به روز شده در ۱۴۰۲/۱۲/۲۹ - ۰۹:۳۹
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۸/۰۵/۲۷ ساعت ۱۳:۳۹
کد مطلب : ۱۸۵۵۱۳

آملی‌لاریجانی: حوادث اخیر مهندسی شده است

آملی‌لاریجانی: حوادث اخیر مهندسی شده است
گروه سیاسی: فرید مدرسی، روزنامه نگار اصولگرا در کانال تلگرامی خود نوشت: آقای صادق لاریجانی نامه‌ای به رهبر معظم انقلاب ننوشته‌ است. آقای لاریجانی اعلام نکرده بود قصد مهاجرت به نجف دارد. البته مدعی بود و هست که شرایط کنونی پیش‌آمده برایش مهندسی شده و مدیریت می‌شود.
فرید مدرسی، روزنامه نگار اصولگرا در کانال تلگرامی خود نوشت:  آقای صادق لاریجانی نامه‌ای به رهبر معظم انقلاب ننوشته‌ است. منابع چندگانه و دست اولم این را در چند مرحله با سوال‌های متعدد و ادبیات مختلف تایید کردند و راست‌آزمایی صورت گرفت. بنابراین آقای لاریجانی اعلام نکرده بود قصد مهاجرت به نجف دارد. البته مدعی بود و هست که شرایط کنونی پیش‌آمده برایش مهندسی شده و مدیریت می‌شود.
اگر جناب آقای یزدی این شایعه را مبنای سخن خود قرار داد، جای سوال دارد و اگر خبر دیگری دارند در این صورت قطعاً ایشان توضیح خواهند داد اما یکی از حاضران دیدار اساتید بسیجی به من گفت که در پایان سخنان آقای یزدی درباره آقای لاریجانی، یکی از حضار، بر تکذیب این ادعا تاکید کرد که آقای یزدی بلافاصله، بدون اندک توضیح و تاملی پاسخ داد: "اگر تکذیب شده است که هیچ." این پاسخ نشان می‌دهد ایشان مطلع نبوده‌ و طبق شنیده‌ها اظهارنظر کرده‌ است.
 
