به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۳۱ - ۱۸:۴۴
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۰۲/۳۰ ساعت ۱۹:۱۱
کد مطلب : ۲۷۳۱۶۷

مذاکرات آمریکا و روسیه در مورد مسائل متنوع

مذاکرات آمریکا و روسیه در مورد مسائل متنوع
گروه بین الملل: آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا و سرگئی لاوروف، همتای روسی‌اش گفت‌وگوهای خود را سازنده اعلام کردند. مذاکرات بر سر مسائل متنوعی و از آن جمله بحران اوکراین، توافق هسته‌ای با ایران و همچنین اوضاع افغانستان بود.
دیدار و گفت‌وگوی مستقیم آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا با سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، نخستین دیدار این دو سیاستمدار پس از آغاز زمامداری جو بایدن در ماه ژانویه سال جاری بوده است.
دو سیاستمدار  در ریکیاویک، پایتخت ایسلند با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو کردند.
آنتونی بلینکن  گفت: "اینکه دو کشور آمریکا و روسیه بر سر مسائل مختلفی اختلاف نظر دارند، رازی نیست".وزیر خارجه آمریکا تاکید کرد که ایالات متحده  به‌رغم اختلافات خود با روسیه در نظر دارد تا با این کشور بر سر مسائل مشترک همکاری کند.بلینکن گفت: «همکاری با روسیه به سود مردم آمریکا، به سود مردم روسیه و در واقع به سود همه جهان است.» او تاکید کرد، جو بایدن خواستار مناسباتی با ثبات و قابل پیش‌بینی با روسیه است.گفته می‌شود که دو سیاستمدار از جمله بر سر مسائلی همچون همه‌گیری کرونا، مقابله مشترک با تغییرات اقلیمی، توافق هسته‌ای با ایران و کره شمالی و همچنین جنگ در افغانستان با یکدیگر گفت‌وگو کردند. بلینکن همکاری با روسیه در همه موارد یاد شده را ممکن دانسته است.
سرگئی لاوروف نیز در سخنان خود به اختلافات سیاسی بین دو کشور اشاره کرد. او نیز تاکید کرد که این اختلافات نمی‌بایست مانع از همکاری آ‌ن‌ها درباره مسائلی گردد که پیرامون آن‌ها اتفاق نظر وجود دارد.وزیر خارجه روسیه گفته بود که موضع روسیه در قبال آمریکا بسیار ساده و روشن است: «ما آماده‌ایم با آمریکا بر سر هر مسئله‌ای گفت‌وگو کنیم، اما یک شرط برای این گفت‌وگوها قائلیم و آن اینکه این گفت‌وگوها باید صادقانه انجام شود.»رسانه‌های روسیه به این نکته نیز اشاره کرده‌اند که بلینکن و لاوروف از جمله بر سر تمهیدات مربوط به دیدار پوتین و بایدن نیز با یکدیگر گفت‌وگو داشته‌اند.جو بایدن پیش از این برای حل برخی از اختلافات خواستار دیدار مستقیم با پوتین شده بود.
 بلینکن و لاوروف گفت‌وگوهای خود را "سازنده" ارزیابی کرده‌اند.
مناسبات دو کشور روسیه و آمریکا طی ماه‌های گذشته پرتنش بوده است. به عنوان نمونه، جو بایدن در مصاحبه‌ای که در ماه مارس پیرامون سیاست‌های دولت روسیه داشت، پوتین را "قاتل" خوانده بود.اشاره بایدن به پرونده آلکسی ناوالنی، یکی از منتقدان اصلی پوتین در روسیه بوده است. افزون بر آن، بحران اوکراین نیز از جمله مسائلی بود که به تنش بیشتر در مناسبات دو کشور دامن زده بود.اجرای پروژه انتقال گاز روسیه به آلمان که به پروژه "نورداستریم۲" شهرت دارد، نیز یکی دیگر از موارد تنش‌زا در مناسبات آمریکا و روسیه بوده است.دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا در مخالفت با این پروژه اقدام به تحریم شرکت‌های فعال در اجرای آن کرده بود.دولت بایدن نیز آشکارا مخالفت خود را با این پروژه اعلام کرده است. آمریکا بر این باور است که اجرای این پروژه می‌تواند اروپا را وابسته به گاز روسیه کند.در صورت اجرای این پروژه سالانه ۵۵ میلیارد مترمکعب گاز روسیه به آلمان منتقل خواهد شد. احداث لوله انتقال این گاز در مرحله نهایی آن است.
آنتونی بلینکن در همین رابطه اعلام کرد، گرچه آمریکا اجرای این پروژه را برای اروپا مناسب تشخیص نمی‌دهد، اما برای مناسبات خود با متحدان اروپایی‌اش و از جمله برای مناسبات خود با آلمان اهمیت و ارزش بسیاری قائل است.از این رو، دولت بایدن تصمیم گرفته است تحریم‌های پیش‌بینی شده برای احداث این خط لوله انتقال گاز را لغو کند.این رویکرد جدید با مخالفت نمایندگان وسناتورهای جمهوریخواه در آمریکا روبه‌رو شد. آن‌ها لغو این تحریم‌ها را عملا به سود روسیه ارزیابی می‌کنند.
آنتونی بلینکن در اظهارات ماه ژانویه خود در برابر مجلس سنا که با هدف تایید صلاحیت صورت گرفته بود، تاکید کرده بود که از همه توان خود برای مانع شدن از اجرای این پروژه بهره خواهد گرفت.لغو تحریم‌های پیش‌بینی شده مربوط به پروژه "نورداستریم۲" با استقبال روسیه و همچنین آلمان روبه‌رو شده است.
هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان لغو این تحریم‌ها را نشانه مثبتی در سیاست خارجی آمریکا دانسته و تاکید کرده است که آلمان در ارتباط با این پروژه و با هدف ارائه توضیح پیرامون ابهامات آن آماده گفت‌وگو با آمریکا است.قرار است دولت بایدن باید در یک بازه زمانی ۹۰ روزه گزارش تکمیلی درباره پروژه "نورداستریم۲" را به کنگره آمریکا تحویل دهد.

 
برچسب ها: آمریکا
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها