به روز شده در ۱۴۰۳/۰۳/۱۳ - ۲۲:۲۲
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۲/۱۱/۱۷ ساعت ۱۵:۴۴
کد مطلب : ۴۵۴۴۷۶

توقف تحویل تسلیحات به هر کشوری جز اوکراین

توقف تحویل تسلیحات به هر کشوری جز اوکراین
گروه بین الملل:  مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا می‌گوید کشورهای این اتحادیه باید به طور موقت صادرات تسلیحات به هر کشوری غیر از اوکراین را متوقف کنند.
جوزپ بورل که برای حضور در نشست وزرای خارجه اروپایی به ورشو، پایتخت لهستان رفته، همچنین بار دیگر از کشورهای اروپایی خواست تا با اتخاذ یک تصمیم سیاسی، میزان تسلیحات ارسالی به اوکراین را افزایش دهند. مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: «تا هر زمانی که جنگ در اوکراین ادامه داشته باشد، ما باید نه تنها حمایت تسلیحاتی، که هر نوع اقدام لازم را برای حمایت از این کشور در مقابل روسیه انجام دهیم و باید هر حمایتی که می‌توانیم را انجام دهیم تا اوکراین در سریع‌ترین زمان ممکن پیروز شود.» 
اتحادیه اروپا در ماه مارس سال گذشته طرحی به ارزش ۲ میلیارد یورو برای افزایش ارسال مهمات به اوکراین را تصویب کرد و متعهد شد که ظرف ۱۲ ماه یک میلیون گلوله ۱۵۵ میلی‌متری ارسال کند تا به کی‌یف برای دفاع از خود کمک کند. با این حال تا اواخر سال ۲۰۲۳ با وجود درخواست‌های مکرر اوکراین، اروپا تاکنون تنها ۳۳۰ هزار گلوله برای این کشور ارسال کرده و پیش‌بینی می‌شود این رقم تا پایان ماه مارس به حدود ۵۰۰ هزار برسد. این تحویل آهسته در ابتدا به دلیل تنگناهای صنعتی ریشه‌دار، اختلالات زنجیره تامین و سرمایه‌گذاری کند بود که پیامد مستقیم سال‌های صلح‌آمیز اروپا پس از پایان جنگ سرد بوده است. با این حال، به گفته بورل، ظرفیت صنعتی دیگر مانعی نیست و مانع پیش‌رو این است که شرکت‌های اروپایی تسلیحات خود را به کشورهایی تحویل می‌دهند که در جنگ نیستند. این دیپلمات ارشد بدون اشاره به مقصد این سلاح‌ها گفت: «بخش مهمی از تولید ما به کشورهای ثالث صادر می‌شود.» 
او همچنین در ادامه افزود: «سریع‌ترین و ارزان‌ترین و مؤثرترین راه برای افزایش عرضه مهمات به اوکراین، توقف صادرات به کشورهای ثالث است و این کاری است که فقط کشورهای عضو می‌توانند انجام دهند و من همواره از آنها درخواست می‌کنم که چنین کاری را انجام دهند.» 
بورل که اصرار ویژه‌ای روی این مسأله دارد همچنین تاکید کرد که بهترین کار این است که شرکت‌های تولید کننده تسلیحات در اروپا به دیگر مشتریانی که در جنگ بگویند فعلا نمی‌توانند به آنها سفارشی تحویل و اولویت را به اوکراین اختصاص دهند. بورل البته تاکید کرد که این یک تصمیم سیاسی است که کشورهای عضو باید اتخاذ کند. 
بر اساس برآورد قبلی کمیسیون اروپا، ۱۱ کشور عضو، میزبان کارخانه‌هایی هستند که می‌توانند گلوله‌های توپ ۱۵۵ میلی متری تولید کنند: بلغارستان، کرواسی، جمهوری چک، فرانسه، آلمان، یونان، ایتالیا، لهستان، اسلواکی، اسپانیا و سوئد.با توجه به درآمدهای فراوانی که صنعت دفاعی می‌تواند در بازارهای جهانی کسب کند، مشخص نیست که چه تعداد از این کشورها به درخواست بورل پاسخ خواهند داد و صادرات را محدود خواهند کرد.
رادوسلاو سیکورسکی، وزیر امور خارجه لهستان در جریان این سفر گفت: «من کاملا از پیشنهاد بورل حمایت می‌کنم. ما باید در جبهه جنگ به اوکراینی‌ها کمک کنیم.»
در شرایطی که جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا در داخل کشور برای ارسال کمک‌های بیشتر با مشکل روبرو شده و جمهوری‌خواهان این موضوع را مسدود کرده‌اند، افزایش کمک‌های نظامی به اوکراین به یک اولویت اساسی در بروکسل تبدیل شده است.
 
برچسب ها: اوکراین
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها