به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۲۴ - ۲۲:۵۸
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۷/۰۷/۱۱ ساعت ۱۴:۰۲
کد مطلب : ۱۶۱۲۰۵
در حاليكه اغلب صرافي‌ها از فروش ارز خصوصا دلار خودداري مي‌كنند

دلار بین ۱۳ هزار تا ۱۴ هزار تومان خريد و فروش مي‌شود

گروه اقتصادي: در حاليكه اغلب صرافي‌ها از فروش ارز خصوصا دلار خودداري و تعدادي از صرافان فقط به خريد اقدام مي‌كنند، نرخ دلار که یک هفته قبل تا ۱۹ هزار تومان پیش رفته بود بین ۱۳ هزار تا ۱۴ هزار تومان و یورو که تا ۲۲ هزار تومان گران شده بود، حدود ۱۷ هزار تومان معامله می‌شود.
دلار بین ۱۳ هزار تا ۱۴ هزار تومان خريد و فروش مي‌شود
امروز قیمت خرید دلار از مردم در بانک‌ها با حدود ۹۵۰۰ تومان شروع شد. امروز (چهارشنبه)، بررسی شعب ارزی بانک‌ها از این حکایت داشت که قیمتی که آنها حاضرند دلار را از مردم بخرند برای دلار از ۹۵۰۰ و یورو و از ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان آغاز شده است. این نرخ‌ها البته ثابت نیست و ممکن است در طول روز متغیر باشد. در جریان ریزش قیمت ارز در روزهای گذشته و نگرانی مردم از زیان دیدن از ارزهایی که در مدت گذشته با نرخ‌های متفاوتی خریداری کرده بودند، از دو روز گذشته بازار ارز با ورود برای فروش مواجه شد. اما اغلب صراف‌ها و دلالان حاضر به خرید ارز با نرخ معقولی نبوده و قیمت‌های متفاوتی وجود داشت. در همین جریان بانک مرکزی روز گذشته یادآور شد که بانک‌ها آماده خرید ارز از مردم هستند. این در حالی است که پیش از این هم بر اساس سیاست ارزی دولت که از سال جدید اجرایی شد، این امکان در بانک‌ها وجود داشت که مردم بتوانند ارز خود را بفروشند و یا در قالب چند ارز، تقاضای مشخص و با ارائه مدرک ارز خریداری کنند.
 
واعظی: نرخ ارز از ۷ هزار تومان هم کمتر است
رئیس دفتر رئیس‌جمهور گفت: قیمت ارز از آنچه در سامانه نیما با نرخ ۷ هزار و ۲۰۰ تومان ارائه می‌شود هم کمتر است. محمود واعظی رئیس دفتر رئیس‌جمهور امروز در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران اظهار داشت: خوشحالیم اختیارات واگذار شده به بانک مرکزی در جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی قوا و همکاری بقیه دستگاه ها، در بازار تاثیر گذاشته است. امیدواریم تلاش شود که بازار روال عادی خود را داشته باشد. وی افزود: قیمت ارز اصلا این ارقام نیست؛ قیمت ارز از آنچه در سامانه نیما با نرخ ۷ هزار و ۲۰۰ تومان ارائه می‌شود هم کمتر است. مردم باید در کارهایی سرمایه گذاری کنند که ماندگار و خطر کمی داشته باشد. رئیس دفتر رئیس‌جمهور گفت: باید تلاش شود که بازار روال خود را داشته باشد؛ امیدواریم اینکه دلال‌ها بخواهند یک روز از مردم دلار بخرند و روز دیگر دلار بفروشند یا میان خود نگه دارند، اتفاق نیافتد. وی افزود: در بالا و پایین شدن قیمت ارز در یک بازار کوچک -که علنا یک تا یک و نیم درصد ارز کل کشور است- آن کسی که ضرر می‌کند، مردم و کسی که سود می کند، دلال‌های بازار هستند. تلاش دولت بر این است که بازار را کنترل کند تا روند کاهش نرخ ارز ادامه داشته باشد.
 
