به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۱۰ - ۱۱:۵۷
 
۴
تاریخ انتشار : ۱۳۹۲/۰۹/۰۳ ساعت ۲۳:۳۵
کد مطلب : ۲۲۵۱۲

آيا واقعا برنج​هاي ايراني هم آلوده​اند؟

گروه جامعه: نماینده آمل و لاریجان درمجلس، درخصوص آلودگی برنج های ایرانی، گفت: به طورحتم مسئولانی که آلودگی برنج ایرانی را مطرح کردند فقط قصد آنان دامن زدن به واردات است و به طورحتم برای کسب سود بیشتر دستشان با وارد کنندگان و قاچاقچیان برنج خارجی در یک کاسه است.
آيا واقعا برنج​هاي ايراني هم آلوده​اند؟
درچند سال گذشته اداره کل استانداردی تهران از آلودگی 13 نوع برنج وارداتی به کشور خبرداد که براین اساس حجم فلزات سنگین در برنج‌های وارداتی بالا تشخیص داده شد، پس ازگذشت مدت زمانی سازمان‌های مختلفی دراین خصوص اظهاراتی داشتند که متأسفانه در نهایت مشخص نشد که واقعا برنج‌های وارداتی آلوده بودند یا خیر؟ پس ازگذشت چند سال امروزمعاون سازمان ملی استاندارد آلودگی هفت نوع برنج خارجی و داخلی را تأیید کرد به طوری که این مقام مسئول در سازمان استاندارد اظهار کرد که هفت نوع برنج خارجی و داخلی پساز تحقیقات آزمایشگاهی ناسالم تشخیص داده شده که از این هفت نوع برنج پنج نوع آن محصول داخلی بوده و دو نوع آن برنج وارداتی با برند پاپانو از کشور هندوستان و زیتون از کشور پاکستان است، که خوشبختانه دراین زمینه علاوه بر جلوگیری از واردات این دو نوع برنج خارجی، این نوع برنج ها را از سطح بازار نیز جمع‌آوری می‌شود.

درخصوص برنج های ایرانی هم به علت اینکه فروش و عرضه آن ها به صورت فله ای در بازار است و امکان تشخیص محل تولید وجود ندارد به همین جهت در جمع آوری این گونه برنج های آلوده ایرانی مشکل داریم. آیا اظهارت معاون سازمان ملی استاندارد درخصوص آلودگی برنج های ایرانی صحت دارد؟ آیا تا به حال مقامات مسئول سندی در خصوص آلودگی برنج های ایرانی ارائه کرده اند؟

دولت باید پاسخگوی برنج های ایرانی آلوده باشد
دراین خصوص عزت اله یوسفیان ملا  گفت: چنانچه اظهارات معاون سازمان ملی استاندارد درخصوص آلودگی برنج های ایرانی صحت داشته باشد و آلودگی دربرنج های ایرانی که محصول داخلی​اند وجود داشته باشد بدین صورت دولت باید پاسخگوی تمام این اتفاقات در کشور باشد و به طورحتم هم از نظر بهداشتی و سلامتی و هم از جنبه حمایت از کشاورزان باید خسارت های وارده در این بخش را پرداخت و جبران کند.

کشاورزان در آلودگی برنج نقشی ندارند
نماینده آمل ولاریجان درمجلس ،با تأکید براینکه دولت باید پاسخگوی خسارت های وارده باشد، تصریح کرد: با توجه به اینکه کشاورزان قشرزحمت کش جامعه هستند و برای تولید مدت زمان زیادی از شبانه روز را در شالیزارهای برنج به سرمی برند به همین جهت نمی توانند درآلودگی برنج که دست رنج آن ها می باشد نقشی داشته باشند.

آلودگی برنج های ایرانی با ورود نهاده های کشاورزی آلوده
این نماینده اظهارداشت: با توجه به اینکه فقط زمین و آب مربوط به کشاورزان است پس نمی تواند آلودگی در زمین و آب بخش کشاورزی وجود داشته باشد به همین جهت این دولت است که نهاده های کشاورزی وارداتی از جمله کود، سم و بذر را در اختیار کشاورزان قرارمی دهد وخودهم باید پاسخگوی خسارت های وارده به بخش سلامت جامعه و کشاورزی باشد.

تمام مراجع رسمی کشور آلودگی برنج های خارجی را تأیید کرده اند
یوسفیان ملا، با تأکید براینکه تمام مراجع رسمی کشور، کمیسیون کشاورزی ، کمیسیون بهداشت ودرمان و نمایندگان شمالی مجلس آلودگی برنج های وارداتی به فلزات سنگین از جمله ارسنیک را تأیید کرده اند، افزود: تا به امروز هیچ مرجع رسمی درخصوص آلودگی برنج های وارداتی به فلزات سنگین از جمله آرسنیک اما و اگر نیاورده است و تمام مراجع رسمی کشور آلودگی برنج های وارداتی به فلزات سنگین را تأیید کرده اند وبه طوری که مراکزوسازمان های بهداشتی مصرف برنج خارجی را ممنوع اعلام کرده اند.

