به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۰۷ - ۱۸:۴۱
 
۲۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۴/۰۴/۰۷ ساعت ۰۹:۳۲
کد مطلب : ۸۲۳۰۱
ظاهرا خدمت تلگرام هم رسیده‌اند!

مشکل تلگرام کجاست؟!

گروه اقتصادی: چند ماهی از کندی و اختلال وایبر می‌گذرد و این روزها برخی از کاربران تلگرام نیز از کاهش کیفیت دسترسی به این نرم‌افزار و گاهی اختلالات مختلف آن خبر می‌دهند.
مشکل تلگرام کجاست؟!
به دنبال ایجاد مشکلات مختلف در دسترسی به وایبر، کندی و اختلالات این شبکه ارتباطی، بسیاری از کاربران آن به سمت تلگرام مهاجرت کردند و بدین ترتیب طی مدتی نه چندان طولانی، ایران موفق شد نام خود را به عنوان دومین کشور از نظر تعداد کاربران تلگرام به ثبت برساند.

اما تلگرام که در ابتدای کار این امکان را در اختیار کاربران خود می‌گذاشت که حتی فایل‌های تصویری و فیلم‌ها را در عرض چند ثانیه ارسال کنند، طی چند ماه اخیر به نسبت کندتر از قبل شده و در موارد متعدد برخی کاربران آن از اختلالات جدی در کار با این نرم‌افزار خبر می‌دهند. موضوعی که این سوال را ایجاد می‌کند که آیا طی ماه‌های آتی این شبکه ارتباطی هم به سرنوشت وایبر دچار خواهد شد؟! از سوی دیگر طی این مدت رواج استیکرهای غیراخلاقی در این شبکه اجتماعی موجب شد که از سویوزیر ارتباطات موضع‌گیری جدی در این خصوص صورت گیرد تا جایی که محمود واعظی در این باره تاکید کرد: برای شبکه‌هایی که از محتوا یا استیکرهایی در قالب توهین به مقامات کشور استفاده کرده یا نسبت به ترویج مسائل غیراخلاقی مبادرت می‌کنند بر اساس قانون محدودیت اعمال می‌کنیم.

وی همچنین متذکر شد: سیاست ما برخورد با عواملی است که مسائل امنیتی کشور را نشانه گرفته باشند. سازمان تنظیم مقررات ارتباطات، نظارت کاملی بر تمام شبکه‌های اجتماعی دارد و علاوه بر این سازمان، دستگاه‌های مرتبط دیگر نیز محتویات این شبکه‌ها را از نظر امنیتی رصد می‌کنند. به گفته وزیر ارتباطات شبکه‌های اجتماعی که سالم هستند و طبق مقررات کشور عمل می‌کنند، محدودیت فعالیت نخواهند داشت.

واعظی همچنین خاطرنشان کرد: تا زمانی که شبکه‌ای درست فعالیت می‌کند و به دنبال ترویج محتواهای نامناسب نیست محدودیتی اعمال نخواهد شد، اما در غیر این صورت طبق قانون برخورد شده و موضوع در کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه رسیدگی خواهد شد. اگرچه وزیر ارتباطات از اعمال محدودیت برای شبکه‌هایی که مسائل اخلاقی را رعایت نمی کنند خبر داده اما با این وجود تاکنون هیچ صحبتی از سوی هیچ مسوولی مبنی بر محدودیت تلگرم‌ مطرح نشده و با این شرایط این سوال پیش می‌آید که آیا ممکن است در سخت شدن دسترسی به این نرم‌افزار تعمدی وجود داشته باشد و یا در آینده دسترسی به این شبکه محدود خواهد شد؟

پیش از این در برهه‌ای از زمان برخی افراد که برای کار با این نرم‌افزار از طریق اینترنت مخابرات اینترنت خود را تامین کرده و به عبارتی مشترک ADSL مخابرات بودند از مواجهه با مشکلاتی در دسترسی به این شبکه خبر می‌دادند و در موارد متعدد در رسانه‌ها اینگونه مطرح می شد که مخابرات مانع دسترسی آزاد به این شبکه ارتباطی شده است البته طولی نکشید که این موضوع از سوی مدیرعامل مخابرات استان تهران به طور کامل رد شد و علیرضا صیدی در گفت‌وگویی با ایسنا، در این باره اظهار کرد: از نظر فنی چنین امکانی وجود ندارد که ما بخواهیم دسترسی مشترکان خود به یک شبکه خاص را محدود کنیم.

