد گران و قیمت روغن نباتی تا ۲۰ درصد افزایش قیمت داشته است
بیشتر شرکت‌هایی که کالاهای خود را گران کرده‌اند شرکت‌های دولتی هستند و همواره اعلام می‌کنند که به هیچ وجه به ما ارز دولتی داده نمی‌شود.
وی افزود: برخی شرکت‌های نوشابه سازی مانند شرکت "ک" و "ز" به هیچ دلیلی کالاهای خود را افزایش قیمت می‌دهند و تقریبا این موضوعی است که هر روز هنگام دریافت فاکتورهای جدید ما با آن مواجه هستیم.
یکی دیگر از فعالان بازار در خصوص کالاهای خارجی مواد غذایی اظهار داشت: به طور میانگین کالاهای خارجی بین ۳۰ تا ۶۰ درصد افزایش قیمت داشته‌اند و حتی در برخی کالاهای وارداتی با افزایش قیمت صد درصدی هم مواجه هستیم.
یکی دیگر از فعالان می‌گوید کاسبی ما هم شل شده است به طور مثال امروز از صبح بیکار نشسته‌ایم و هنوز سفارش مناسبی نداشته‌ایم و این در حالی است که من با این دم و دستگاه و انبار مجبور هستم به دنبال فروش ملک خود باشم و در واقع با فروش آن حداقل ۱۰ تا ۱۵ نفر هم که نان خود را از کاسبی ما می‌برند هم بیکار شوند.

یکی دیگر از بنکداران مواد غذایی در خیابان مولوی می‌گوید من فکر می‌کنم دولت باید به کارخانجات اولتیماتوم بدهد چرا که این کارخانجات پول خود را از کشور خارج می‌‌کنند و در کشورهای عربی اطراف ملک و املاک می‌خرند و اعلام ورشکستگی می‌کنند. اینها را چون می‌دانم می‌گویم و برای همه آنها سند دارم.
او درباره قیمت برنج می‌گوید قیمت عمده‌فروشی برنج هندی بین۲۰۰۰ تا ۲۶۰۰ تومان است و قیمت مصرف کننده برنج خاطره هر کیلوگرم ۳۰۰۰ تا ۳۲۰۰ تومان است. شما که خبرنگار هستید من یک سؤال دارم قبل از عید قرار بود برنج جاودانه را وارد کنند و از طریق تعاونی مصرف‌ها به مردم بفروشند تا در ایام تعطیلات نوروز با افزایش قیمت مواجه نباشیم اما چه اتفاقی افتاد، برنج وارد شده را تنها به چند بنکدار در بازار دادند تا بتوانند از افزایش قیمت صورت گرفته سود لازم را ببرند. مگر مردم چقدر توان خرید دارند در همین عیدی که گذشت قیمت مرغ تا ۵۵۰۰ تومان و قیمت گوشت تا ۲۶۰۰۰ تومان رسیده بود ، بازار مواد غذایی هم که می‌بینید باند بازی شده است به همه جنس نمی‌دهند.
می‌گویند شکر ارزان شده است اما شکر سیاه را در بازار توزیع می‌کنند. شکری که کیفیت ندارد را ارزان می‌کنند.
یکی از بنکداران مواد لبنی می‌گوید: از سال گذشته تاکنون قیمت کره دو برابر شده است دیروز با یکی از واردکنندگان کره صحبت می‌کردم که می‌گفت نرخ جهانی کره پایین آمده است اما چون دلار گران شده قیمت کره هم افزایش یافته است.
او می‌گفت حتی قیمت کره گیاهی هم تا ۱۲۰ درصد افزایش داشته است. اینکه دولت می‌گوید به واردکنندگان ارز دولتی می‌دهد، به چه کسی تاکنون داده است ما که در بازار هستیم همه می‌گویند با دلار دو هزار تومانی جنس وارد می‌کنند.
وی افزود: در کمتر از ۲ ماه گذشته پنیر لیقوان ۱۲۰ درصد افزایش قیمت داشته است، ماست موسیر ۷۰ درصد و قیمت کره فله‌ای از ۵ هزار تومان به ۸ هزار و صد تومان رسیده است. واقعا مردم چقدر توان خرید دارند که این افزایش قیمت‌ها به آنها تحمیل می‌شود.
مرجع : فارس
نام شما

آدرس ايميل شما
توجه: نظرات حاوی توهين، افترا، اتهام و ... به اشخاص حقيقی و حقوقی، و نظرات شعارگونه «مرگ، درود و مشابه آنها»، و همچنين نظرات طولانی تر از 500 حرف، به هيچ وجه منتشر نخواهند شد.
نظر شما *


۱۳۹۱/۰۱/۲۳ ۰۰:۴۹
متاسفانه قانون جنگل هم در ایران اجرا نمیشود که فقط زورمند اقتدار داشته باشد . اینروزها هر که هر کجا توانست ظلمی کند بی رو در بایستی بتحو احسن انجام میدهد .
عجب ملت ظالمی شدیم با درس گرفتن از دولتمردان چند ساله اخیر (206)
۱۳۹۱/۰۱/۲۶ ۱۵:۴۴
فعلاً زندگي فقط براي پولدارها خوب است و بس (274)