به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۱۰ - ۱۸:۳۷
 
۳۶
تاریخ انتشار : ۱۳۹۲/۱۲/۰۱ ساعت ۱۳:۲۳
کد مطلب : ۳۲۹۹۱
به بهانه انتقادات اخیر کارگردان نام آشنای سینما

آقای ابراهيم حاتمی‌کیا؛ آن 8سال کجا بودید؟

آقای ابراهيم حاتمی‌کیا؛ آن 8سال کجا بودید؟
گروه فرهنگي- رسانه‌ها: سايت عصر ایران؛ در نقدي به قلم مهرداد خدیر نوشت: « آقای رییس جمهور! فرهنگ را به مردان بزرگ بسپارید». این سخن ابراهیم حاتمی کیا خطاب به حسن روحانی رییس جمهوری ایران است. همان رییس جمهوری که کارگردان متعهد ما علاقه ای ندارد از دستان او جایزه بگیرد و حالا که وعده اعطای جایژه ویژه ریاست جمهوری عملی نشده در نقد روحانی و وزارت ارشاد و جشنواره بین المللی فیلم فجر سخن گفته است: «اراده ای هست که از من به عنوان یک فیلمساز وابسته تعبیر کنند و من را وابسته تعریف کنند و علاقه مندند که من از دست رییس جمهور جایزه بگیرم و نه از دست همکارانم. خوب هوش مندی به من مي‌گوید به نام نامی بچه‌هاي جنگ، غریب بایستم کنار و جلو نیایم.»

نوشتن درباره این سخنان دشوار است اما شرط اخلاق و انصاف ایجاب مي‌کند نکاتی را مطرح کنیم. دشواری به این خاطر که برخی از فیلم‌هاي حاتمی کیا را دوست داریم. با بعضی به ازای هر بار تماشا گریسته ایم. هنوز «از کرخه تا راین» خصوصا در آن سکانس آخر اشک به چشم مي‌آورد. «بوی پیراهن یوسف » را که مي‌بینی انگار بوی پیراهن یوسف در مشام مان مي‌پیچد و کیست که تحت تاثیر صحنه ای از فیلم آژانس شیشه ای قرار نگیرد که همسر «حاج کاظم» با عملی نمادین بر اقدام او صحه مي‌گذارد. پس این گفتار درباره آثار حاتمی کیا نیست.

درباره رفتار شناسی اوست که دوست دارد هر جا که هست مورد توجه باشد و همه زبان به ستایش او بگشایند و اگر جایزه ویژه ریاست جمهوری به فیلم «چ» تعلق مي‌گرفت لابد هم وزیر ارشاد یک بزرگ مرد فرهنگی بود و هم جشنواره شرقی مي‌شد و هم معاونت سینمایی بهترین گزینه بود. اما آقای حاتمی کیا! هشت سال پیش چگونه بود؟ در آن 8 سال هم به رییس جمهور وقت نامه نوشتید و خواستید فرهنگ را به مردان بزرگ بسپارد؟ یا محمدحسین صفار هرندی و سید محمد حسینی و جواد شمقدری در عداد بزرگان احصا مي‌شدند و نیاز به توصیه حضرتعالی نبود؟!

علی جنتی و حجت الله ایوبی مدیران و مجریان سیاست‌هاي فرهنگی دولت به حد مقدورند و داعیه بزرگی فرهنگی ندارند اما اگر با اسلاف خود قیاس شوند بعید است کسی با شما هم سخن شود. مردان بزرگ چه کسانی هستند؟ کاش یک نمونه از مردان بزرگ مورد اشاره خود را معرفی مي‌کردید. چون آنانی که برخی بزرگ مي‌دانند در نگاه شما حقیر و غربزده مي‌آیند و به همین خاطر علاقه وافری دارید برای این که وفاداری تان را ثابت کنید هر از گاهی بازیگری با عینک دودی را به تصویر بکشید که راهی جشنواره خارجی است و شما چه قدر به این واژه «جشنواره» حساس اید. پیش تر گمان مي‌کردیم این آلرژی محدود به جشنواره‌هاي کن و برلین و ونیز و جایزه مراسم اسکار است اما اکنون به نظر مي‌رسد این حساسیت به جشنواره داخلی و ملی و بین المللی فجر هم سرایت کرده است.

