به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۲۷ - ۰۹:۰۰
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۲/۱۲/۱۲ ساعت ۱۵:۳۰
کد مطلب : ۴۵۸۸۰۳

خداحافظی آملی لاریجانی با مجلس خبرگان 

خداحافظی آملی لاریجانی با مجلس خبرگان 
گروه ساسی: شمارش آراء ششمین دوره از انتخابات خبرگان رهبری ‌به پایان رسید و فهرست منتخبین در سراسر کشور در حال اعلام است.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری رأس ساعت ۸ صبح روز ۱۱ اسفند ماه ۱۴۰۲، همزمان با انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی برگزار شد و ۱۴۴ نامزد تایید صلاحیت شده خبرگان رهبری برای تصاحب ۸۸ کرسی مجلس خبرگان رهبری وارد رقابت شدند. رقابتی که تا ساعت ۲۴ روز ۱۱ اسفند ادامه یافت و در نتیجه برخی نمایندگان فعلی ابقا شدند و برخی نیز رأی مجدد را از مردم نگرفتند. 
استان‌هایی که نمایندگان فعلی شان شکست خوردند
نتایج اعلام شده تا این لحظه حکایت از آن دارد که برخی از استان های کشور که نمایندگان فعلی شان در دوره ششم نیز کاندیدا شده بودند، نتوانستند آراء کافی برای ورود به خبرگان ششم را کسب کنند. از جمله، استان چهارمحال بختیاری که علیرضا اسلامیان نماینده آن بود و با وجود کاندیداتوری نتوانست بر رقیب خود پیروز شود و عبدالله کیوانی هفشجانی، به عنوان نماینده این استان در خبرگان ششم رأی آورده است.
همدان، استان دیگری است که علیرغم کاندیداتوری دو نماینده فعلی آن به نام های سید مصطفی موسوی فراز و غیاث الدین طه حسین، اما حبیب الله شعبانی موثقی کاندیدای سوم این استان پیروز این رقابت شده است. نماینده دوم این استان درحال حاضر مشخص نیست.
آملی لاریجانی رأی نیاورد
همچنین از میان پنج نامزد استان مازندران در انتخابات مجلس ششم خبرگان، به ترتیب آقایان محمدباقر محمدی لایینی، علی معلمی، سید رحیم توکل و سید صادق پیش نمازی را به عنوان نمایندگان خود انتخاب کردند. اما صادق لاریجانی آملی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، از حضور مجدد در مجلس خبرگان باز ماند.
نمایندگانی که ابقا شدند
از میان نمایندگان مجلس خبرگان پنجم که کاندیدای خبرگان ششم نیز شده بودند تا این لحظه ابقای ۲۱ نفر در کرسی نمایندگی خبرگان قطعی شده است و احتمال می رود با توجه به غیررقابتی بودن این انتخابات، تعداد بیشتری از این نمایندگان فعلی در مجلس خبرگان ابقا شوند.
در استان آذربایجان شرقی از میان نمایندگان فعلی مجلس خبرگان، آقایان محمد تقی پورمحمدی و علی ملکوتی که کاندیدای دوره ششم شده بودند، در سمت خود در مجلس خبرگان ابقا شدند
در استان آذربایجان غربی نیز آقایان میرعلی اکبر قریشی و عسکر دیرباز بار دیگر وارد مجلس خبرگان شدند.
همچنین، در استان بوشهر سید هاشم حسینی بوشهری بار دیگر نماینده مردم این استان در مجلس خبرگان شد.
در خراسان جنوبی نیز سیدابراهیم رئیسی در نمایندگی خود از این استان ابقا شد.
همچنین در خراسان شمالی، غلامرضا فیاضی همچنان نماینده باقی ماند.
نیز در استان قم سید محمد سعیدی گلپایگانی توانست دوباره به مجلس خبرگان راه یابد.
در استان گیلان از میان ۴ کاندیدای فعلی مجلس خبرگان دو نفر به نام های  رضا رمضانی و سیدعلی اشکوری که کاندیدای این دوره نیز شده بودند، بار دیگر رأی آوردند و راهی مجلس خبرگان شدند.
همچنین در استان لرستان دو نماینده فعلی آن به نام های احمد مبلغی و هاشم نیازی بار دیگر در سمت نمایندگی خود در خبرگان ابقا شدند.
اما در خراسان رضوی از میان ۴ نماینده فعلی آن، ۳ نماینده به نام های حسن عالمی، سیداحمد علم الهدی و سید احمد حسینی خراسانی کاندیدای این دوره از مجلس خبرگان شده بودند که هر ۳ بار دیگر رأی اوردند.
طبق اعلام رسمی ستاد انتخابات کشور، در استان خراسان جنوبی که علاوه بر سید ابراهیم رئیسی، سیدحسن روحبخش نیز تایید صلاحیت شده بود، نتایج نشان داد که ابراهیم رئیسی رئیس دولت سیزدهم، با پیروزی بر رقیب خود بار دیگر بر کرسی مجلس خبرگان تکیه زد. نتیجه ای که از ابتدا مشخص بود و رقیب او نیز تنها برای برگزار شدن انتخابات در این حوزه از خراسان رضوی به خراسان جنوبی آمده بود.
یکی دیگر از حوزه های انتخابیه پرحاشیه در این دوره استان زنجان بود. استان زنجان در در دور اول اعلام صلاحیت ها توسط شورای نگهبان هیچ کاندیدایی تایید صلاحیت نشده نداشت، اما در دور دوم بررسی صلاحیت ها، دو کاندیدا به نام های اسماعیل نوری و جواد جعفری تایید صلاحیت شدند، که از میان این دو، اسماعیل نوری پیروز رقابت شد و به مجلس خبرگان راه یافت.
نمایندگان خبرگان کدام استان ها رأی نیاوردند؟
از سوی دیگر، برخی از نمایندگان پنجم خبرگان رهبری که در دور ششم نیز داوطلب شده بودند، نتوانستند آراء لازم را کسب کرده و بار دیگر روانه خبرگان شوند. از جمله؛ جواد مجتهد شبستری از استان آذربایجان غربی؛ علیرضا اسلامیان از چهارمحال بختیاری و سید مصطفی موسوی فراز از استان همدان بوده اند.
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها