به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۱۸ - ۰۰:۰۰
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۷/۱۱/۰۷ ساعت ۱۹:۱۴
کد مطلب : ۱۷۰۸۳۳

لزوم افزایش سطح سواد سلامت در جامعه

گروه جامعه: معاون آموزشی سازمان نظام روانشناسی با بیان اینکه در ۳۰ استان، خانه روانشناسان را شکل داده‌ایم، گفت: امروز افزایش سطح سواد سلامت مهم‌ترین آیتم در تأمین سلامت است.
لزوم افزایش سطح سواد سلامت در جامعه
محمدابراهیم مداحی در نشست ۴۰ سال خدمات روانشناسی در انقلاب با بیان اینکه از جهتی روانشناسی در وضعیت خوبی قرار دارد، گفت: از جهت فرهنگ‌سازی و جریان‌سازی در وضعیت خوبی هستیم. امروز می‌توانیم ۱۴ اختلال را به خوبی درمان کنیم. می‌توانیم بسیاری از بیماری‌ها را تشخیص دهیم و بهترین روش‌های درمان را اتخاذ کنیم. امروز سازمان نظام روانشناسی وجود دارد و ۱۶ انجمن، مجلات و خانه روانشناسی داریم.وی ادامه داد: اما از طرفی دیگر، وضعیت روانشناسی خوب نیست؛ چراکه روانشناسان مردم را فراموش کرده‌اند. فقط بیماری‌ها را می‌شناسیم. امروز باید شاد زیستن و خوب زیستن را آموزش دهیم. زمانیکه روانشناسان کنار می‌کشند، روانشناسان زرد وارد میدان می‌شوند. امروز باید نهاد حاکمیتی به آلام روانی مردم بهتر توجه کنند.مداحی تصریح کرد: امروز شاید باید در حوزه روانشناسی، روانشناس و مشاور خانواده داشته باشیم. باید از علم و هنر برای هدف دادن به جوانان بهره گیریم و به آنها فرصت دهیم نه تهدید. وضعیت می‌تواند بهتر از این باشد؛درصورتیکه قوانین بهتری داشته باشیم؛ چرا تصمیم گیرندگان به این بخش اهمیت کمتری می‌دهند.

مداحی با بیان اینکه آمار سکته به زیر ۲۰ رسیده است، خاطرنشان کرد: امروز گفته می‌شود افسردگی جلوتر از سرطان است، آسیب‌های اجتماعی روی خط قرمز آمده‌اند. چرا فارغ التحصیلان به جای اینکه مددکار باشند، مددجو هستند؟معاون آموزشی سازمان نظام روانشناسی با بیان اینکه از قبل از انقلاب سه تفکر در این زمینه وجود داشته، گفت: تفکراول افرادی بودند که اعتقاد داشتند در صورتی می‌توانیم به این حرفه هویت دهیم که زیر مجموعه وزارت بهداشت باشیم؛ سردمداران این تفکر افرادی بودند که در حوزه وزارت بهداشت بودند. بخشی دیگر معتقد بودند که انجمن‌ها را تشکیل دهیم. عمدتاً این افراد مشاوران بودند و تفکر سوم ما بودیم که سازمان نظام روانشناسی را شکل دادیم.وی با بیان اینکه امروز در ۳۰ استان، خانه روانشناسان را شکل داده‌ایم، گفت: امروز افزایش سطح سواد سلامت مهم‌ترین آیتم در تأمین سلامت است.مداحی معتقد است که در طول ۴۰ سال در حوزه روانشناسی فرهنگ‌سازی، جریان سازی و نهادسازی اتفاق افتاد.

همچنین فریبرز درتاج - معاون پژوهشی سازمان نظام روانشناسی در ادامه این نشست با بیان اینکه بدون شک در حوزه روانشناسی اول هستیم، گفت: تحولاتی زیادی در حوزه آموزشی و روانشناسی به طور اختصاصی صورت گرفته، تحولاتی مانند حوزه کتب درسی و آکادمیک، حوزه زنان و… که با کشورهای دیگر منطقه قابل قیاس نیستیم.وی گفت: آماده ارائه خدمات در زمینه مسائل روانشناختی هستیم، خدماتی که در کشورهای فارسی زبان ناشناخته است. این مسائل از تحولات عمده‌ای است که در جامعه ما اتفاق افتاده است.معاون پژوهشی سازمان نظام روانشناسی با اشاره به تحولاتی که در حوزه شرکت‌های دانش بنیان رخ داده، گفت: در حال حاضر استارت‌اپ‌ها و فضای مجازی هزینه‌ها را به یک دهم کاهش و سرعت را ۱۰ بار افزایش می‌دهد. آمادگی وجود دارد تا در یک روز در سراسر کشور دانش آموزان غربالگری شوند.وی با اشاره به خدماتی که سازمان نظام روانشناسی به دستگاه‌های اجرایی ارائه می‌کند، گفت: همایش ملی برای پلیس و روانشناسی به مدت دو روز برگزار شد. همچنین ناجا در تمام استان‌ها مراکز خدمات روانشناسی را برای پرسنل و خانواده‌های خود دارد.

وی با اشاره به دیگر خدمات سازمان به دستگاه‌ها افزود: پنج همایش ملی مدرسه را برای آموزش و پرورش داریم که وزیر آموزش و پرورش رئیس و دکتر حاتمی دبیری این همایش را برعهده دارند که در کانون پرورش فکری برگزار می‌شود.همچنین فعالیت‌هایی برای توانمندسازی اقشار آسیب پذیر جامعه با کمیته امداد انجام شده است. در حال حاضر قوه قضائیه تمام قضات سراسر کشور را به صورت سنتی و دستی غربالگری می‌کند.درتاج افزود: البته زمانیکه خدمات مخاطبان زیادی دارد عوارض‌هایی به همراه دارد و موسساتی از آن سو استفاده می‌کنند. به طور مثال شبکه آموزش انگیزه‌های کاذبی ایجاد می‌کند به طوری که افراد غیر متخصص فعالیت‌های روانشناسی را ترویج می‌کنند و این موضوع در کنترل ما نیست، هرچند مکاتباتی در این زمینه صورت گرفته، اما این افراد به قدری پرنفوذ هستند که نمی‌توانیم به راحتی مقابل آنها بایستیم، اما در حد وسع خود تلاش داریم که خدمات اصیل و علمی را در اختیار متقاصیان قرار دهیم.
مرجع : ایسنا