ملی به این خاطر که آیینی است که همه ساله در سالروز پیروزی انقلاب اسلامی برپا مي‌شود و شمایی که خود را فرزند همین انقلاب مي‌دانید چگونه جشنواره ای منتسب به فجر را انکار مي‌کنید. چرا؟ چون به شما آن جایزه ویژه را که انتظار داشتید نداده اند؟ آن بچه‌هاي جنگ که شما به نام نامی آنها سخن مي‌گویید هم به دنبال جایزه بودند؟ شما که دوست دارید از زبان بچه‌هاي بچه‌هاي جنگ که غریبانه در صحراهای تفتیده جان باختند «عمو ابراهیم» خطاب شوید چه پاسخی دارید؟ اگر یکی از همین بچه‌هاي بچه‌هاي جنگ به شما بگوید: « عمو! جایزه فقط یک جایزه است. چیزی در حد اسباب بازی و شایسته نیست فیلمسازی که مدعی حمل و ابلاغ همه ارش‌هاي انقلابی و اسلامی است، در طلب یک جایزه خطابه ایراد کند و بزرگی وزیر و متصدیان فرهنگ را با جایزه ای که به او مي‌دهند یا نمی دهند اندازه بگیرد.» ضمن این که شما کجا غریبانه کنار ایستاده اید؟ کجا جلو نیامده اید؟ شما که در صحن و در صحنه اید! اگر این حاشیه است متن کجاست، برادر؟

می‌گویید دوست دارید از دست همکاران تان جایزه بگیرید. اما آیا آن سینماگر و بازیگری که به دلایلی که من و شما مي‌دانیم 4 سال اجازه کار نداشت همکار شما نبود و نیست؟ آیا یک کلمه درباره آنها گفتید و نوشتید؟ راستی برادر ابراهیم ! آن هشت سال کجا بودید؟ شما که به پاپیون و کراوات بستن احتمالی علی معلم در فلان فستیوال خارجی هم اهمیت مي‌دهید و ادعای او درباره «قیم مآبی» خودتان را با این استناد رد مي‌کنید که او همیشه هست چه دوران احمدی نژاد باشد چه خاتمی و چه روحانی خودتان که از رذیلت بستن پاپیون و کراوات مبرایید و به فضیلت تراشیدن ریش و پوشیدن بلوز آستین کوتاه، پیراسته و چقدر هم به سیمای تان با آن چشم‌هاي رنگی و زیبا مي‌آید شما آری شما در دورانی که به تعبیر حکیم فردوسی «هنر خوار شد جادویی آمد پدید» کجا بودید؟

گیریم که حسن روحانی بخواهد به توصیه شما عمل کند و به جای علی جنتی یک «بزرگمرد فرهنگی» را برای وزارت ارشاد در نظر بگیرد یا منظورتان نه آقای وزیر ارشاد که معاون سینمایی او بوده
اگر جواد شمقدری دوباره سکان سینما را در دست بگیرد و در خانه سینما را باز گل بگیرد خوب است؟ راستی وقتی سینماگران در اعتراض به تعطیلی خانه سینما اعتراض و ابراز نظر می کردند کجا بودید؟
باشد. گزینه مورد نظر شما کیست که از سد پایداری‌هاي مجلس هم بگذرد؟ هر چند که در نگاه این نویسنده همین وزیر و همین معاون سینمایی یا رییس سازمان سینمایی بهترین گزینه‌هاي موجودند و این را سینماگر سرشناس فرانسوی که به خاطر همسر ایرانی اش زیاد به ایران سفر مي‌کند نیز در تازه ترین گفت و گو با یک مجله معتبر هنری نیز با ذکر نام و تمجید صریح از حجت ایوبی گفته است.

اگر جواد شمقدری دوباره سکان سینما را در دست بگیرد و در خانه سینما را باز گل بگیرد خوب است؟ راستی وقتی سینماگران در اعتراض به تعطیلی خانه سینما اعتراض و ابراز نظر مي‌کردند کجا بودید؟
شما مي‌گویید مدیران جشنواره فجر الگویشان را «از آن ور آب مي‌گیرند و درگیر رد کارپت اند.» شما یک «الگوی این ور آبی» معرفی کنید. سینما یک هنر جهانی است. زبان بین المللی است. زبانی است برای گفت و گوی آن ور آبی ها و این ور آبی ها. مي‌گویید «به افکار و تفکر شرق باید توجه کرد». اما اتفاقا برخی از همفکران سیاسی شما که مدعی سینمای دینی اند یا در غرب (دانشگاه کلمبیا) درس خوانده اند یا تحت تاثیر افکار «مارتین هایدگر» غربی اند. منظورتان از شرق هم که قطعا مارکسیست‌هاي روسی و مائوئیست‌هاي چینی نیست. برویم از چین و هند و بالیوود آن که در شرق عالم هستند الگو بگیریم راضی مي‌شوید یا باز مشروط به این است که جایزه ویژه را بدهند به خود شما و نه دیگری؟

