به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۰۷ - ۰۲:۳۲
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۷/۰۸/۲۵ ساعت ۱۷:۰۹
کد مطلب : ۱۶۴۷۸۶

رهبران خمرهای سرخ به حبس ابد محکوم شدند

گروه بین‌الملل: ۴۰ سال پس از سقوط حکومت خمرهای سرخ در کامبوج، دو تن از رهبران این گروه محکوم به نسل کشی شدند و حبس ابد گرفتند. خمرهای سرخ در دوره کوتاه حکومت خود در فاصله سال‌های ۱۹۷۵ تا ۱۹۷۹ نزدیک به دو میلیون نفر را قتل‌عام کردند.
نون چه‌آ، ایدئولوگ ارشد و دست راست پل پوت، رهبر خمرهای سرخ در کامبوج در سال‌های ۱۹۷۵ تا ۱۹۷۹
نون چه‌آ، ایدئولوگ ارشد و دست راست پل پوت، رهبر خمرهای سرخ در کامبوج در سال‌های ۱۹۷۵ تا ۱۹۷۹
دادگاه ویژه‌ای در کامبوج دو تن از رهبران گروه خمرهای سرخ را به اتهام مسئولیت در کشتار جمعی به حبس ابد محکوم کرد. نون چه‌آ، ایدئولوگ ارشد و دست راست پل پوت، رهبر خمرهای سرخ و خیو سامفان، رئیس جمهوری کامبوج از سال ۱۹۷۶ تا پایان حکومت این گروه روز جمعه ۲۵ آبان (۱۶ نوامبر) محکوم شناخته شدند و حبس ابد گرفتند. هر دوی آنها در گذشته نیز به اتهام جنایت علیه بشریت محکوم شده‌ بودند. گروه مائوئیستی افراطی خمرهای سرخ م در دوره سلطه خود بر کامبوج  حکومت وحشت برپا کردند و نزدیک به دو میلیون نفر یعنی یک چهارم جمعیت کامبوج را با فرستادن به اردوگاه‌های کار اجباری، بر اثر شکنجه و گرسنگی و یا اعدام کشتار کردند. دادگاه ویژه خمرهای سرخ از سوی دولت کامبوج و با حمایت سازمان ملل در سال ۲۰۰۶ تاسیس شد. این دادگاه نون چه‌آ را به خاطر کشتار مسلمانان کامبوج (چام) و سایر گروه‌های دینی و قومی ویتنامی محکوم کرد. خیو سامفان نیز به اتهام کشتار گروه‌های قومی ویتنامی محکوم شد.

پول پوت، رهبر خمرهای سرخ که در سال ۱۹۹۸ درگذشت، با اعمال سیاست‌های سرکوبگرانه قصد ایجاد تغییرات ساختاری در جامعه کامبوج و رساندن آن به جامعه‌ای "کمونیستی" را داشتند. در زمینه اقتصادی نیز تلاش بر ایجاد کشوری "خودکفا" بر مبنای کشاورزی بود. خمرهای سرخ برای رسیدن به این "خودکفایی" مردم را به کار اجباری در مزارع مجبور می‌کردند و نیروهای روشنفکر را به جوخه‌های مرگ می‌سپردند. پول پوت مهم‌ترین دشمنان خود را در میان خبرنگاران، دانشمندان و معلمان می‌دید و گاه گذاشتن یک عینک بر چشم می‌توانست منجر به حکم مرگ شود.
خمرهای سرخ سال ۱۹۷۹ با ورود نیروهای ویتنام به این کشور سقوط کردند.