به روز شده در ۱۴۰۳/۰۸/۱۰ - ۲۲:۳۶
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۲/۰۴/۲۵ ساعت ۱۱:۳۸
کد مطلب : ۴۱۶۱۶۱

با این رژیم غذایی به جنگ سرطان بروید

با این رژیم غذایی به جنگ سرطان بروید
گروه علمی: باید دو سوم رژیم غذاییتان را سبزیجات تشکیل دهد و یک سوم پروتئین حیوانی در برنامه غذایی خود داشته باشید. این رژیم غذایی جدیدترین دستاورد جامعه‌ی سرطان آمریکا است.به گزارش بهداشت نیوز، خوردن میوه و سبزیجات از جمله ویژیگی های یک رژیم غذایی سالم جلوگیری از سرطان به شمار می‌ آید.همچنین این مواد می‌ توانند در یک رژیم لاغری سالم به کاهش خطر ابتلا به سرطان به وسیله‌ ی کاهش وزن کمک کنند. چاقی خطر ابتلا به سرطان‌ های مختلف از قبیل سرطان روده بزرگ، سرطان مری و سرطان کلیه را افزایش می‌ دهد. سعی کنید از سبزیجات تیره، قرمز و نارنجی حتما در طول روز استفاده کنید.
 
اسید فولیک (فولات)
به طور طبیعی اسید فولیک (فولات) یکی از مهمترین ویتامین‌ های گروه B از بروز سرطان‌ های مختلف مثل سرطان روده بزرگ، سرطان مقعد و سرطان سینه جلوگیری می‌کند. می‌ توانید این محصولات را در صبحانه خود بگنجانید. غلات و گندم منبع خوبی از فولات هستند. همچنین این ویتامین‌ ها در آب پرتقال، خربزه و توت‌ فرنگی نیز پیدا می‌شود.از دیگر منابع غنی فولات می‌ توان به مارچوبه و تخم مرغ نیز اشاره کرد. لوبیا، دانه‌ های آفتاب گردان، سبزیجات برگ مانند (کاهو و اسفناج) نیز منابع مهم غذایی به حساب می‌ آیند. می‌ توانید از قرص‌ های مکمل نیز برای تامین اسیدفولیک مورد نیاز بدن در رژیم غذایی خود استفاده کنید، اما بهتر است مواد طبیعی را جایگزین کرده و به اندازه مصرف کنید.

کاهش مصرف گوشت‌های فرآوری شده
مصرف گوشت‌ های فرآوری شده را کاهش دهید. این گوشت‌ ها شامل ژامبون، سوسیس و… است. کاهش مصرف این گوشت‌ ها در کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و سرطان معده موثر است. خوردن این غذا ها با نمک فراوان و سیگار کشیدن نیز این خطر را افزایش می‌ دهند.

گوجه فرنگی
برخی تحقیقات نشان داده که گوجه فرنگی به کاهش خطر ابتلا به سرطان از جمله سرطان پروستات کمک می‌ کند و از جمله غذاهای موثر در مبارزه با سرطان است. همچنین مطالعات نشان می‌دهد که محصولات گوجه فرنگی مانند رب، سس، آب گوجه فرنگی نیز پتانسیل جنگ با سرطان را دارد.

چای
حتی اگر شواهد به درستی نشان ندهد، اما باز هم چای، مخصوصا چای سبز از مواد مفید در رژیم غذایی جلوگیری از سرطان است. مطالعات نشان داده که چای سبز رشد سلول‌ های سرطانی را کُند کرده و یا مانع از رشد سلول‌ های روده، سرطان کبد، سرطان سینه و پروستات شده است. همچنین شواهد مشابهی در بافت ریه و پوست ایجاد کرده است. مطالعات طولانی مدت نشان داده که چای خطر ابتلا به سرطان مثانه، معده و پانکراس را کاهش می‌ دهد.

انگور
انگور و آب انگور (انگور سیاه و قرمز) حاوی رسوراترول هستند. رسوراترول دارای آنتی اکسیدان قوی است و خواص ضد التهابی دارد. در مطالعات آزمایشگاهی نشان می‌ دهد که می‌ تواند مانع از نوعی آسیب سرطانی در سلول‌ های بدن شود. البته هنوز اطلاعات دقیقی مبنی بر این‌که انگور و یا آب انگور می‌ تواند مانع از سرطان شود و یا سرطان را درمان کند، وجود ندارد.