برادر، شاکر باش نه شاکی. در یک رقابت برابر که همه کارگردانان خلاق و صاحب ذوق ایرانی امکان نمایش فیلم‌هاي خود را در یک مسابقه داشته باشند شما تنها یکی هستی از خیل دیگران. آنگاه نه جایزه ویژه که جایزه عادی هم برای شما افتخاری بزرگ و شاید دست نیافتنی باشد. جنس فیلم‌هاي شما البته طوری نیست که به مذاق داوران کن و برلین و اسکار خوش بیاید. اما این به معنی آن نیست که عباس کیا رستمی و اصغر فرهادی که جایزه گرفته اند جیره خوار آنهایند و تنها شما حق دارید به نام نامی بچه‌هاي جنگ سخن بگویید. خدای ناکرده این ذهنیت پدید مي‌آید که رشک مي‌برید و این در شان کسی که به سینمای اجتماعی با مضامین دفاع مقدس وفادار مانده نیست.

آقای حاتمی کیا ! نویسنده این سطور درباره ماجرایی که شما به فیلم تبدیل کرده اید نه حالا که 33 سال پیس و از زبان شهید حسین اسلامیت نکته ها شنیده است. او البته نه در پاوه که دو سال بعد در خرمشهر به شهادت رسید. پس اگر نخورده ایم نان گندم دیده ایم دست مردم و اتفاقا اگر روایت او را از صحنه ای که هلی کوپتر جایی برای انتقال همه بچه ها نداشت بازمی گفتم فیلم شما واقعی تر هم مي‌شد. غرض اما اینها نیست. این است که شما مي‌خواهید دو گانه بازی کنید. هم نقش یک اصول گرای منتقد دولت اعتدال گرا را که از مواهب مادی و معنوی هم برخوردار مي‌شود و هم نقش یک فیلمساز مستقل را اما گاهی میان این دو تناقض و تعارض پدید مي‌آید.

بازگردیم به توصیه تان به رییس جمهور که سپردن امور به بزرگان فرهنگ است. اتفاقا نیازی نیست فرهنگ را به مردان بزرگ بسپارند. نیاز است که تشکل‌هاي مستقل فرهنگی و تولید خلاقانه و دور از گزند سانسور را به رسمیت بشناسند و هر که چنین کند بزرگ است. حاتمی کیا مي‌خواهد دیده شود اما با کنار ایستادن. دوست دارد جایزه بگیرد اما با اعلام این که دوست ندارد جایزه بگیرد. دوست دارد روابط خود را با یک طیف سیاسی حفظ کند اما چون مي‌داند به محبوبیت او لطمه مي‌زند خود را تنها سخنگوی بچه‌هاي جنگ معرفی مي‌کند. اما مگر جنگی که 300 هزار شهید و 500 هزار جانباز و 70 هزار آزاده بر جای گذاشت محدود به یک یا دو قشر بود؟

گفته بودم درباره حاتمی کیا نوشتن دشوار است. خاصه اگر بعضی از فیلم‌هاي او را دوست داشته باشی و بیش از آنها بازیگر فیلم‌هاي او- پرویز پرستویی- را که او نیز برادر شهید است اما نان نام برادر نمی خورد و پای صنف و شرافت حرفه ای که در میان بیاید ذره ای کوتاهی نمی کند.
معیار بزرگ بودن جنتی و ایوبی جایزه دادن و ندادن به حاتمی کیا نیست که چون جایزه ویژه ریاست جمهوری نرسد، صدایشان درآید.

