به روز شده در ۱۴۰۳/۰۳/۰۱ - ۰۰:۴۱
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۸/۰۹/۲۷ ساعت ۱۵:۵۰
کد مطلب : ۱۹۴۱۹۲
کنگره آمریکا؛ تا بشار اسد هست، بازسازی سوریه ممنوع

جزئیات تحریم‌ آمریکا علیه ایران، روسیه و سوریه

گروه بین‌الملل: کنگره آمریکا لایحه تحریم حكومت بشار اسد، روسیه و ایران به دلیل جنایات جنگی در سوریه را تصویب کرد؛ با تصویب این لایحه که "لایحه سزار" نام دارد، کمک به حکومت اسد برای بازسازی سوریه نیز شامل مجازات می‌شود‌. 
جزئیات تحریم‌ آمریکا علیه ایران، روسیه و سوریه
پس از سه سال، کنگره آمریکا لایحه‌ای به نام "لایحه‌ سزار" را برای تحریم حکومت اسد را به قانون تبدیل کرد. در این لایحه که پیش‌نویس آن سه سال پیش تهیه شده، مجازات‌هایی را برای مقامات ارشد حکومت سوریه، رهبران نظامی و تمامی کسانی که در جنایات جنگ علیه غیرنظامیان سوریه دست داشتند، در نظر گرفته شده است. نام این لایحه برگرفته از نام مستعار یک عکاس نظامی سوریه است که سال۲۰۱۳ میلادی بیش از ۵۵ هزار تصویر از شکنجه و قتل هزاران غیرنظامی در زندان‌های حکومت اسد منتشر کرد. این تصاویر که صحت آنها توسط اف‌بی‌‌آی تأیید شده، در سراسر جهان منتشر شدند، به گفته منتقدان حکومت اسد، تنها بخش کوچکی از جنایات جنگی علیه مردم این کشور را بازتاب می‌دهد. این تحریم‌ها بدان معناست که نیروهای شبه نظامی که به اسد کمک می‌کنند نیز  شامل مجازات خواهند شد. این لایحه هر بازیگر بین‌المللی را که برای بازسازی سوریه به اسد کمک می‌کند، هدف قرار می‌دهد. به این ترتیب آمریکا می‌تواند شرکت‌های  بین‌المللی را که به بخش انرژی، هواپیمایی، ساخت و ساز یا مهندسی سوریه کمک می‌کنند، تحریم کند. مایکل مک کال، نماینده ‌جمهوری‌خواه کمیته سیاست خارجه مجلس آمریکا می‌گوید: «جهان نمی تواند جنایات اسد را فراموش کند و نباید روابط خود را با این رژیم عادی کند.»

نمایندگان مجلس سنای آمریکا بودجه 738 میلیارد دلاری پنتاگون را تصویب کردند که شامل مجوز اعمال مجازات های جدید علیه سوریه، ایران و روسیه به اتهام آنچه نمایندگان آمریکایی جرایم جنگی در سوریه خوانده اند، می‌شود. این رأی گیری که در نهایت با نتیجه 86 رای موافق به 6 رای مخالف در مجلس سنا که تحت کنترل حزب جمهوری خواه است انجام شد، به دنبال رأی گیری مشابه دو حزبی هفته گذشته در مجلس نمایندگان بود که تحت کنترل دموکرات ها است. انتظار می رود رئیس جمهور آمریکا دونالد ترامپ به سرعت این مصوبه را امضا کرده و به شکل قانون در آورد. این لایحه شامل قوانینی است که مجازات هایی را برای مدت شش ماه علیه مقامات دولت، مسئولان لشگری و کشوری سوریه و هر شخص دیگری را که به ادعای سنای آمریکا مسئول قساوت های جمعی در هشت سال جنگ داخلی سوریه تلقی می شود، اعمال می‌کند. این لایحه که به «قانون حمایت از غیرنظامیان سوری "سزار" سال 2019» یا به اختصار «قانون سزار» مشهور است، به لایحه هزینه های دفاعی "ضروری برای تصویب" سنا اضافه شده است.

این تحریم ها تقریبا گسترده است و می تواند گروه های نظامی و متعارف دولت سوریه، روسیه و متحدان ایران را هدف قرار دهد. شرکت های بین المللی انرژی که به دنبال توسعه مجدد بخش نفت سوریه هستند، و همچنین هر شرکتی که قطعات هواپیما از جمله بالگردها را برای دولت سوریه تأمین می کند می توانند به عنوان هدف تحریم در این قانون باشد. حتی اشخاصی که اقدام به ارائه وام به دولت سوریه می کنند نیز طبق این قانون مشمول مجازات می شوند. این تحریم ها به احتمال زیاد دولت بشار اسد، رئیس جمهور سوریه را در تلاش های خود برای یافتن کمک های بین المللی برای بازسازی کشورش تحت فشار قرار میدهد.
این قانون در حالی به تصویب سنا و مجلس آمریکا رسیده است که پیش از این چندین نشست بین الملل برای ارائه کمک های جهانی به دولت سوریه برای بازسازی این کشور از سوی کشورهای حوزه خلیج فارس، چین و روسیه برگزار شده بود. اما با اعمال تحریم های جدید چهره جنگ زده کشور سوریه همچنان به حالت قبلی باقی خواهد ماند و توسعه و بازسازی این کشور برای مدت قابل توجهی به تاخیر خواهد افتاد.

همچنین با تصویب این لایحه، تمامی فعالیت های نظامی روسیه در سوریه می‌تواند مشمول تحریم های آمریکا شود. چرا که اکنون بخش اعظمی از زیرساخت های نظامی و دفاعی دولت سوریه از سوی روسها تامین و مدیریت میشود. این امر به نظر حرکت سنای آمریکا برای جلوگیری از پر شدن خلاء ناشی از خروج نیروهای آمریکایی از سوریه، توسط روسیه است. آنچه اما بیش از همه در این قانون جالب توجه است نام گذاری آن تحت عنوان قانون «سزار» است. قانون سزار به نام یک پلیس سوری با نام "سزار" نامگذاری شده است که بیش از 50000 عکس از وقایع جنگ سوریه را به خارج از این کشور برده است. عکس هایی که به گفته آمریکایی ها نشان از قساوت های دولت بشار اسد دارد.
برچسب ها: سوریه