به روز شده در ۱۴۰۳/۰۳/۲۷ - ۰۱:۲۰
 
۱
تاریخ انتشار : ۱۳۹۲/۱۰/۰۴ ساعت ۱۲:۴۷
کد مطلب : ۲۵۸۴۲

نقش مشورتی اتاق بازرگانی در بین سه قوه

گروه اقتصادي: چه‌طور است که این همه آهن و سوله و آجر داریم ولی در اقتصاد کشور مورد بهره‌برداری قرار نمی‌گیرند. زمان آن رسیده است که یکبار با همکاری قوه مجریه و مقننه در استان‌ها به این سوال‌ها جواب داده شود.
نقش مشورتی اتاق بازرگانی در بین سه قوه
غلامحسین شافعی، رییس اتاق بازرگانی ایران درباره‌ی موقعیت‌های استان آذربایجان شرقی با بیان این‌که این استان از لحاظ اقتصادی در کشور نقش اساسی و تعیین‌کننده‌ای دارد، گفت: آذربایجان شرقی هم به لحاظ حجم اقتصادی و هم به لحاظ موقعیت و نقش کشوری و منطقه‌ای به لحاظ جغرافیایی اهمیت بسیار زیاد دارد. وی ادامه داد: متاسفانه پیوند برنامه‌های استانی و منطقه‌ای با برنامه‌های ملی به درستی انجام نمی‌شود و باید به دنبال هماهنگ‌کردن بیشتر این برنامه‌ها باشیم. شافعی با تاکید بر این‌که منابعی که در سال‌های قبل در اختیار کشور بوده افسانه‌ای بوده‌اند، اظهار کرد: ولی علی‌رغم وجود این منابع بخش اقتصاد کشور و به خصوص تولید رشد مورد نظر را نداشته است. به گفته‌ی رییس اتاق بازرگانی ایران چگونه است که با این منابع، بخش‌های غیرمولد سر به عرش گذاشته و بخش‌های تولیدی سرفرو آورده‌اند.

وی با بیان این‌که جواب این سوال نیاز به همفکری بین قوه مجریه، قوه مقننه و بخش خصوصی دارد، گفت: باید برآیند‌ها از تاسیس شهرک‌های صنعتی و واحد‌های تولیدی فراوان سنجیده شود و بررسی کرد که چه عاملی باعث شد که این همه آهن و سوله و آجر تهیه کنیم که هیچ‌ کدام منجر به بهره‌برداری در اقتصاد کشور نشد. رییس اتاق بازرگانی ایران در ادامه با تاکید بر این‌که در حال حاضر باید اولویت‌های توسعه‌ اقتصادی استان‌ها را بررسی کرد، گفت: هم‌چنین باید این سوال را مدنظر قرار دهیم که آیا در برنامه‌های پیش‌رو ظرفیت‌سنجی در صنایع باید مورد توجه قرار گیرد یا مکان‌یابی. به گفته وی، هم‌چنین در سایه یک نگاه منسجم ملی بین قوای حکومتی و بخش خصوصی می‌توان پیوند ملی ایجاد کرد و به نتایج مثبت رسید. رییس اتاق بازرگانی ایران در پایان با تاکید بر نقش مشورتی اتاق بازرگانی در بین سه قوه تصریح کرد: اتاق وظیفه‌ی خود می‌داند که مشورت مشوقانه و منصفانه با نگاه منطقه‌ای و ملی به تصمیم‌گیران کشور را ارائه کند.
مرجع : ايسنا