تصور کنید حاتمی کیا نه به خاطر جایزه ویژه خودش که به دلیل مسایل و مصایبی که برای برخی فیلم‌هاي دیگر پدید آمد و هنوز هم ممکن الوقوع است اعتراض مي‌کرد. مقبول تر نبود؟
گذشته از همه اینها. برادر! با زبان فیلم وسینما حرف بزن. نیاز به سخنرانی نیست. فیلم ساز، فیلم مي‌سازد که با زبان فیلم سخن بگوید. این همه عداوت یا ناخرسندی از جوایز بین المللی سینمای ایران آیا در شان یک هنرمند مستقل است؟

راستی آقای حاتمی کیا! دل تان برای جواد شمقدری و ارشاد دوره احمدی نژاد و تحقیر هنر و هنر مند تنگ شده است؟ ما که باور نمی کنیم. زیرا بچه پامنار و بچه جنگ باید لوطی تر و خویشتن دارتر و بی اعتناتر به زخارف دنیوی باشد. تفکر شرقی به مدارا ست. به درک شرایط ویژه علی جنتی که هم باید رضایت محمود دولت آبادی را فراهم آورد و هم حمید رضا رسایی را. تفکر شرقی به روحیه شرقی در ابراز خوش حالی از موفقیت دیگران و نه رشک بردن است. وگرنه کیست که نداند سینما هنر- صنعت- تجارتی غربی است؟

اصل موضوع از دست نرود. مي‌خواهم بپرسم آقا ابراهیم! هشت سال گذشته کجا بودید؟ اگر از دست رییس جمهور مورد وثوق همکاران تان هم جایزه بگیرید نه که افتخاری از شما کاسته نمی شود که مي‌توانید ببالید. راستی! کاش به جای خیلی از این حرف ها کمی از سخنانی را که در قالب دیالوگ بر زبان بازیگران تان مي‌گذارید بازگو کنید.

