به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۰۷ - ۰۲:۳۲
 
۱
تاریخ انتشار : ۱۳۹۴/۰۲/۳۱ ساعت ۱۴:۰۳
کد مطلب : ۷۸۵۰۸
وزير كشور: معاون پارلمانی نمی‌شوم

جلب‌رضایت‌‌ملت با روش‌ پوپولیستی دوام ندارد

گروه سیاسی: وزیر کشور گفت: با توجه به آنچه در توان قانونی خود دارم تعهد می‌کنم تا از خانه احزاب در راستای رضایت‌مداری عمومی و قانون‌گرایی حمایت کنم.
جلب‌رضایت‌‌ملت با روش‌ پوپولیستی دوام ندارد
عبدالرضا رحمانی‌فضلی در مجمع عادی و فوق‌العاده خانه احزاب با بیان این که تلاقی این نشست با ایام نیمه شعبان را منبع خیر می‌دانم اظهار کرد: به نظر من در برگزاری این نشست تا به حال تاخیر شده است. انتظار ما این بود که یک ماه پس از تحویل دولت، خانه احزاب کار خود را شروع کند. 21 ماه مدت زیادی است. افراد زیادی برای هماهنگ کردن و برگزاری این مجمع فعالیت کردند. امیدواریم که فعالیت‌ها هدف‌دار شود و گام بلندی را در فعالیت حزبی کشور برداریم.

وی ادامه داد: نظر دولت تدبیر و امید از ابتدا بر تقویت احزاب بود. یکی از پایه‌های اصلی دموکراسی و مردم سالاری دینی کار حزبی است. کاری گروهی و منسجم. این به نفع همه است که ما فعالیت‌های سیاسی را با اهداف روشن جهت‌دهی کنیم و پاسخگو باشیم. این کار به حتم باعث جمع‌گرایی می‌شود. همه کشورهای پی دموکراسی نیز از همین روش استفاده کرده‌اند. اساس کار احزاب مشارکت و قانون‌مداری است چون پایه‌های قدرت بر دموکراسی و مردم استوار است؛ احزاب به عنوان گروههایی که در ساماندهی قدرت نقش آفرین هستند باید ذره ذره با رفتارهای خود سرمایه‌ی اجتماعی کسب کنند تا بتوانند حوزه‌ی قدرت را نیز کسب کنند. وزیر کشور افزود: اگر اعتماد مردم نباشد در عمل کاری انجام نشده هر چقدر هم که در ظاهر احزاب فعال به نظر بیایند. بنابراین رفتارهای ما به گونه‌ای باشد که اعتماد مردم جلب شود.

وی با بیان اینکه اعتماد مردم از دو روش کسب می‌شود تصریح کرد:‌ هم از طریق پوپولیستی و با جوها و تحریک‌ها می‌توانیم اعتماد مردم را جذب کنیم و هم از طریق روش‌های مدبرانه و اصولی. شاید با روش‌های پوپولیستی بشود موج سواری کنیم اما طولانی‌مدت نخواهد بود. اولی آن است که با مشارکت مردم پایگاه اجتماعی کسب کنیم. با کسب پایگاه اجتماعی فعالیت‌ها پایدار خواهد ماند. امیدواریم همه احزاب ما با این رو و شیوه کار کند. رحمانی فضلی همچنین خاطر نشان کرد: از ابتدای انقلاب تا به امروز هر دو نوع این رفتارها در احزاب ما وجود داشته است. الان تصویر هر دو نوع فعالیت احزاب در ذهن مردم نقش بسته. سعی کنیم تا با جذب اعتماد مردم روش دوم رابه کار ببریم. امیدواریم منشاء کار ما رضایت خدا باشد.

رحمانی فضلی با مقایسه دوران مشروطیت و عصر حاضر و با تاکید بر ضرورت قانون‌مداری یاد آور شد: بیش از صد سال از دوران مشروطه گذشته است. اگر روزنامه‌های امروز را با روزنامه‌های دوران مشروطه مقایسه کنیم می‌بینیم که از آن زمان خواست اجتماع مردم پایبندی بر قانون است. امروزه خیلی از کج روی‌ها و مشکلات ما در حوزه‌های مختلف کشور در عدم اجرای قانون است. بعد از گذشت صد سال وقتی مشکلاتمان را بررسی می‌کنیم به قانون گریزی در همه حوزه‌های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی می‌رسیم.

وی ادامه داد: تاکید بر آن است که احزاب و گروه‌ها به عنوان تشکلی قانونی خودشان جلودار قانون باشند. همه ما باید بپذیریم که قانون در اولویت است و برای آن نهایت تلاشمان را بکنیم. امیدواریم محور تشکیل خانه احزاب تقویت قانون‌گرایی باشد . وزارت کشور در حوزه‌ی قانون‌گرایی و رضایتمداری عمومی به یقین در کنار احزاب خواهد بود. تعهد می‌کنم که با آنچه که در توان قانونی خود دارم از شما حمایت کنم.

رحمانی فضلی با بیان این که در شرایط ویژه‌ای به سر می‌بریم گفت: در شرایط کنونی با توجه به فضایی که در کشور و منطقه حاکم است همچنین در سالی که دو انتخابات مهم در پیش داریم لزوم توجه به قانون، قانون‌مندی و همدلی که مقام معظم رهبری به آن تاکید کرده‌اند بیشتر دیده می‌شود. ما در شرایط خاصی از منطقه هستیم. در مقابل کشورهایی قرار داریم که نقطه مشترکشان مقابله با جمهوری اسلامی است؛ زیرا منشاء بیداری اسلامی را در ایران می‌دانند.

وی همچنین ادامه داد:‌ دلیل ایجاد فرقه‌های انحرافی، فقر، جهل و تعصب است. فقر عمومی افراد باعث شده که با حداقل پول خودشان را بفروشند. جهل آنها باعث شده که راحت فریب بخورند و تعصب باعث شده کارهایی انجام دهند که مغول‌ها را هم روسفید کند. ما با توجه به شرایط سیاسی و امنیتی و اجتماعی منطقه و نقطه مشترک آنها که مقابله با جمهوری اسلامی است شرایط خاصی را تجربه می‌کنیم. زمانی موفق می‌شویم که از داخل محکم باشیم و استحکام ما از رضایت، انسجام و همدلی و همزبانی مردم به دست می‌آید.

وزیر کشور با اشاره به در پیش بودن انتخابات یادآور شد: انتخابات پیش روی ما صحنه آزمایش است. با توجه به تجربیات سی و چند ساله‌مان می‌دانیم چگونه باید کارها را پیش ببریم. قطعا رقابت‌های انتخاباتی باعث پیشرفت سیاسی کشور می‌شود. البته مبنای رقابت باید اخلاق و قانون‌مداری باشد. وی در پایان گفت: امیدواریم جا و مکانی برای خانه احزاب تخصیص داده شود. خانه احزاب باید جای فعالیت صنفی باشد.

همچنین در حاشیه مجمع خانه احزاب عبدالرضا رحمانی فضلی روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران درباره‌ دلیل لغو سخنرانی حسین مرعشی در شیراز اظهار کرد: آقای مرعشی سه سخنرانی داشتند که دوتای آن انجام شد. آخرین سخنرانی ایشان در دانشگاه بود که بنا به شرایط دانشگاه صورت نپذیرفت. سخنرانی‌هایی که در دانشگاه انجام می‌شود باید مجوز شورای فرهنگی دانشگاه را داشته باشد و خود دانشگاه متولی آن است و کسی حق دخالت در برگزاری و یا عدم برگزاری آن را ندارد. سخنرانی‌های بیرون از دانشگاه مجوزش با وزارت کشور است و این وزارتخانه موظف است بر اساس مجوز صادر شده تاکید و تایید کند که سخنرانی برگزار شود.

حسین مرعشی سخنگوی حزب کارگزارن قرار بود عصر روز چهارشنبه به مناسبت گشایش انجمن امید دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این دانشگاه سخنرانی کند که مکان سخنرانی وی به مجتمع ولایت این دانشگاه تغییر کرد ولی سخنرانی انجام نشد. مرعشی به همراه ابراهیم امینی عضو هیئت رئیسه مجلس ششم به دعوت دانشگاه علوم پزشکی شیراز به عنوان سخنران دعوت شده بودند.


وزیر کشور در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر دلیل لغو سخنرانی مجدد علی مطهری نیز گفت: خود آقای مطهری مصاحبه کردند و گفتند که اساسا قصد سخنرانی نداشتند. دانشجویان درخواست کرده بودند و رئیس دانشگاه هم قبول نکرده بود. خبر و تیتر روزنامه‌های دیروز خلاف واقع بود. وی با اشاره به برکناری فرماندار جهرم یادآور شد: بنده مسئول تحقیقات در مورد مسائل شیراز بودم. فرماندار جهرم هیچ نقشی در تحقیقات ما نداشتند؛ چراکه اصلا حوزه‌ فعالیت ایشان نبوده است. برکناری ایشان هیچ ربطی به حادثه شیراز ندارد.

رحمانی فضلی در پاسخ به این سوال که آیا صحت دارد که شما معاون پارلمانی خواهید شد، گفت: دولت خودش این را پاسخ داده است. آقای اسماعیلی نیز این را مطرح کردند و این یک شوخی بود. وی همچنین در مورد پرونده‌ پدیده‌ شاندیز تصریح کرد: ما با همه دستگاه‌های مرتبط با این موضوع اعم از شهرداری، بانک‌ها، قوه قضاییه و غیره جلساتی را تشکیل داده‌ایم. کمیته‌ای تشکیل شد تا نواقص‌های مختلف مطرح شده بررسی شود. یقینا پس از بررسی‌ها اگر این نواقص برطرف شود برای به انجام رسیدن این پرونده کمک می‌کند.

رحمانی‌فضلی درپاسخ به سوال دیگری با بیان این‌که «دولت ، وزارت کشور و قوه قضاییه جایگاه نظارتی دارند و البته قوه قضاییه جایگاه رسیدگی هم دارد» خاطرنشان کرد: اگر خانه احزاب یا هر کدام از نهادهای دیگر قانون را در نظر نگیرند قوه قضاییه جلوی آن‌ها خواهد ایستاد. وی اظهار کرد: باید به عنوان رسانه و حزب کارمان دفاع از حقوق مردم باشد اگر حقیقت یابی مد نظرمان باشد می‌تواند پایگاه اجتماعی مناسبی برای خودمان تهیه ‌کنیم.

فضلی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه بررسی یارانه احزاب به کجا رسید، گفت: چیزی تحت این عنوان در قانون پیش‌بینی نشده است و امیدوارم بعد از تشکیل خانه احزاب پیگیری‌هایی در مجلس صورت بگیرد و در قانون بودجه سال ۹۵ این موضوع تصویب شود. وی با اشاره به استانی شدن انتخابات نیز گفت: در مورد انتخابات و استانی شدن آن لایحه‌ای را به دولت داده‌ایم، احتمالا این طرح به انتخابات آینده نمی‌رسد ما به عنوان دولت در مورد طرح استانی شدن انتخابات نظر مخالف داشتیم و گفتیم اگر نظر ما در کمیسیون‌ها اعمال شود می‌توانیم با آن موافقت کنیم.
مرجع : ایسنا