به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۲۸ - ۲۳:۴۹
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۸/۱۲/۲۲ ساعت ۱۰:۴۴
کد مطلب : ۲۰۴۶۳۳
اتوبوسرانان ماسک و دستکش ندارند

کشور باید قرنطینه کامل شود

گروه جامعه: در بیست و سومین روز از شیوع بیماری کویید ۱۹ در ایران آمار مبتلایان به این ویروس به ۹۰۰۰ نفر رسیده است که از این تعداد ۲۹۵۹ نفر بهبود یافته‌ و ۳۵۴ نفر جان خود را از دست داده‌اند.
کشور باید قرنطینه کامل شود
به گزارش ایلنا، در  بیست و سومین روز از شیوع بیماری کویید ۱۹ در ایران براساس اعلام وزارت بهداشت آمار مبتلایان به این ویروس به ۹۰۰۰ نفر رسیده است که از این تعداد ۲۹۵۹ نفر بهبود یافته‌ و ۳۵۴ نفر جان خود را از دست داده‌اند. استانداران استان‌های مختلف از مردم خواسته‌اند با توجه به نزدیکی تعطیلات عید نوروز به هیچ استانی سفر نکنند. همچنین براساس مصوبه معاون عمرانی وزارت کشور مراسم پنجشنبه آخر سال و سال تحویل در آرمستان‌ها لغو  شده است.روز گذشته یک شرکت دارویی ادعایی مبنی بر ساخت داروی درمان کرونا را اعلام کرده بود که «حسین عرفانی» رئیس اداره بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان وزارت بهداشت در واکنش به آن اعلام کرد: تا امروز، درمان واقعا اختصاصی برای مقابله با ویروس کرونا نداشته‌ایم. آنچه مبنای درمان ما است، تجارب و آخرین مقالات علمی کشور چین و باقی کشورها است که در یک کمیته‌ علمی کشوری گردآوری می‌شود. این کمیته شامل متخصصان عالی کشور از رشته‌های مختلف مرتبط با این بیماری است. بحث و بررسی مقالات در این کمیته، برآیندگیری می‌شود و با اجماع در قالب دستور عمل کشوری ابلاغ می‌شود. 
اگر جهان به چین کمک می‌کرد کرونا به پاندومی تبدیل نمی‌شد
صلیب سرخ کمک به ایران را در اولویت قرار داده است
«محمودرضا پیروی» دبیرکل جمعیت هلال احمر در باره اقدامات این جمعیت در کنترل شیوع کرونا و کمک‌های صلیب سرخ جهانی به ایران  گفت: ما ارتباط خوبی با صلیب سرخ داریم. فدراسیون جهانی تصمیم گرفته ارسال کمک‌ها برای سه کشور در خاورمیانه ازجمله ایران را اولویت قرار دهد. امیدواریم در واردات این کمک‌ها با مشکل مواجه نشویم و به موقع بتوانیم آنها را جذب کنیم. جمعیت هلال احمر در تمام زمینه‌هایی که وزارت بهداشت و درمان از ما کمک خواسته، جلو رفته و امیدواریم در آینده نیز همراه وزارت بهداشت باشیم.وی درباره ارسال ماسک از ایران به چین در زمان اپیدمی این بیماری در کشور چین گفت: باید از دو جنبه به این قضیه نگاه کنید. این بیماری مانند خیلی از بیماری‌های دیگر ازجمله آنفولانزا در یک منطقه تبدیل به اپیدمی می‌شود. ما اگر بتوانیم این اپیدمی را در همان منطقه مهار کنیم، دیگر تبدیل به پاندومی نمی‌شود. هدف صلیب سرخ و هلال احمر در همه دنیا این است که به کشورهای دیگر کمک کند تا بتوانند بیماری‌ها را کنترل کنند.دبیرکل جمعیت هلال احمر خاطرنشان کرد: چینی‌ها در سیل ابتدای سال چندین میلیون دلار به کشور ما کمک کردند، آنها قایق‌های موتوری و ژنراتور به ما دادند درحالیکه ما فقط یک میلیون ماسک دویست تومانی کاغذی به آنها کمک کردیم و باز آنها در موضوع اخیر به ما یک میلیون و ۲۷۰ هزار دلار کیت تشخیصی هدیه کردند. باید بدانیم که دنیا دهکده جهانی است و در این دهکده، ارتباطات بسیار مهم است. ما در مجموعه‌ای کار می‌کنیم که اصول هفتگانه‌ای ازجمله بشردوستی دارد. اگر جامعه جهانی به چین بیشتر کمک می‌کرد امروز با پاندومی کرونا در دنیا مواجه نبودیم. 