مدیرعامل مخابرات استان تهران با تاکید بر این‌که اعمال فیلترینگ و محدودیت دسترسی به سایت‌ها از سوی مراجع دیگری تعیین می‌شود، افزود: در نهایت دسترسی به این شبکه‌ها برای ما مانند اپراتورهای موبایل زیانی به دنبال نداشته و حتی دارای منفعت محسوب می‌شود، چرا که مشترکان برای دسترسی به این شبکه‌ها حجم بیشتری اینترنت خریداری می‌کنند.

وی همچنین عنوان کرد: از سوی دیگر از نظر فنی این امکان وجود ندارد که ما بخواهیم چنین اقدامی انجام دهیم چرا که ما تنها بستر دسترسی به اینترنت را فراهم می‌کنیم اما زمانی که مخابرات هم از زیر بار این موضوع شانه خالی کرد این سوال پیش آمد که شاید دلیل اختلالات شبکه‌های اجتماعی و بخصوص وایبر و تلگرام به شرکت ارتباطات زیرساخت مربوط شود اما محمود خسروی - مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت - و معاون وزیر ارتباطات نیز در گفت و گو با ایسنا این موضوع را رد کرده و با تاکید بر اینکه مشکل زیرساختی خاصی در این حوزه وجود ندارد این احتمال را مطرح می‌کند که این مشکلات از سوی خود این شرکت‌ها باشد و به عنوان مثال خود شرکت وایبر و تلگرام در این زمینه اختلال داشته باشند.

اما در نهایت طی یک سال گذشته با افزایش دسترسی مردم به اینترنت پهن باند موبایل (4G و 3G) استقبال کاربران از شبکه‌های اجتماعی موبایل و گوشیهای هوشمند به طور مستمر افزایش یافته است. حال اگرچه آمار دقیقی در خصوص تعداد کاربران هر یک از این شبکه‌های اجتماعی به تفکیک اعلام نشده اما به هر حال این مساله از سوی وزیر ارتباطات اعلام شده که در کشور پیش از 25 میلیون نفر از گوشی‌های هوشمند استفاده می‌کنند که قاعدتا بخش قابل توجهی از این افراد برای کاهش هزینه‌های ارتباطی هم که شده به سوی نرم‌افزارهای رایگان ارتباطی خواهند رفت.

از سوی دیگر وزیر ارتباطات پیش از این به کرات اعلام کرده که به دلیل موضوعات اقتصادی هیچ یک از این شبکه‌ها فیلتر نخواهند شد. حال باید دید با این شرایط آیا استمرار فعالیت این شبکه‌ها در ایران همچنان با کندی‌ها و اختلالات مقطعی و گاهی دائمی مواجه خواهد بود یا کاربران ایرانی نیز مانند دیگر کاربران دنیا می‌توانند با خیال راحت به انتخاب چند شبکه خاص پرداخته و فعالیت خود را از طریق آنها و البته بدون نگرانی از توقف فعالیت این نرم‌افزارها دنبال کنند.
مرجع : ایسنا

