به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۲۳ - ۱۷:۳۱
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۴/۰۲/۰۱ ساعت ۱۲:۴۰
کد مطلب : ۷۵۲۵۲
در پی غرق شدن کشتی حامل مهاجران عازم اروپا

طرح تازه اروپا براي مهاجران غیرقانونی

گروه جامعه: در پی غرق شدن کشتی حامل مهاجران که از شمال آفریقا عازم اروپا بود، اتحادیه اروپا طرحی تازه‌ برای مقابله با مسئله مهاجران غیرقانونی را تصویب کرد.
طرح تازه اروپا براي مهاجران غیرقانونی
در جريان جلسه اضطراری وزيران کشور و امور خارجه کشورهای اتحاديه اروپا در لوکزامبورگ، طرحی ۱۰ ماده‌ای برای مقابله با مشکل مهاجران در بخش‌های جنوبی اروپا تصويب شد. اين طرح برای افزايش حضور در مرزهای آبی و نيز بررسی هوايی حدود پنج هزار نقطه مرزی اروپا است. همچنين مواردی برای همکاری با کشورهای همسايه مناطق بحران‌زده چون ليبی و امکان بازگشت سريع برای مهاجران غيرقانونی هم در اين طرح تعريف شده است. نابودی قایق قاچاقچیان از دیگر برنامه‌هایی است که اتحادیه اروپا به دنبال اجرای آن است. رييس سياست خارجی اتحاديه اروپا گفت: اين طرح کمک می‌کند تا برنامه‌ريزی بهتر داشته باشيم. فدريکا موگرينی افزود که اين طرح همين هفته به ۲۸ عضو اتحاديه فرستاده خواهد شد.

در جريان غرق شدن کشتی حامل مهاجران در روز يکشنبه در جنوب ايتاليا، حدود ۷۰۰ تن کشته شدند.موگرينی گفت: «اين حادثه باعث شد تا اتحاديه اروپا از حضور اهريمنی قاچاقچیان انسان‌ به طور کامل بيدار شود و بداند اين مسئله يک حادثه و مربوط به امروز نيست و بايد برای آن برنامه داشت». عمليات برای جمع‌آوری قربانيان حادثه غرق شدن کشتی مهاجران هنوز در جريان است. کشور مالت اعلام کرده که قربانيان اين حادثه ممکن است به ۹۰۰ تن برسد. اين گزارش می‌گويد فقط در سال جاری ميلادی و در چهار ماه گذشته، بيش از يک هزار و ۸۰۰ مهاجر که قصد داشتند از مرز آبی عبور کنند، کشته شده‌اند.

سازمان بين‌المللی مهاجرت می‌گويد در همين زمان، حدود ۲۱ هزار مهاجر توانسته‌اند خود را به اروپا برسانند.
اين سازمان می‌گويد آمار یاد شده مربوط به مهاجران فصلی است که در تابستان به بالاترین حد خود می‌رسد. سال گذشته ميلادی، ۱۷۴ هزار نفر توانستند از مرزهای آبی عبور کرده و به اروپا برسند و نزديک به سه هزار و ۲۰۰ تن هم کشته شدند. سازمان بين‌المللی مهاجرت گفته که با توجه به «بی قانونی حاکم در ليبی» امکان افزايش بيشتر مهاجران به سمت اروپا وجود دارد.

از زمان سقوط معمر قذافی، دیکتاتور سابق لیبی، اوضاع در ليبی بی ثبات‌تر شده و اکنون گروه‌های تندرو بخش زيادی از خاک ليبی و از جمله بنادر شمالی اين کشور را در کنترل دارند. در حال حاضر دو دولت رقيب بر اين کشور حکومت می‌کنند.
مرجع : رادیو فردا