پیروی درباره کمک‌های تیم چینی به ایران درباره کرونا گفت: چینی‌ها بیشتر در زمینه ارایه کیت‌های تشخیصی به ما کمک کردند. آنها همچنین تجربیات‌شان را به متخصصان ما انتقال دادند. طرح مشترکی هم با همکاران ما دارند که در تشیخص زودرس بیماری به کار می‌‌آید. البته این طرح هنوز به نتیجه نرسیده ولی امیدوارم به نتیجه برسد. به هر حال چندین جلسه تخصصی کارشناسان چین با کارشناسان ما داشته‌اند. آنها هنوز هم در این تجربه ما را یاری می‌کنند که امیدواریم موثر باشد.وی با بیان اینکه بیماری کرونا به صورت یک مسئله آندمی درآمده و همیشه در جامعه باقی خواهد ماند، خاطرنشان کرد: باید بدانیم این بیماری در آینده به این شدت نخواهد بود. ممکن است این ویروس به  ۷۰ الی ۸۰ درصد افراد سرایت کند و این ویروس در بدن این تعداد از جامعه باشد ولی علامتی نداشته باشد.پیروی دربار عدم توجه برخی از هموطنان به توصیه‌های مطرح شده درباره کرونا گفت: مردم توصیه‌های لازم از سمت مبادی معتبر را مورد توجه قرار دهند. فضای مجازی حسن‌هایی و عیب‌هایی دارد. این فضا می‌تواند با نظرات غیرکارشناسی در مردم ایجاد نگرانی کند. برخی از مردم حساس هستند و برخی بی‌توجه. برخی از مردم به شدت ترسیده‌اند و از لحاظ روحی تحت تاثیر قرار گرفته‌اند و برخی هم اصلا توجه نمی‌کنند. ویروس کرونا کشندگی ۲ تا ۳ درصدی دارد در مقابل ابولا که ۹۰ درصد کشندگی داشت. این بیماری برای اولین بار است که شیوع پیدا می‌کند به تدریج پیک آن کم می‌شود اما این موضوع نیازمند همت مردم است و اینکه بهداشت فردی را رعایت کنند و به توصیه‌ها عمل کنند و البته صبر و حوصله داشته باشند. دبیرکل جمعیت هلال احمر تصریح کرد: اجرای طرح امداد نوروزی را طبق معمول از بهمن ماه پیش‌بینی کرده بودیم که لغو شد و کلیه خدمات و اقدامات را اختصاص به مقابله با شیوع کرونا قرار دادیم. سازمان امداد و نجات ضمن اینکه وظایف اصلی خود را برای مقابله با بحران‌های طبیعی دارد، بخشی از وظایف خود را به مقابله با کرونا معطوف کرده است.