انتخاب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۲/۰۱ ۱۳:۲۹
يه خواهش از سايت بهار دارم اين مسائل مهمه ولي از قصدتون حمايت از دولت و جريان اصلاحات هست پاشنه آشيل اقتصاد است كه انگار دولتي ها اعتماد به نفس بالايي دارند و خطر اصلي همين است ترسم از اين هست كه تفكرات اقتصادي اين دولت مثل احمدي نژاد در يك حلقه محدود گرفته شود لطفا روي اين مطلب بيشتر زوم كنيد اين دولت آبرويش به اصلاحات گره خورده و علاوه بر شعارهاي اصلاح طلبي شعارهاي اقتصادي هم داده (208304)
ایرانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۲/۰۱ ۲۱:۳۲
جناب "انتخاب" من که نفهمیدم منظور شما چیه اما اگر منظور شما اینه که به جای پرداختن به این مسائل ،به حوزه اقتصاد پرداخته بشه باید بگم هر چیز به جای خود! شما سمپاشی آقای حاتمی کیا رو حس نمیکنید؟سمپاشی این افراد اگر بهش پرداخته نشه فضا رو مسموم میکنه،نظر شما خواننده گرامی چیه؟ (208428)
انتخاب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۲/۰۲ ۰۰:۵۶
دوست عزيز درگير اين بحث ها شدن دو هدف رو دنبال مي كنه يكي جدا كردن بدنه اصلاحات از روحاني دوم نشان دادن اينكه اوضاع عوض نشده و ايجاد تنش در دولت و جلوگيري از تمركز دولت
كه اگر دولت در زمينه اقتصاد شكست بخوره حتم بدونيد كه دوباره اصول گرايان به قدرت مي رسن توجه داشته باشيد كه مرئم تعيين كننده نه اصلاح طلب هستند نه اصول گرا ، اگر ما در جذب اين قشر با نشون دادن توانايي اصلاحات غفلت كنيم به هيچ يك از اهدافي كه شايد اولويت اصلي مردم نباشه نمي رسيم (208507)
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۲/۰۱ ۱۳:۳۵
در این جشنواره به برخی از فیلم های ارزشی کم لطفی شد (208309)
رزمنده
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۲/۰۱ ۱۳:۴۱
ما که یک فیلم درست و حسابی راجع به جنگ ندیدیم.همه اش باعث مضحکه است چرا که هر کس این فیلمها را ببیند فکر میکند ما برای آرتیست شدن یا ماجرا جویی جوانی رفته بودیم جنگ. (208310)
فهم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۲/۰۱ ۱۴:۱۲
من با حرفاي اخير حاتمي كيا مخالفم ولي با شناختي كه از مهرداد خدير دارم مي دانم كه او نسبت به حاتمي كيا بغض دارد . هركس كه اميدجوان و عصرايران بخواند متوجه مي شود كه خدير چقدر خود بزرگ بين ، خودمعيار بين و خود شيفته است . متاسفم كه روزنامه نگار توانايي مثل قوچاني او را در آسمان معاون سردبير كرده (208318)
توسی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۲/۰۱ ۱۴:۱۷
افرین بر این کلام صادقانه وجدی! (208320)
عمو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۲/۰۱ ۱۴:۲۹
دیگه دوست ندارن عمو ابراهیم (208326)
sina
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۲/۰۱ ۱۴:۳۰
بسیار عالی بود (208328)
ایرانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۲/۰۱ ۱۴:۵۶
مهرداد خدیر عزیر و باسواد "هنر خوار شد جادویی امد پدید" شعر شاهنامه نیست و در وزن ابیات شاهنامه نمی باشد. درستش این است: "هنر خوار شد جادویی ارجمند" (208341)
حسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۲/۰۱ ۱۵:۰۷
باعث تاسف است که در این اوضاع بلبشو یک سینما گر به جنگ سینمای در حال مرگ کشور می آید.... (208345)
علي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۲/۰۱ ۱۵:۱۹
آفرين بر اين مقاله لذت بردم از اين همه كلمات زيبا (208350)
جادویی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۲/۰۱ ۱۵:۲۵
هنر خوار شد جادویی ارجمند (208354)
یوسف
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۲/۰۱ ۱۵:۴۰
اولاً من دونقد دارم یکی به حاتمی کیا دوم به عزیزانی که انتقاد ایشان را تحمل نمیکنند.
تکلیف ساکتین 8سال را مردم مشخص کردند آنها دربرابر وجدان خود هیچ جوابی ندارند که بدهند.ساکتین در دوران هشت سال فقط بلد بودند چشم روی تخلفات وتحقیرها وتضییع حقوق ملت ببندند وامروز که داره اوضاع مملکت رو به بهبود میرود دنبال سهم خواهی از این اوضاع رو به بهبود هستند که شاید حاتمی کیا هم چنین باشد.
گروه دوم که نقد حاتمی کیا را بر نتافتند هم باید روی انتقاد پذیری خود اعتقاد عملی داشته باشند... (208359)
دوستدار سینما
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۲/۰۱ ۱۵:۴۱
با سلام و تشکر از متن قشنگ و دقیق تون
به نظرم یه نکته باید همیشه حایز اهمیته باشه برای ما و اون اینکه خودمونو حق مطلق ندونیم؛ متاسفانه جریانی که آقای حاتمی کیا هم متاسفانه خودشو میخواد علی الظاهر بهشون منسوب بدونه همیشه(اکثر مواقع)دیدگاهش ارزشی و غیر منطقی بوده و از جانب مردم صحبت میکنن و خودشونو وکیل و وصی مردم می دونن، کاش ای کاش می تونستیم صادقانه و شجاعانه حرف خودمونو، خودمون بزنیم و از کیسه کسی خرج نکنیم ......... به نان نامی بچه های جنگ!!!!! (208360)
