به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۰۸ - ۱۲:۰۹
 
۱
تاریخ انتشار : ۱۳۹۹/۰۱/۲۴ ساعت ۱۷:۰۹
کد مطلب : ۲۱۰۱۳۲
فرقی نمی‌کند چه کسی رئیسش شود

مطهری: مجلس تصمیم‌گیرنده نیست

مطهری: مجلس تصمیم‌گیرنده نیست
گروه سیاسی: علی مطهری، نماینده تهران در مجلس، اعلام کرد که مجلس در مسائل مهم تصمیم‌گیر نیست و به همین دلیل تفاوتی ندارد که چه کسی رئیس آن باشد.
علی مطهری در مصاحبه با روزنامه شرق گفت: «اگر کل نظام با مطلبی مخالف باشد، در صورت تصویب مجلس، شورای نگهبان مصوبه را رد می‌کند یا اخیرا بر اساس بدعتی که ایجاد شده، مجمع تشخیص مصلحت نظام تحت عنوان مغایرت با یکی از سیاست‌های کلی نظام آن را متوقف می‌کند». وی تاکید کرد که با این شرایط خیلی مهم نیست که چه کسی ریاست قوه مقننه را برعهده می‌گیرد. حسین مرعشی، عضو حزب کارگزاران سازندگی، اما در مصاحبه با این روزنامه گفت که شانس محمد‌باقر قالیباف برای ریاست مجلس آینده بالا است. مجلس یازدهم در هفتم خرداد ماه کار خود را آغاز می‌کند و از محمد‌باقر قالیباف، شهردار سابق تهران، به عنوان یکی از نامزدهای ریاست مجلس نام برده می‌شود.

علی مطهری: فرقی ندارد چه کسی رئیس مجلس شود
به اعتقاد من فرقی نمی‌کند چه کسی رئیس مجلس باشد، چراکه در مسائل مهم، مجلس تصمیم‌گیر نیست و این تصمیمات با شورای نگهبان یا مجمع تشخیص مصلحت نظام است. به این معنا که اگر کل نظام با مطلبی مخالف باشد، در صورت تصویب مجلس، شورای نگهبان مصوبه را رد می‌کند یا اخیرا بر اساس بدعتی که ایجاد شده، مجمع تشخیص مصلحت نظام تحت عنوان مغایرت با یکی از سیاست‌های کلی نظام آن را متوقف می‌کند. به‌این‌ترتیب اجازه تبدیل‌شدن مصوبه به قانون داده نمی‌شود. بنابراین خیلی مهم نیست که چه کسی ریاست قوه مقننه را برعهده می‌گیرد، زیرا مجلس اختیار تصمیم‌گیری در مسائل مهم را ندارد. 

جلال میرزایی، رئیس کمیته سیاسی فراکسیون امید: رئیس مجلس نباید به دنبال ستیز با دولت باشد
گاهی‌اوقات انتخاب رئیس یا مدیر یک مجموعه تابع مسائلی مثل صلاحیت‌های فردی و اصلح‌بودن نیست، بلکه روابط قدرت تعیین‌کننده است. ریاست مجلس به نوعی از همین قاعده پیروی می‌کند. بنابراین سؤال اینجاست که از بین گزینه‌های مطرح‌شده چه کسانی شانس ریاست دارند و چه کسانی اصلح هستند. شانس ریاست متعلق به کسانی است که برای یارگیری تلاش کردند و در انتخاب گزینه نهایی برای حوزه انتخابیه تأثیرگذار بوده‌اند. اگر از این زاویه نگاه کنیم، به آقای قالیباف می‌رسیم. از سوی دیگر واکنش جامعه مدنی و ملاحظات منابع قدرت نیز تعیین‌کننده است. اما سویه دیگر موضوع، سنجیدن گزینه‌ها با توجه به منافع ملی و شرایط کشور است. شرایط کشور بعد از کرونا دستخوش دگرگونی‌های فراوانی شده است. پیش از این کشور با تحریم‌ها روبه‌رو بود که صادرات نفت و دسترسی به منابع ارزی مختل شده بود که منجر به مشکلات اقتصادی شد. دولت با توجه به این محدودیت‌ها توانایی محقق‌کردن مطالبات جامعه از جمله ایجاد فرصت‌های شغلی را نداشت و از این بابت زیر سؤال بود. حالا شیوع ویروس کرونا مشکلات و تنگناها را مضاعف کرده و حتی منابع درآمدی مثل مالیات را تحت‌تأثیر خود قرار داده است. در چنین شرایطی منافع ملی اقتضا می‌کند که رئیس مجلس به دنبال ستیز با دولت نباشد. باید از خود بگذرد و رقابت‌های گذشته را نادیده بگیرد و با درنظرگرفتن منافع مردم به دنبال تعامل برای حل مشکلات برود. بنابراین منافع ملی ایجاب می‌کند که گزینه‌ معتدلی حداقل در سال اول مجلس که سال پایانی دولت محسوب می‌شود ریاست نهاد قانون‌گذاری را به دست بگیرد. دولت با مشکلات عدیده‌ای مواجه است و اینها مشکل قوه مجریه نیست. بنابراین و با توجه به نکات مطرح‌شده من فکر می‌کنم بهتر است حداقل برای سال اول آقای قالیباف رئیس نباشد. ایشان تجربه کار پارلمانی ندارد و از سوی دیگر ایشان از ابتدا گفتند که برای خدمت پا به عرصه می‌گذارند. بنابراین حداقل برای سال اول شخصی ریاست قوه مقننه را برعهده بگیرد که تجربه کار پارلمانی دارد و قائل به تعامل با دولت است و به لحاظ شخصی نیز حساسیتی روی او نباشد؛ کسانی مثل آقای حاجی‌بابایی و تقوی که در این مجلس اصولگرا گزینه‌های خوبی برای ریاست محسوب می‌شوند.