سعید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۴/۰۷ ۱۶:۳۵
من موندم تمام دنیا داره راحت از این نرم افزارها استفاده میکنه اونوقت فقط تو ایران این نرم افزارها دارای اختلال میشن. همینجوری یهو خودجوش. مام باورکردیم (311552)
نگین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۴/۰۷ ۱۹:۳۴
میترسم فردا سرچ کنم گوگل بزنه فیلتر! (311591)
آنلاین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۴/۰۸ ۰۱:۳۰
الان فکر کردی خیلی حرف عجیبی زدی؟ گوگل هم یه مدت فیلتر شده بود... (311606)
سام
United States
۱۳۹۴/۰۴/۰۷ ۲۰:۰۰
کسانی هستند که تعمدا ایجاد محتوا غیر اخلاقی و زننده درست میکنند تا بهانه ای برای فیلتر و قطع دسترسی عموم مردم شوند و سطح آگاهی عموم نسبت به جربانات و اتفاقات داخلی اعم ار کارایی و اختلاس و ... مسعولان مملکتی کمتر شناختی داشته باشند... (311593)
۱۳۹۴/۰۴/۰۷ ۱۶:۵۱
تلگرام نشد یه شبکه اجتماعی دیگه .....باید کار فرهنگی بشه تا از این مشکلات نداشته باشیم (311556)
۱۳۹۴/۰۴/۰۷ ۱۷:۰۵
شاید بتونن مانع "فهمیدن" بشن !!!!
ولی
نمی تونن مردم رو از "فهمیدن" جدا کنن !!!! (311563)
روشا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۴/۰۷ ۱۷:۱۸
والا تواین دوروزمونه مردم واسه این شبکه های اجتماعی موبایل هوشمند میخرندوگرنه باموبایل های ساده هم میتوان کارکرد بنظرمن.... (311570)
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۴/۰۷ ۱۸:۴۷
دیگه کم مونده بریزن خونه هامون دوربین امنیتی کار بزارن تا یه وقت خدایی نکرده امنیت اقایون به خطر نیوفته...جالبه نوشته سیاست ما برخورد با عواملی است که مسایل امنیتی کشور را نشانه رفته باشند خب برادر از نظر شما همه چیز و همه کس مسایل امنیتی کشور را نشانه رفته اند تو کشور ما هم که واژه ی طبق قانون عمل خواهیم کرد معلومه یعنی چی (311580)
امید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۴/۰۸ ۰۷:۳۹
1984 جرج اورول!!!!!!!!!!!111 (311612)
روح ا...
Korea, Republic of
۱۳۹۴/۰۴/۰۷ ۱۸:۵۳
من تنها راه ارتباطی ام با پدر و مادر پیرم همین وایبر و تلگرام بود که به دلیل اختلال ایجاد شده به سختی میتوانم با آنها تماس بگیرم. هیچ حرفی ندارم بگم فقط اینکه مسببینش رو به خدا واگذار میکنم. (311584)
شاهین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۴/۰۷ ۱۸:۵۶
باید قبول کرد که تلگرام به فساد کشیده شده !
استیکرها و شکلهایی که جدیدا کاربران ایرانی ساختن واقعا خجالت آوره !
چرا ما جنبه استفاده نداریم؟
البته مسوولین ما هم ( مخابرات ) نمیتونن تحمل کنن که کاربران موبایل از این شبکه های اجتماعی استفاده کنند !
آخه مگه وایبر چه ایرادی داشت؟
به بهونه های الکی سیاسی مردممون رو از تکنولوژی و وسیله های ارتباطی محروم میکنیم .. (311585)
دکتر بیکار
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۴/۰۷ ۱۹:۱۷
چه بگویم که نگفتنم بهتر است (311588)
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۴/۰۷ ۱۹:۲۷
ما مردمی هستیم بی جنبه.همش ازغیرت وحیاحرف میزنیم ولی بهم فحش ناموسی میدهیم.از تمدن چندهزارساله حرف میزنیم ولی ادای خارجی هارو درمیاریم.بهتربگم مامردمی هستیم عقب مانده!اینجا جهان سوم است.خوش آمدید (311589)
آنلاین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۴/۰۸ ۰۱:۳۳
در اثبات جهان سومی بودنمون همین بس که امشب توی مسابقه والیبال یارو رو بردن میکروفون دستش دادن که شعار بده. انگار راهپیماییه. حتما کلی هم بهش پول دادن. آخه نیست تماشاچی‌ها ساکت نشسته بودن، باید یک نفر جلودار تشویق میشد. واقعا که صدا و سیمای جهان سومی ما دیگه خیلی حال‌به‌هم‌زن شده! (311607)
ميهن پرست
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۴/۰۸ ۰۷:۳۲
اول از خودت شروع كن كه ياد بگيري همرو باهم جمع نبندي...متاسفانه جديدا توهين به ايران و ايراني مد شده!!!!! (311611)
نگین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۴/۰۷ ۱۹:۳۲
به نظر من اول باید فرهنگسازی بشه!فیلتر کاری رو حل نمیکنه... (311590)
ایناز
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۴/۰۸ ۰۱:۱۳
خوب کاری کردن.
من 14 سالمه خیلی از دوستام که سنشون از منم کمتره با همین برنامه ها با پسرا اشنا شدن و خیلی کارا کردن که جای گفتنش نیس.
جوری که این چندسال این برنامه ها دخترا رو خراب کرده هیچی نکرده
هرکی دستش یک گوشی هوشمند بیاد خیلی زود فریب حیون صفتا رو میخوره و اسکیتر و فیلم و عکس های فاسد هم تو هر گروه بسرعت درحال پخشه . (311605)
m.hossein
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۴/۰۸ ۰۲:۲۲
به نظر من استیکرهای سکسی و غیراخلاقی که اخیراً توسط برخی از طراحان طراحی شده یکی از علت های دستکاری وزارت ارتباطات در سرعت این نرم افزار بوده. (311608)
شخص شخیص
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۴/۰۸ ۰۷:۴۲
موضوع اینه که مسئولین نمی خوان باور کنن که فساد هست. می خوان صورت مساله رو پاک کنن. این راحت ترین راهه (311613)