شایان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۲/۰۱ ۱۶:۱۰
سلام ودرود بر حاتمی کیا فیلمساز عزیز و ارزشی کشورمون
سخنان آقای حاتمی کیا بسیار عالی بود.
بهارجان سانسور نکن لطفا منتشر کن تشکر (208368)
دوستار گرامشی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۲/۰۱ ۲۱:۲۷
آیا شما تا بحال اصطلاح روشنفکر ارگانیک را شنیده اید؟ بد نیست در مورد این اصطلاح یک تحقیقی داشته باشید.جهت راهنمایی باید بگویم این اصطلاح توسط آنتونیو گرامشی رواج یافته است. از تمامی دوستان خواهش میکنم یک کمی در مورد نظراتشان تامل داشته باشند. علی الخصوص در مورد افرادی همچون: ابراهیم حاتمی کیا، کمال تبریزی ، بهروز افخمی ، مهدی فخیم زاده ، داوود میر باقری ، رضا میر کریمی و.... (208427)
دوست
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۲/۰۱ ۱۶:۳۲
مازیاران چشم یاری داشتیم ......شیوه چشمت فریب جنگ داشت ماخطا کردیم وصلح انگاشتیم! خطابم به حاتمی کیاست، اصلا این بخش ازشخصیت شما برام باورپذیرنیست، متاسفانه بایدبگم که درپاراگرافهای6و11همذات پنداری بانویسنده مطلب دارم، همچنانکه درپاراگراف2وهیچوقت آثاربیادموندنیش برام تکراری نمیشه حتی اگرسالی چندبارپخش بشه. (208371)
ناشناس
Romania
۱۳۹۲/۱۲/۰۱ ۱۷:۲۰
کاملا با نویسنده موافق هستم ضمن اینکه تعاریفی که از شرایط اخذ جایزه ریاست جمهوری کرده بودند اصلا نزدیکی هم به فیلم آقای حاتمی کیا نداشت (208378)
iهموطن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۲/۰۱ ۱۸:۲۰
منم از آقای حاتمی کیا اصلا" انتظار اینگونه جبهه گیری ها رو نداشتم . واقعا" متاسفم . از نویسنده ممنون . (208394)
tab
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۲/۰۱ ۲۱:۱۸
فکر کردید ایشان عقده جایزه ویژه رو دارن؟متاسفم (208423)
سعید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۲/۰۱ ۲۱:۲۴
آقای حاتمی در 8 سال دوره احمدی نژاد از آنها دوری جست چون اولا در آن دوره گوش شنوایی وجود نداشت و ثانیا هیچگاه نمی خواهد به او برچسب دولتی بودن و جناح سیاسی بچسبانند حالا هم چون فکر می کند در دولت آقای روحانی گوش شنوایی هست حرف خودش را می زند. شما که برچسب سیاسی دارید دوست دارید از دولت فعلی همه تعریف کنند و این از دولت قبلی انتقاد و این رویه در دولت قبلی هم بوده و هکذا من نمی دونم پس چه وقت افراد می تونند نظراتشون را بیان کنند بدون اینکه مورد تهاجم افرطیون جناحها قرار گیرند. (208426)
طاهره
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۲/۰۱ ۲۱:۳۷
نمی دونم چرا برخی این مقاله را عالی می دونن، تو این مقاله چیز خاصی ننوشته، فقط سعی کرده انقدر مخاطب رو دور دو سه تا اسم بپیچونه، که در آخر مخاطب بگه چقد دقیق حاتمی کیا را نقد کرده.
اری این مقاله به سبک وسیاق دولت اعتدال، حاتمی کیا را برای نقدی کوچک بر دولت اعتدال!! به طور غیر مستقیم بی سواد یا نفهم خطاب می کنه، در جمله حاتمی کیا حرفی از دولت گذشته و وجود مردان بزرگ در عرصه هنر نزده، چرا سعی داریم القا کنیم وزرای این دولت بهترین ها در هر عرصه ای هستند. (208431)
مهرداد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۲/۰۱ ۲۲:۵۰
هرکس باید جایگاه خودشو بشناسه متاسفم برای حاتمی کیا (208477)
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۲/۰۲ ۰۲:۰۶
اقای حاتمی کیا در کنار حکومت بودن کار آسانیه اگه خیلی مردی کنار مردم باش و از شهدای ما بعنوان پلکان استفاده نکن (208521)
فاطمه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۲/۰۲ ۰۲:۳۴
مرحبا بر حاتمی کیا. بالاخره یک نفر پیدا شد یک کلمه حرف حساب بزند. و طبیعتا حرفهای او بر عاشقان سینه‌چاک دولت گران آمده. آفرین بر حاتمی کیا. باز هم شدی همان حاتمی کیای از کرخه تا راین و آژانس شیشه ای. (208524)
فاطمه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۲/۰۲ ۰۲:۴۰
واقعا بی انصافیه،آقای حاتمی کیا در آن 8 سالی که شما می فرمایین یکی از فیلماشون(گزارش یک جشن) توقیف شد و هنوز هم اجازه اکران نگرفته و تا اونجایی که من صحبتاشون رو دنبال می کنم در هر دوره ای منتقد وضعیت سینمای ایران بودند این شمایید که با عینک بدبینی خودتون از صحبتای ایشون برداشت کردین. این رویه دولت جدید و طرفدارانشون هست که کوچکترین انتقادی رو برنمی تابن. و انتقادکننده رو وابسته معرفی می کنن. این ادبیات درست نیست.ایشون مثل دوره های قبل انتقاد کردن شما شاید نشنیدین... (208526)