به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۰۷ - ۲۲:۰۹
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۷/۰۸/۰۷ ساعت ۱۱:۵۸
کد مطلب : ۱۶۳۳۹۱

ماجراي گشت ارشاد در دانشگاه آزاد سوهانك

گروه جامعه: در حالیکه ویدئوی زیر گرفتن دختر دانشجو توسط خودروی گشت ارشاد در دانشکده سوهانک به‌طور گسترده در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است، یکی از مسئولان دانشگاه آزاد این موضوع را تکذیب کرد!
ماجراي گشت ارشاد در دانشگاه آزاد سوهانك
روز گذشته چند ویدئو از حضور خودروهای گشت ارشاد در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که در یکی از آن‌ها، ون گشت ارشاد در حالیکه دختر جوانی روبرو خودرو قرار دارد به حرکت در می آید و این دختر را تا چندین متر آن‌طرف تر جابجا می‌کند. به‌نظر می‌رسد ویدئو توسط دانشجویان این دانشکده از بالای یک ساختمان گرفته شده باشد.
 
برخی از رسانه‌ها اعلام کردند که دانشجویان نسبت به حضور گشت ارشاد در محل دانشگاه تجمع اعتراضی برپا کرده بودند اما یکی از مسئولان دانشگاه آزاد درباره ویدئوی منتشر شده گفت: «اعتراضی در این زمینه نبوده و همانطور که در فیلم مشخص است، فقط یک نفر در آنجا حضور دارد و معلوم نیست ماجرا چیست.» ایلنا نام این فرد مسئول در دانشگاه آزاد را ذکر نکرده است اما در ادامه به نقل از او آورده است: «هیچ تجمعی در این رابطه صورت نگرفته و اتفاقی که رخ داده خارج از مجموعه دانشگاه بوده و نیروی انتظامی‌ نیز وظیفه ذاتی‌اش را انجام داده است.»
 
وی یادآور شده است که بر اساس قانون ورود نیروهای نظامی و انتظامی به دانشگاه ممنوع است و این ویدئو مربوط به بیرون از دانشگاه است. در سال‌های اخیر تنش‌های زیادی بین ماموران گشت ارشاد و شهروندان به‌طور مکرر گزارش شده است. طبق گزارشی که ایسنا منتشر کرده است، در سال ۸۴ طرح «حجاب و عفاف» از سوی رییس‌جمهور وقت ابلاغ شد. در زمستان سال ۱۳۸۷ احمدی نژاد انتقاداتی را از نحوه اجرای این طرح مطرح کرد و در سال ۸۸ به خاطر انتخابات حساس ریاست جمهوری این طرح تقریبا کم رنگ شد ولی در سال ۸۹ با تغییر رویکردی تحت عنوان طرح امنیت اخلاقی ادامه یافت. در سال ۹۰ فعالیت گشت ارشاد بیشتر شد و در تابستان ۹۱ به حضور در کنسرت ها هم کشیده شد اما باز با انتخابات ریاست‌جمهوری این طرح کم رنگ تر شد ولی پس از انتخابات و در تابستان ۹۲ گشت ارشاد دوباره در میادین، مراکز خرید و کنسرت ها حضور یافتند. مرکز پژوهش‌های مجلس ایران تابستان گذشته با انتشار گزارشی با عنوان «عوامل موثر بر اجرایی شدن سیاست های حجاب و راهکارهای پیش‌رو» می‌گوید جامعه بیش از گذشته مخالف گشت ارشاد است.
 
توضیح پلیس درباره حضور گشت ارشاد در سوهانک
در همين حال، رئیس پلیس پایتخت با بیان اینکه حضور پلیس در سوهانک بنابر درخواست مکرر مردم بود، گفت: یکی از وظایف نیروی انتظامی برخورد با کسانی است که امنیت اخلاقی جامعه را به مخاطره می‌اندازند. سردار حسین رحیمی در حاشیه مرحله هفدهم طرح رعد پلیس پیشگیری پایتخت در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر فیلم منتشر شده از حضور ماموران گشت ارشاد در سوهانک اظهار کرد: حضور پلیس در سوهانک بنابر درخواست مکرر و فراوان مردم بود، با توجه به اینکه در آنجا مرکز دانشگاهی ایجاد شده است. فیلمی منتشر شد که من آن فیلم را در فضای مجازی دیدم، که دخترخانمی جلوی خودرو آمد و راننده ما به محض دیدن این حرکت پایش را روی ترمز گذاشت و ایستاد اما بخشی از آن فیلم را پخش کردند. وی متذکر شد: اگر بخواهند با جوسازی ما را از برخورد با ناهنجاریهای اجتماعی دور کنند، کوتاه نمی‌آییم، یکی از وظایف نیروی انتظامی برخورد با کسانی است که امنیت اخلاقی جامعه را به مخاطره می‌اندازند و در این مسیر محکم گام برمی‌داریم.
 
واکنش عارف به گشت ارشاد دانشگاه آزاد
 محمدرضا عارف، رییس فراکسیون امید و ماینده مجلس در واکنش به فیلم منتشره درباره اعتراض نسبت به حضور گشت ارشاد در دانشکده سوهانک در توییتر نوشت: «حرمت دانشگاه و دانشجو نباید به بهانه‌های واهی مورد خدشه قرار بگیرد. هنوز تبعات شکسته‌شدن قداست دانشگاه در دهه‌های گذشته از یادها نرفته است. نیروی انتظامی تحت عنوان گشت ارشاد یا هر عنوان دیگری حق برخورد با دانشجویان در حریم دانشگاه را ندارد.»
برچسب ها: گشت ارشاد