آلودگی برنج های ایرانی قابل قبول نیست
وی، با تأکید براینکه به هیچ وجه نمی توان آلودگی برنج های ایرانی را تأیید کرد، تصریح کرد: با توجه به اینکه تا به امروزسازمان استاندارد کشور درخصوص برنج های آلوده ایرانی اسنادی درجهت اینکه کدام مرجع و تولید کننده و کدام شهر برنج آلوده تولید کرده اند؟ ارائه نداده است به همین جهت نمی توان آلودگی برنج های ایرانی را پذیرفت مگر اینکه کود ، سم و بذری که از سوی دولت به کشاورزان یک منطقه و شهر داده شده است آلوده بوده که این مهم هم خود دولت باید پاسخگوی خسارت های وارده باشد. نماینده مردم آمل ولاریجان درمجلس،با تأکید براینکه سازمان استاندارد درجهت رفع مشکل باید شهر مرجع را بیان کند و اظهارات وی مبنی بر اینکه چون عرضه برنج های ایرانی به صورت فله ای است امکان تشخیص محل تولید وجود ندارد کذب می باشد، اظهارداشت: من یقین دارم بحث آلودگی برنج های ایرانی از سوی مقام مسئول در سازمان استاندار دوروغی بیش نیست واین شایعات تنها درجهت فریب افکارعمومی درخصوص مصرف برنج خارجی و کسب سودهای کلان ازسوی اینگونه افراد که ازرجال سیاسی کشورو صاحبان قدرت هستند صورت گرفته است.

این نماینده اظهارداشت: به طورحتم مسئولانی که آلودگی برنج ایرانی را مطرح کردند فقط قصد توسعه نسل برنج خارجی در کشوررا دارند و به طور حتم برای کسب سود بیشتر دستشان با وارد کنندگان و قاچاقچیان برنج خارجی در یک کاسه است. یوسفیان ملا، تصریح کرد: با توجه به اینکه کشورحدود دومیلیون تن درسال برنج تولید می کند و تمام مزارع برنج خیز درسطح کشورپراکنده هستند ، آیا پنج نوع برنج تولید داخلی که به طور کلی تمام تولید کشوررا دربردارد می توانند آلوده باشند؟ بی شک این اظهارت جای تعجب دارد و جز دروغ و دلال بازی چیزدیگری نمی تواند باشد.

نقشه از قبل طراحی شده برای اعلام آلودگی برنج های ایرانی
نماینده آمل و لاریجان درمجلس، با اشاره به اینکه متأسفانه دربحث برنج قاچاق و دلال بازی سر به فلک زده است، افزود: چنانچه آلودگی برنج های ایرانی هم تأیید شود این دولت بوده که نهاده های کشاورزی وارداتی از جمله کود، سم و بذر را دراختیار کشاورزان قرارداده است که حتی این امکان هم وجود دارد که برخی صاحبان قدرت و نفوذ ازگذشته نقشه ای دراین خصوص طراحی کرده اند که با واردات نها ده های کشاورزی آلوده به تولید داخلی صدمه بزنند و از این راه بتوانند پای بازار برنج خارجی به کشور را بیشتر از گذشته باز کنند.عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات در مجلس، گفت: نمایندگان شمالی مجلس به هیچ وجه آلودگی برنج های ایرانی را نمی پذیرند مگر اینکه سازمان استاندارد کشوراسنادی درخصوص محل تولید این گونه برنج ها ارائه دهد.
مرجع : خانه ملت

