گروه جامعه: رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران اعلام کرد که فاز اول ادغام شمارههای امدادی در تهران در سالجاری اجرایی میشود. به گزارش ایسنا، علی نصیری رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران درباره سرانجام اجرای طرح ادغام شمارههای امدادی که بنا بود به شکل پایلوت در تهران اجرا شود، گفت: ما در سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران و حسب مصوبه ستاد مدیریت بحران کلانشهر تهران که به ریاست وزیر کشور برگزار شد، موظف شدیم تا طرح ادغام شمارههای امدادی را اجرا کنیم و به یاری خداوند و تلاش همه کارشناسان و متخصصان این طرح برای اولین بار در کشور و مانند بسیاری از کشورهای توسعه یافته و درحال توسعه در جهان در تهران اجرا خواهد شد.
وی با بیان اینکه در طرح مرکز فوریتهای پلیسی ۱۱۰ با دیگر شمارههای امدادی ادغام نخواهد شد، گفت: چهار شماره ۱۱۲ جمعیت هلال احمر، ۱۱۵ اورژانس، ۱۲۳ اورژانس اجتماعی و ۱۲۵ آتشنشانی در اجرای این طرح با یکدیگر ادغام خواهد شد.
نصیری با بیان اینکه ظاهر این کار ساده به نظر میرسد، گفت:اما واقعیت این است که چنین کار پیچیدگیهای زیادی دارد. مثلا برخی شمارهها مانند آتشنشانی فقط در شهر تهران و برخی مثل اورژانس و هلال احمر گستره استانی دارند که باید اینها را مشخص و تعیین تکلیف میکردیم. همچنین لازم بود تا هماهنگی ماموریتها و اعزامها و نحوه ادغام دیسپچها و ... نیز انجام میشد. ضمن اینکه مدلهای مختلفی هم در این خصوص مطرح بود که همین موضوع سبب شد تا در حدود دو سال مراحل مطالعاتی اجرای این طرح زمانببرد.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، با بیان اینکه در حال حاضر از مرحله مطالعاتی عبور کرده و وارد مرحله طراحی و اجرا شدهایم، گفت: در تلاشیم تا در سال جاری فاز اول طرح ادغام شمارههای امدادی را در شهر تهران افتتاح کنیم.
وی درباره اینکه ویژگیهای فازاول اجرای این طرح چیست، به ایسنا گفت: در تلاشیم تا در فاز اول این طرح را در بخشی از تهران اجرا کنیم. همچنین برای آنکه مردم سردرگم نشوند، قصد داریم تا ابتدا مرکز تماس را مشترک کنیم. یعنی اینطور باشد که مردم با همان شمارههای قبلی مانند ۱۲۵، ۱۱۵، ۱۲۳ و ۱۱۲ تماس بگیرند، اما تمام این تماسها در یک مرکز واحد پاسخ داده شود. در واقع با اجرای پایلوت این طرح همه شمارههای ابتدا بدون تغییر به یک مرکز واحد وصل میشوند و ما این را زیر بار میبریم، در مرحله بعد و پس از طی مراحل آزمایشی، شماره جدید را اعلام میکنیم.
نصیری درباره اینکه مرکز تماس واحد کدام مرکز خواهد بود نیز گفت: با توجه به اینکه سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران وظیفه هماهنگی میان دستگاههای امدادی را برعهده دارد، از این رو این مرکز واحد نیز در این سازمان ایجاد خواهد شد و تحت نظر ما فعالیت خواهد کرد.
به گفت رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران بودجه و اعتبارات اجرای این طرح از سوی شورای شهر تهران برای سالجاری در نظر گرفته شده و مابقی اعتبارات نیز برای اجرای این طرح درحال تامین است.
وی همچنین درباره اینکه چه شمارهای به عنوان شماره امدادی واحد در نظر گرفته شده است، اظهارکرد:این موضوع در حال بررسی نهایی است و چند پیشنهاد هم وجود دارد که باید درنهایت با سازمان تنظیم مقررات وزارت ارتباطات هماهنگیهایی انجام شود. این شماره قطعا سه رقمی بوده و طبق استانداردها باید دو رقم آن یک باشد.
نصیری اضافه کرد:البته شماره قسمت کوچکی از ماجراست و ما در حال انجام هماهنگیهای لازم هستیم تا این طرح به زودی در تهران اجرا شده و پس از آن نیز با یاری خداوند در کل کشور اجرا شود. چرا که اگر طرح ادغام شمارههای امدادی در تهران راه بیفتد، دیگر شهرها نیز تهران را الگو کرده و آن را اجرایی خواهند کرد.