با کمبود دستکش و ماسک مواجه‌ایم
سرفاصله حرکت اتوبوس‌ها تغییری نکرده است
«محمود ترفع» مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران  درباره انتشار تصاویری از ازدحام جمعیت در یکی از اتوبوس‌های بی.آر.تی که دلیل آن افزایش سرفاصله حرکت ذکر شده بود، گفت: سرفاصله حرکت اتوبوس‌ها به هیچ وجه تغییری نکرده و اتوبوس‌ها کماکان خلوت هستند. براساس تراکنش مکانیزه، شاهد کاهش ۶۰ درصدی مسافر در این ایام بوده‌ایم. اگر چنین اتفاقی رخ داده باشد، احتمالا به صورت موردی است و به معنای افزایش سرفاصله‌های حرکت اتوبوس‌ها نیست. او با اشاره به اینکه در روزهای گذشته به نظر می رسد حساسیت مردم کمتر از قبل شده است، اظهار داشت: از تمامی خطوط بی.آر.تی بازدید دارم و ازدحام جمعیت در خطوط وجود ندارد. البته ممکن است در طی ساعتی به دلیل تعطیلی، در یک اتوبوس شاهد ازدحام باشیم، اما براساس شواهد قریب به اتفاق اتوبوس ها با کاهش مسافر روبرو هستند.ترفع با تاکید بر اینکه برنامه زمانبندی حرکت خطوط اتوبوسرانی هیچ تغییری نکرده است، گفت: از شهروندان تهرانی درخواست می‌کنم در صورت پُر بودن اتوبوس‌ها سوار نشوند و برای حفظ سلامتی خودشان منتظر اتوبوس بعدی بمانند. سرویس‌دهی اتوبوس‌ها به همان روال عادی برقرار است و ضدعفونی اتوبوس‌ها نیز به صورت منظم و روزانه در حال انجام است. ما نمی‌توانیم مانع سوارشدن مردم به اتوبوس ها شویم و خودشان باید این موارد را رعایت کنند.مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی همچنین در خصوص ضدعفونی اتوبوس‌های پایتخت با اشاره به اینکه مشکلی در این زمینه وجود ندارد، اظهار داشت: برنامه ضدعفونی اتوبوس‌ها به صورت روتین و با نظم بیشتری نسبت به روزهای اول در حال انجام است و از دیروز افشانه‌های دستی ضدعفونی نیز در اختیار اتوبوسرانی قرار گرفت و تا امروز در بین ۵۰ درصد اتوبوس‌ها توزیع شده است و تا پایان هفته سعی می‌کنیم در اختیار همه اتوبوس‌ها قرار گیرد.ترفع همچنین در خصوص کمبود ماسک و دستکش در بین رانندگان اتوبوس گفت: متاسفانه همچنان در این زمینه مشکل داریم و نتوانستیم برای همکاران زحمتکش خود این اقلام را تهیه کنیم، اما کل کشور با این کمبود روبرو است و امیدواریم این مشکل هرچه سریعتر برطرف شود.
مرگ دو کارمند بانک بر اثر کرونا
فوت ۸ کارمند تا امروز
از قرار معلوم، در بیست و چهار ساعت گذشته، دو کارمند بانک بر اثر کرونا فوت کرده‌اند.«نادر توکلی» معاون درمان ستاد ملی مدیریت و مقابله با کرونا در گفتگو با شبکه خبر سیما ضمن بیان اینکه بانک‌ها، بعد از بیمارستان‌ها آلوده‌ترین مکان برای ابتلا به کرونا هستند، از مرگ دو کارمند بانک در بیست و چهار ساعت گذشته خبر داد.
پیش از این سیزدهم اسفند ماه، ناصر همتی (رئیس کل بانک مرکزی) در صفحه اینستاگرام خود از مرگ شش کارمند بانک در اثر کرونا خبر داده است.با این حساب، تا امروز حداقل هشت کارمند بانک در اثر کرونا فوت کرده‌اند؛ کارمندان بانک پیش از این، خواستار توجه به وضعیت نگران‌کننده خود شده بودند. این کارمندان می‌گویند: چرا ما را شیفتی نمی‌کنند و چرا ضدعفونی بانک‌ها و ارائه تجهیزات بهداشت فردی را جدی نمی‌گیرند؟آنها می‌گویند: ما با آلوده‌ترین چیز یعنی اسکناس سروکار داریم و دولت باید با اتخاذ راهکارهایی سلامت ما را تامین کند.