۱۳۹۲/۰۹/۰۳ ۲۳:۵۲
صحبتهای این نماینده کاملا مغرضانه و غیر قابل اعتماد است و بدون توجه به سلامت 70 میلیون ایرانی است که این اقا سلا مت انها را قربانی منافع تعداد معدودی افراد برنجکار از حوزه انتخابیه خود میکند تا رای خود در اینده را تضمین کند این اقا خود را به نفهمی زده که این میزان کود شیمیایی و سم مصرفی است که باعث الودگی میشود و نه جنس انها و میخواهد با جو سازی موردی به این مهمی را رو پوشانی کند و لی همه میدانند که در ایران به علت نبود نظارت کود شیمیایی و سموم اغلب به وفور استفاده شده تا محصولات زودتر و بیشتری به بازار دهند و متاسفانه توجهی به سلامت مردم نمیشود و حتی من شنیده ام بعضی از این خلافکاران که قطعا در هر صنفی وجود دارند در باغها و مزارع خود قسمت کوچکی را به کشت محصولات سالم و بدون کود برای خود اختصاص میدهند. (176881)
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۹/۰۴ ۰۹:۱۲
من با ایشون موافقم کشاورزان اذربایجان هم قسمت جداگانه ای برای کشت محصولات پیازی برای خود اختصاص داده اند حتی مهندسان وزارت جهاد کشاورزی هم از محصولات همین زمین ها که کود اضافی استفاده نمی شود خرید می کنند (177160)
محسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۹/۰۴ ۰۰:۰۰
اگر اطلاع رسانی درست و واقعی نباشه خیانتیه که کارشناسان ناکارشناس میکنند ، امیدوارم اینطور نباشه. (176891)
گياه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۹/۰۴ ۰۷:۱۲
اگر به دفاتر وزارت جهاد كشاورزي مراجعه كنيد، متوجه مي شويد كه هيچ نظارت واقعي و تعريف شده روي سم و كود در مزارع و باغات كشور اجرا نمي شود. مثلا اگر كسي پرتقالي يا برنجي يا خياري بخورد و از شدت سم يا كود خطرناك دچار مسمويت شود به هيچ وجه قابل پيگيري نيست و جالب اينكه عده اي سود جو بويژه در تهران با نصب اتيكت ادعا مي كنند فلان محصول بدون مصرف سم و كود بعمل آمده (ارگانيك)‌ و چند برابر قيمت مي فروشند در حاليكه هيچ مرجع دولتي واقعي آنها را بررسي يا تاييد نمي كند.....مثل اين است كه به يك داروخانه برويد و كسي ادعا كند اين آمپول را من در يك كارگاه درست كردم و خيلي خوب و موثر است!؟ مگر مي شود در چنين مواردي فقط به خوداظهاري بسنده كرد! ..اكثر مديران دولتي ذينفع هم در اين وسط به يكي از دو طرف غش كردند و يا طرفدار اين هستند كه وارداتي ها مسموم است يا اينكه طرفدار اين هستند كه توليد خودمان هم از خارجي ها بدتر و آلوده تر است! كار در اين وسط بجاي بحث دور تسلسل، كسي پيدا شود و يك سيستم سالم و غيرفاسد نظراتي تعريف و اجرا نمايد..دقت كنيد اجرا نمايد نه نمايش....د رهرحال مردم (من-تو-برادرم-پدرم-خواهرم....)از ترس سرطان و ..با دادن پول مثلا ميوه و سبزي سالم مي خرند در حاليكه هيچكس آنها را بررسي نكرده است...در اين وسط عده اي دولتي و نيمه دولتي حسابي در حال پر كردن جيب خود هستند و البته جامعه با افزايش انواع سرطانها و بيماريهاي نوظهور عجيب و غريب در حال پرداختن هزينه جاني و مالي است...اي كاش وزارت بزرگ جهاد كشاورزي به جاي اين همه عدد و رقم دادن كمي هم به فكر برنامه هاي نظارتي واقعي بود ..... (177076)
۱۳۹۲/۰۹/۰۴ ۰۸:۲۶
آقای نماینده عزیز ،برنج آلوده ،آلوده است ،به هر طریقی که آلوده شده باشد فرقی ندارد .این چه توجیه ای است که شما دارید .کسی قصد متهم کردن کشاورز بیچاره را ندارد.شما برای رفع علت چاره جویی کن و نظر کارشناسان را توجه داشته باش .باید استاندارد های غذایی در داخل کشور رعایت شود .آیا برنج مان را می توانیم به اروپا صادر کنیم یا خیر ؟ این مهم است .اینگونه برخوردها موجب شده که کارشناسان از اظهار نظر علمی ترس دارند .ومحققین جرئت تحقیق برای اینگونه مسائل نداشته باشند. (177116)
دانشجو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۹/۰۴ ۰۸:۲۸
وقتي كه از سموم دفع آفات نباتي بي رويه استفاده ميشود قطعا سفره هاي آب زير زميني آلوده شده و همچنين محصول مربوطه نيز آلودگي دارد اما بعضي از برنجهاي پر محصول آلوده تر و برنجهاي كم محصول كمتر آلوده هستند . امروزه ديگر كاربرد سموم دفع آفات نباتي كه در داخل مصرف ميشود در دنيا منقضي شده و روشهاي جديدي كه مخاطرات آن كم است جايگزين شده ضمنا از حيث ورود نباتات آلوده به كشور كنترلهاي محكمي در تمامي مبادي ورود ي كشورهاي توسعه يافته انجام ميشود . فراموش نمي كنم بخاطر وجود يك پرتقال در داخل چمدانم من را در فرودگاه كشور... متوقف كرده و بروشور ممانعت ورود نباتات به آن كشور را به من دادند تا مطالعه كنم و بعد از توجيه پرتقال را از من اخذ و مراتب را با رعايت كامل ادب و احترام صورت جلسه كردند . در حاليكه در اين كشور انواع نباتات بدون هيج كنترلي وارد كشور شده و آفات هر روز توسعه پيدا ميكند. (177118)
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۹/۰۴ ۱۰:۲۱
با فرض اینکه تمام ادعاهای شما درست. اما دایی تا حالا کجا بودی. دوم کدوم دولت باید پاسخگو باشه (177242)