حسین مرعشی، سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی: قالیباف برنده است
فکر می‌کنم آقای قالیباف برنده رقابت ریاست مجلس یازدهم خواهد بود. مهم‌ترین امتیاز ایشان نسبت به رقبا تجربه است. به‌هرحال ایشان تجربه بیشتری دارد و نهادی در سطح شهرداری تهران را ۱۲ سال اداره کرده است. اما دیگر منتخبان مجلس یازدهم چنین تجربه‌ای در این سطح ندارند. از سوی دیگر شخص آقای قالیباف در جمع افراد مطرح‌شده، صلاحیت بیشتری برای ریاست مجلس دارد. 

عبدالله ناصری: تجربه ریاست قالیباف مثل تجربه بهزاد نبوی در مجلس ششم است
اگر ملاحظه دولت و منافع ملی را در نظر بگیریم، در بین افراد مطرح‌شده شاید آقای میرسلیم بهترین گزینه باشد. البته به نظر من هر کسی رئیس مجلس شود، آقای قالیباف با توجه به ارتباط و پشتیبان‌های قدرتمند اقتصادی، رئیس در سایه خواهد بود. از سوی دیگر ۹۹ سالی حساس و پرمسئله خواهد بود و اگر به دنبال آرامش بین ارکان باشند، اجازه نمی‌دهند که حداقل در سال نخست آقای قالیباف رئیس شود. بنابراین برای دوری از تنش و آرام‌بودن جامعه، آقای میرسلیم گزینه بهتری به نظر می‌رسد. از سوی دیگر تجربه ریاست آقای قالیباف می‌تواند مثل تجربه بهزاد نبوی در مجلس ششم باشد.

     
برچسب ها: علی مطهری

۱۳۹۹/۰۱/۲۴ ۱۹:۳۹
در حکومت اسلامی مجلس نمایندگان فقط برای دکور است . زیرا اسلام عزیز نه جمهوری نه مجلس نمایندگان نه صندوق رای و نه حق نعیین سرنوشت را به رسمیت نمی شناسد . همانطور که طب جدید را به رسمیت نمی شناسد . در حکومت اسلامی بیعت اجباری و بدون حق برگشت حاکم بر ملت است . (366106)
۱۳۹۹/۰۱/۲۴ ۲۲:۴۶
چه فرقی داره کی رییس باشه مثلا میخواد چکار کنه مگه مجلس چکاره این مملکته (366107)
باقر
۱۳۹۹/۰۱/۲۵ ۰۹:۴۶
اولا وقتی شما رد صلاحیت شدید، مجلس بد شد. چطور قبلا براش دست می شکستید.
دوما احترام امامزاده با خادمش است. شما شان مجلس را پایین آوردید. طلبکار نباشید. (366111)
محمدرضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۹/۰۱/۲۵ ۰۹:۴۶
چرا بعد 8 سال که به غیر از به فکر کنسرت ها بودن هیچ کاری نکردی میگی عمر سیاسی شما تموم شده مثل فوتبالیست ها افشاگری میکنید (366112)
۱۳۹۹/۰۱/۲۵ ۱۲:۳۳
اخه اگر چنین چیزی هست که واقعا مجلس در ته امور مملکت هست
پس اقای مطهری چرا در این مجلس سه دوره وقت خودت راتلف کردی (366116)
۱۳۹۹/۰۱/۲۵ ۱۲:۳۷
آقایان ترسشون اینستکه با ریاست قالیباف ریاست جمهوری را نیز باخته اند (366117)