 کشور باید قرنطینه کامل شود
رئیس‌جمهور با مشورت چه کسانی می‌خواهد شرایط را عادی جلوه دهد
«شهاب الدین بی مقدار»  درباره جلسه اخیر کمیسیون بهداشت که با حضور رئیس مجلس و وزیر بهداشت تشکیل شد، گفت: جلسه‌ای اضطراری توسط ریاست کمیسیون بهداشت و با همراهی و حمایت آقای لاریجانی در مجلس تشکیل شده بود و با پیامک اطلاع داده بودند و حدود هفتاد یا هشتاد نفر از نماینده‌ها و مسئولان مربوط به حوزه درمان و کنترل کرونا از جمله وزیر بهداشت نیز حضور داشتند. در این جلسه وزیر بهداشت توضیحاتی در مورد وضعیت کشور درباره کرونا دادند.نماینده مردم تبریز گفت: نمایندگان شهرهای مختلف وقتی صحبت کردند، وضعیت را آنگونه که توضیح می‌دادند بحرانی بود، با این وجود وقتی رئیس‌جمهور وضعیت را در کشور عادی می‌داند و وزیر کشور هم استانداران را از اقدامات محلی(درباره ورود مسافران) منع کرده است. نمی‌دانم به چه دید نگاه می‌کنند. اما جمع‌بندی صحبت‌های نمایندگان این بود که وضعیت خیلی بحرانی است و باید حتما جدیت داشته باشیم.
عضو فراکسیون امید مجلس تصریح کرد: آقای لاریجانی به وزیر بهداشت گفت که شما طبق مصوبه شورای امنیت ملی اختیار دارید و می‌توانید به همه نیروها دستور دهید که چه کار کنید چون شما به عنوان رئیس ستاد مقابله با کرونا این اختیارات را دارید. لاریجانی مجددا به وزیر بهداشت گفت که شما چرا تا به حال نامه‌ای ننوشتید که به شورای سران بیاید و نیازهای خود را آنجا بیان کنید و بخواهید که تصویب شود؟وی ادامه داد: بنده و برخی دیگر از نمایندگان پیشنهاد داشتیم که کشور قرنطینه کامل شود و مسافرت‌ها کم شود. این پیشنهاد خوبی بود حداقل برای استان‌هایی که هنوز درگیر نشده‌اند، مسافرت‌ها را کاملا محدود کنیم و نگذاریم که این بیماری پخش شود. آقای لاریجانی گفتند هرآنچه که لازم است به شورای سران بیاورید که ما آنجا تصویب کنیم. رئیس مجلس همچنین گفت که از ستاد نیروهای مسلح آقای باقری هم در جلسات شرکت می‌کند و مقام رهبری هم دستور داده‌اند که همکاری لازم در همه نیروها و ارگان‌هایی که تحت نظر ایشان هستند صورت پذیرد.نماینده مجلس دهم گفت: تاکید آقای لاریجانی بر صحبت‌های نمایندگان بود و گفتند درمورد بودجه و لوازم و استخدام پرستار و دکتر و هرچه می‌خواهید بیاورید تا ما کامل کنیم و یک مورد هم که خودشان اضافه کردند این بود که این رزیدنت‌هایی که الان کار می‌کنند بیمه نیستند، این ها را حتما بیمه کنید و گفتند بودجه و قانونش را هم به شورای سران بیاورید تا تصویب کنیم که اگر قانونی وجود نداشت این را بعدا به قانون تبدیل می‌کنیم.نماینده اصلاح‌طلب مجلس دهم با اشاره به نامه‌ای که به وزیر کشور نوشته است، گفت: پیشنهاد مشخصی که من در آن جلسه این بود که گفتم ما به هر ایرانی ۴۰۰ هزار تومان پرداخت کنیم و مملکت را کلا تا پنجم اسفندماه تعطیل کنیم غیر از داروخانه‌ها و جاهایی که لوازم اساسی و غذایی را تولید می‌کنند، سپس قرنطینه را انجام دهیم و این رقمی هم نمی‌شود بلکه رقم آن به طور تقریبی حدود ۳۲ هزار میلیارد تومان می‌شود. در این صورت باید قرنطینه را هم انجام دهیم و رفت و آمدها را محدود کنیم جز در موارد ماموریتی که برای تیم‌های بهداشت و نیروهای امنیتی و... پیش می‌آید که این‌ها هم با رعایت بهداشت رفت و آمد کنند. نانوایی‌ها هم می‌تواند باز باشد و توسط اداره بهداشت نظارت شوند.
عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها گفت: بنده نامه‌ای که به وزیر کشور نوشته بودم را برای آقای امیری معاون رئیس‌جمهور هم فرستادم و ایشان هم گفتند که من در هیئت دولت مطرح  می‌کنم. آقای رئیس‌جمهور به چه دلیلی و با راهنمایی چه کسانی می‌خواهد وضعیت را عادی نشان دهد در صورتی که وضعیت عادی نیست؟
نمی‌توانیم بگوییم غافلگیر شدیم
رئیس‌جمهور شخصا به مسئله مبارزه و پیشگیری با کرونا ورود کند
«حبیب‌الله دهمرده»  درباره شیوع کرونا در کشور و این‌که اقدامات صورت گرفته از سوی ستاد ملی کرونا و دولت چقدر توانسته است تا این لحظه مثمر‌ثمر باشد و دارای چه ایراداتی بوده است، گفت: ابتدا باید بگویم شیوع کرونا ویروس یک اتفاق جهانی و در تمامی نقاط دنیا فراگیر شده است و هرکشوری هم موظف است تا جایی که برایش مقدر است پیشگیری کند.نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که عبور از بحران نیاز به همدلی و مشارکت همه جانبه ارگان‌ها، نهادها و سازمان‌های دارد، عنوان کرد: در ایران اقدامات الحمدالله نسبت به اوضاع و احوالی که وجود دارد به خوبی صورت گرفته است البته این به معنای آن نیست که ایراد و اشکالی وجود ندارد؛ وجود دارد اما در حال حاضر وقت آن است که همگی تلاش کنیم.وی تاکید کرد: معتقدم آقای رئیس‌جمهور باید خودشان ورود جدی داشته باشند  و مدیریت بحث‌هایی مانند قرنطینه، سفرهای نوروزی و ایام نوروز را بر عهده بگیرند.دهمرده با اشاره به تکمیل شدن ظرفیت بیمارستان‌ها در سراسر کشور، عنوان کرد: ورود کرونا به کشور مسئله‌ای نبود که بخواهیم غافلگیر شویم و ندانیم چه کاری انجام دهیم؛ بهتر بود به جای درگیر کردن بیمارستان‌ها که امروز روند بخش درمانی سایر بیماران با مشکل مواجه شده است اماکن و سالن‌های عمومی کشور را مانند بیمارستان‌های صحرایی تجهیز می‌کردیم و با سبک و سیاق دیگری به درمان بیماران می‌پرداختیم.
وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر باید برخی از مسائلی که بسیار مهم و حیاتی هستند مانند بحث فراوانی اقلام بهداشتی مانند ماسک و مواد ضدعفونی کننده در اولویت قرار گیرد مخصوصا در مورد نقاطی که بیماری هنوز آن طور جدی نشده با در اختیار قرار دادن‌شان از شیوع جلوگیری کنیم.دهمرده در مورد وضعیت بیماری کرونا در سیستان و بلوچستان بیان کرد: مشکلات در سیستان و بلوچستان وجود دارد اما مانند تهران و یا شهرهایی که به شدت با این بیماری درگیر هستند نیست ولی باید رسیدگی جدی شود و امکانات اولیه و منع رفت و آمد صورت گیرد.وی ادامه داد: به هرحال وقتی فردی از نقاط آلوده به منطقه بیاید طبیعتا آن نقطه را آلوده خواهد کرد بنابراین لازم است مسئولان استانی بخواهند از تهران امکانات پیشگیری و اقلام بهداشتی فرستاده شود تا از بسیاری مشکلاتی که بعدا امکان به وجود آمدنش وجود دارد، جلوگیری شود.