خرید و فروش ارز خارج از صرافی‌ها ممنوع شد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی عرضه و فروش ارز خارج از واحدهای مجاز تعیین شده توسط دولت به وسیله اشخاص و واحدهای صنفی را ممنوع کرد. نمایندگان در جلسه علنی امروز (چهارشنبه) مجلس شورای اسلامی ضمن مخالفت با حذف ماده ۲۳ لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز ، بانک مرکزی را موظف کردند برای پیشگیری و کنترل بازار مبادلات غیرمجاز ارز اقدامات زیر را به عمل آورد:
الف- تعیین و اعلام میزان ارز قابل نگهداری و مبادله در داخل کشور، همراه مسافر، همراه رانندگان عبوری و مواردی از این قبیل
ب- ایجاد سامانه اطلاعات مالی صرافی‌ها و رصد و ارزیابی فعالیت آنها
تبصره ۱- دولت مکلف است ارز مورد نیاز اشخاص را تأمین و در صورت عدم کفایت آن، بازارهای مبادله آزاد ارز را به گونه‌ای ایجاد نماید که تقاضای اشخاص از قبیل ارز مسافری و عبوری از طرق قانونی تأمین گردد.
تبصره ۲- عرضه و فروش ارز، خارج از واحدهای مجاز تعیین شده توسط دولت به وسیله اشخاص و واحدهای صنفی، ممنوع است و با مرتکبین مطابق قانون رفتار می‌شود.
تبصره ۳- دولت حدود و مقررات استفاده از ارز را تعیین می‌کند.
 
نیروی انتظامی در بازار ارز حضور ندارد
ایلنا: رئیس پلیس آگاهی ناجا گفت: نیروی انتظامی و پلیس آگاهی در حال حاضر در بازار حضور ندارند. سردار محمدرضا مقیمی در حاشیه همایش روز کارآگاه در خصوص وضعیت بازار ارز گفت: با توجه به اینکه ارزفروشی در خیابان ممنوع است و نباید اتفاق بیفتد، اما بر اساس تمهیدات بانک مرکزی و مسئولان کشوری پذیرفته شده است؛ افرادی که ارزی را در نزد خود دارند می‌توانند در این مقطع ارز خود را ارائه دهند و به صراف‌ها بفروشند.

وی ادامه داد: وقتی این ارزها وارد بازار و چرخه اقتصادی می‌شود قاعدتا باعث کاهش مبلغ ارز خواهد شد. جمع‌آوری ارزها در منازل باعث می‌شود بازار عرضه و تقاضا بر هم بریزد و قیمت‌ها به صورت کاذب بالا رود. اگر بازار فعال شده و هر کس به میزان نیازش ارز تهیه کند و ارز مازاد بر نیازش را بر صرافی‌ها به فروش برساند. ارز قیمت واقعی خود را پیدا خواهد کرد.این اتفاقاتی که در چند ماهه اخیر در بازار ارز شاهد بودیم، توسط هیچ کارشناسی تایید نمی‌شود و هیچ کارشناسی این قیمت‌ها را تایید نمی‌کند و مشخص است که این قیمت‌ها حباب است و روزی شکسته خواهد شد.  رئیس پلیس آگاهی ناجا خاطرنشان کرد: در این چند روز قرار نبود دستگیری داشته باشیم و قرار بود هر کسی ارز در اختیار دارد به فروش برساند در حال حاضر بحث دلالی مطرح نیست و در حقیقت بحث این چند روزه عرضه ارز در صرافی‌ها و جمع‌آوری ارزها است.

وی ادامه داد: آنچه که به صورت پیچیده و مجرمانه صورت می‌گیرد جدای از اتفاقات این چند روز اخیر است و ما برای آن طرح و برنامه از ابتدای سال داریم و اتفاقات خوبی نیز در این زمینه صورت گرفته و دستگیری‌های زیادی اتفاق افتاده است و قاعدتا این دستگیری‌ها باعث شده است که امروز شاهد این اتفاقات و کاهش نرخ ارز باشیم. پرونده‌هایی که به صورت اطلاعاتی روی آنها کار می‌کنیم کمافی‌السابق ادامه دارد. او تاکید کرد: نیروی انتظامی و پلیس آگاهی در حال حاضر در بازار حضور ندارند. سردار مقیمی در خصوص ارز جعلی نیز گفت: ارز جعلی از گذشته بوده و متاسفانه در گذشته نیز موارد زیادی بوده است که ارزهای جعلی را به عنوان ارزهای واقعی به فروش رساندند و خریدار هم نمی‌داند از چه کسی باید شکایت کند همه این اتفاقات اگر در این چند روزه مدیریت شود امیدواریم که این مشکلات در حقیقت پایان یابد. توصیه ما این نیست که مردم با دستفروشان معامله کنند و ممنوعیت دارد، چرا که ارزی که دستفروش ارائه می‌دهد مشخص نیست ارز واقعی است یا تقلبی. جعلی بودن ارز یک واقعیتی است که بعضا اتفاق می‌افتد و پرونده‌های خاص خود را دارد. ما از مردم می‌خواهیم به صرافی‌ها مراجعه کنند و گردش کار اقتصادی در صرافی‌ها انجام شود.
برچسب ها: بازار ارز ارز