کاهش مصرف الکل
سرطان‌ دهان، گلو، حنجره، مری، کبد و سرطان سینه همه با نوشیدن الکل مرتبط است. الکل نیز ممکن است خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و مقعد را افزایش دهد. انجمن سرطان آمریکا به مردم توصیه می‌ کند که نوشیدن الکل خود را محدود کنند. همچنین زنان در خطر ابتلا به سرطان سینه نیز هستند.

آب
آب فقط عطش شما را فرو نمی‌ نشاند بلکه ممکن است شما را در مقابل سرطان مثانه نیز محافظت کند. خطر کمتری شخص را برای سرطان مثانه تحریک می‌کند اگر میزان غلظت آب در بدن شخص کم باشد. هر چه قدر بیشتر آب بنوشید، بیشتر ادرار می‌کنید. بنابراین مدت زمان کمتری مواد با مثانه شما در تماس است.

لوبیا
نباید تعجب بکنید که این ماده برای مبارزه با سرطان نیز مفید و از مواد غذایی مفید در رژیم غذایی سالم جلوگیری از سرطان به شمار می‌رود. لوبیا حاوی مواد شیمیایی گیاهی نیرومندی است که ممکن است بدن را در مقابل آسیب‌ های ناشی از سرطان محافظت کند. در آزمایش این مواد رشد تومور را کند تر کرده و تولید موادی را که به سلول های نزدیک تومور آسیب می رساندند متوقف کرده است.

کلم
با انواع کلم‌ها اعم از کلم بروکلی، گل کلم، کلم، کلم بروکسل سالادی تهیه کرده و میل کنید. به غیر از طعم دلنشین کلم، این خانواده به بدن در مقابله با سرطان روده، سینه،سرطان ریه و سرطان رحم کمک می‌کند.

سبزیجات
سبزیجات تیره مانند کاهو، کلم پیچ، کاسنی، اسفناج، برگ چغندر حاوی مقدار زیادی فیبر، فولات و کارتئونید بوده و بدن را در برابر سرطان‌های دهان، حنجره، پانکراس، ریه، سرطان پوست و معده کمک می‌کند.

کورکومین
کورکومین جز اصلی در ادویه زردچوبه هندی است و از مواد مفید در رژیم غذایی مناسب جلوگیری از سرطان به شمار می‌ رود. مطالعات آزمایشگاهی نشان می‌ دهد که این ماده می‌ تواند تحول، گسترش و تهاجم سلول‌های سرطانی را سرکوب کند.

پرهیز از سرخ کردن گوشت
شما چگونه گوشت را طبخ می‌کنید؟! سرخ کردن، کباب کردن و بریان کردن گوشت باعث آزاد شدن موادی شیمیایی در گوشت می‌شود که ممکن است خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. روش پخت خود را تغییر دهد. بخار پز کردن و آهسته پختن با آتش خطر کمتری دارد چرا که مواد شیمیایی کمتری ساطع می‌کند. هنگامی که خورش می‌ پزید حتما مواد سالم نظیر سبزیجات استفاده کنید.

توت
توت فرنگی و تمشک حاوی یک ماده شیمیایی به نام آلژیک اسید است. این آنتی اکسیدان قوی از راه های مختلفی با سرطان مقابله می‌کند از جمله غیرفعال کردن موادی که باعث سرطان می‌ شوند و کاهش سرعت رشد سلول‌های سرطانی را به همراه دارند.آنتی اکسیدان قوی در زغال اخته ممکن است ارزش گسترده‌ ای در حمایت از سلامتی ما داشته باشد. آنتی اکسیدان‌ ها با رهایی بدن از رادیکال‌های آزاد قبل از صدمه زدن به بدن، می‌توانند حافظ سلامتی ما باشند. سعی کنید روزانه از بلغور، جو دو سر، ماست و حتی سالاد توت در رژیم خود استفاده کنید.

پرهیز از مصرف قند و شکر
قند و شکر علت مستقیم سرطان نیست اما در رژیم غذایی ممکن است جایگزین مواد دیگری شود که می‌توانند با سرطان مقابله کنند. باعث افزایش کالری شده و اضافه وزن و چاقی را به همراه دارند. اضافه وزن خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد. از میوه‌ های شیرین در برنامه غذایی خود استفاده کنید که هم با سرطان مقابله می‌ کنند و هم سرشار از ویتامین هستند.

ویتامین‌ ها
ویتامین‌ ها ممکن است از سرطان پیشگیری کنند. اما باید توجه کنید که باید از مواد طبیعی این ویتامین‌ ها را دریافت کنید. مانند آجیل، میوه، سبزیجات. بهتر است از مکمل‌ ها برای تامین مواد مورد نیاز بدن خود استفاده نکنید.
برچسب ها: تغذیه سرطان
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها