به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۰۷ - ۱۸:۴۱
 
۲۴
تاریخ انتشار : ۱۳۹۴/۰۱/۰۴ ساعت ۰۲:۴۰
کد مطلب : ۷۲۹۱۱
اظهارات رئیس دفتر باراک اوباما عليه نتانياهو؛

اسرائیل باید به اشغال کرانه باختری خاتمه دهد

گروه بين الملل: رئیس دفتر باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا با انتقاد شدید از شهرک سازی اسرائیلی ها در کرانه باختری رود اردن افزود که ایالات متحده هرگز از الحاق این منطقه به اسرائیل حمایت نخواهد کرد گفت: اسرائیل باید به اشغال ۵۰ ساله کرانه باختری پایان بدهد.
اسرائیل باید به اشغال کرانه باختری خاتمه دهد
به گزارش بي بي سي؛ دنیس مک دانا این سخنان را در جمع اعضای گروه "جی استریت" بیان کرده که یک گروه حامی اسرائیل و در عین حال منتقد بنیامین نتانیاهو نخست وزیر راستگرای آن کشور است. سازمان ملل متحد، اشغال کرانه باختری رود اردن و نوار غزه در جریان جنگ ۱۹۶۷ را به رسمیت نشناخته و خواستار تشکیل یک دولت مستقل فلسطینی در این مناطق است.

مک دانا با ذکر اینکه اسرائیل نمی تواند ملت دیگری را برای ابد کنترل کند، هشدار داد که چنین کاری به "انزوای کامل" آن کشور منجر خواهد شد. دنیس مک دانا همچنین تاکید کرد که آمریکا "نمی تواند وانمود کند که بنیامین نتانیاهو با تشکیل یک دولت فلسطینی مخالفت نکرده است". نتانیاهو در روزهای پایانی تبلیغات انتخاباتی در اسرائیل گفته بود که در صورت پیروزی، با تشکیل کشور مستقل فلسطینی مخالفت خواهد کرد. دولت آمریکا سخنان نتانیاهو در ایام انتخابات را "تفرقه‌برانگیز" توصیف و اعلام کرد که همچنان طرفدار تشکیل کشور مستقل فلسطینی است. در پی واکنش آمریکا، نخست‌وزیر اسرائیل از اظهارات خود عقب‌نشینی کرد و گفت که به تشکیل یک کشور مستقل فلسطینی متعهد است اما در صورتی که شرایط منطقه بهبود یابد.

دنیس مک دانا در بخش دیگری از صحبت های خود، اقدامات عده ای از نمایندگان کنگره در مخالفت با توافق هسته ای با ایران را مورد انتقاد قرار داد. مک دانا تلاش نمایندگان برای الزامی کردن تصویب توافق احتمالی در کنگره را ضربه به تلاش های دیپلماتیک دولت برای برای حل مساله هسته‌ای دانست و گفت: "این کار باعث تقویت تندروها در ایران می‌شود." وی افزود که چنین مصوبه‌ای، همچنین ایالات متحده را از متحدانش جدا می‌کند و اتحاد بین المللی لازم برای مقابله با ایران را دچار شکاف می کند. رئیس دفتر باراک اوباما تاکید کرد: "این کار، همچنین رویه غلطی را ایجاد می کند که توانایی روسای جمهور آینده را در انجام مذاکرات دیپلماتیک محدود می‌کند."