آملی‌لاریجانی به یزدی: جز توهین کاری هم می‌کنید؟
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در نامه‌ای به آیت‌الله محمد یزدی به برخی ادعاها و اتهامات مطرح شده اخیر پاسخ داد.
آیت الله آملی لاریجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در نامه‌ای به آیت‌الله محمد یزدی به برخی ادعاها و اتهامات مطرح شده اخیرپاسخ داد. متن نامه به شرح زیر است:
بسم ا... الرحمن الرحیم
حضرت آیت ا... آقای حاج شیخ محمد یزدی
چندی است که نمایشی در کشور بر اساس سناریوهای از پیش طراحی شده، علیه اینجانب براه افتاده است.
بنا نداشتم با توجه به گرفتاری های مختلف مردم و کشور، نسبت به این حرکات، پاسخی دهم. ولکن اکنون احساس می کنم بازی های صدا و سیما و برخی نهاد های دیگر به نقطه ای رسیده است که سکوت در مقابل آن جایز نیست و البته در موقع مناسب به تفصیل در مورد ابعاد آن صحبت خواهم کرد. متاسفانه اخیراً جنابعالی مطالبی مطرح کرده اید که علاوه بر خلاف واقع بودن و موهن بودن، ریشه در همان امور دارد. قبلاً هم مکرر در جلسات شورای نگهبان یا مجالس دیگر، مطالبی از این دست بیان کرده اید که بنا به مصالحی در مقابل آن سکوت کرده ام. اما اکنون می بینم این سکوت‌ها نه فقط اسباب تنبه حضرتعالی نشده، بلکه پیش تر هم رفته اید و مطالب خلاف واقع و توهین‌ها ی دیگری هم بر آن افزوده‌اید.
مطالبی از جلسه روز یکشنبه شما با مسئولان مرکز بسیج اساتید و نخبگان حوزه علمیه، پخش شده است که در وهله اول باور نمی کردم شما چنین سخنانی گفته باشید و لذا از طرق مختلف پی گیری کردم تا صحت انتساب مطالب برایم محرز گردد. همه بر اصل صدور این مطالب از جنابعالی تاکید کردند، منتها امر غریب تر آنکه گفتند مطالب موهن بسیار دیگری هم بوده که بعد از چند بار ویرایش، حاصلش همان شده که منتشر شده است. جناب آقای یزدی، چرا به این وضعیت افتاده اید؟ در یک پاراگراف که از شما نقل کرده اند، خوبست که چند تا خلاف واقع گفته باشید و چند تا توهین؟ !
گفته‌اید: "فلانی می‌گوید اگر این کار را نکنید نجف می روم ! خوب بروید. آیا با رفتن شما قم به هم می خورد؟ شما در قم بودنتان هم خیلی موّثر نبود، چه رسد که نجف بروید. رئیس دفتری که 10 سال، جای مهمی را اداره کرده دستگیر می شود، بعد اعتراض می کنید که چرا گرفتید؟! به اسم مدرسه علمیه، کاخ ساختید! آیا ارث پدرت بود، از کجا آوردی ساختی؟"
اولاً بنده هیچگاه نگفته ام که اگر فلانی را دستگیر کنید نجف می روم. این دروغی است که عده ای شایع کرده اند و دفتر بنده هم رسماً آنرا تکذیب کرده است، حال شما چه انگیزه ای دارید که این دروغ را تکرار می کنید؟
بنده هیچ گاه از هیچ فرد متخلف یا فاسدی حمایت نکرده و نخواهم کرد. اگر معاون اجرایی حوزه ریاست مرتکب جرم یا فسادی شده، تعقیب و رسیدگی عادلانه به جرم او، طبق قاعده و وظیفه دستگاه قضایی است و مسلم است که بنده هم قائل به استثناء در این جهت نیستم.
ثانیاً به نحو توهین آمیزی گفته اید: " شما در قم بودنتان هم خیلی موثر نبود چه رسد که نجف بروید".
جناب یزدی، بنده طلبه ای بیش نیستم و هیچگاه ادعا نکرده ام که وجودم چه در قم و چه در هر جای دیگری،" خیلی موثر "است. گرچه شخصیت هایی همچون مقام معظم رهبری و برخی مراجع بزرگوار، بارها و بارها در مورد این فقیرکلماتی بکار برده اند که از نقل آنها استحیا می کنم، چون خود را لایق آنها نمی دانم. تاثیر بنده همین است که هست: سالیانی برای عده ای در حوزه و دانشگاه تدریس کرده ام، آثاری را هم پدید آورده ام. میزان تاثیر آن هم در حد خود، یک امر واقعی است، نه با خواست بنده بیشتر می شود و نه با توهین و تحقیر شما کمتر. اما شما در عرصه تحقیق و پژوهش های علمی چه کرده اید؟
آیا جز با صدای بلند و داد و قال، به مسئولین و بزرگان توهین کردن و افترا زدن و تحقیر کردن، کار دیگری هم کرده اید؟ شما با آیت ا... شبیری حفظه الله، چه کرده اید: با مرجعی که آیتی است در علم و تقوی و اخلاق و متانت و مروت و انصاف و بزرگواری. آخر چرا به خودتان اجازه می دهید به همه توهین کنید. هیچ بررسی کرده اید که علماء و فضلاء در قم، به آثار شما و به گفته های شما چگونه نگاه می کنند؟ ! چقدر آنها را جدی می گیرند؟ کافی است کسی نیم نگاهی به مکتوبات شما ذیل " کتاب القضاء " مرحوم سید صاحب عروه، بیندازد تا میزان اثر شما در حوزه معلوم شودو معلوم شود حد تحصیلات جنابعالی و استفراغ وسعتان درباب استنباط احکام. متاسفانه ظاهراً حتی توجه نکرده اید که " کتاب القضاء"سید (برخلاف جلد اول عروه) کتاب استدلالی است، چقدر آنرا تخریب کرده اید. ایکاش شما صرفاً آنرا ترجمه می کردید که اقلاً خواننده بداند با سخنان چه کسی روبروست.
از کسی که در جلسه شما حضور داشته نقل شده است که جنابعالی برخوردتان در شورای نگهبان با بنده را هم مطرح کرده، گفته اید آنجا هم حق با شما بوده است و شما را مجبور کرده اند که از من عذرخواهی کنید: من بنا نداشتم راجع به وضعیت شما در شورای نگهبان چیزی در علن بگویم،اما سخنان شما مرا ملزم می کند. آقای یزدی بخدا سوگند در همین مورد هم خلاف می گویید. در شورای نگهبان، سخنان غیر دقیق، غیر مستدل و حتی نامربوط شما برای اعضاء روشن است. اگر سکوت می کنند و چیزی نمی گویند، حرمت پیرمردی شما را پاس می دارند.
شما در آن جلسه کذایی شورا، بدون اینکه بدانید مساله چیست، به خیال آنکه هنوز بحث در مساله قبلی است که راجع به آن رای گیری شده و به تصور اینکه بنده بعد از رای گیری مجدداً بر حرف خودم اصرار می کنم، مثل همیشه شروع کردید به داد و قال کردن و توهین کردن و همه هاج و واج مانده بودند که شما چه می گویید. آیت ا... مدرسی وآقای دکتر کدخدایی به شما تذکر دادند که آقا آن مساله گذشته است و فعلاً بحث بر سر چیز دیگری است. این را هم ظاهراً متوجه نشدید و به توهین کردن های خودتان ادامه دادید و خطاب به آقای جنتی گفتید که رئیس باید جلسه را اداره کند و آیین نامه جلسات رعایت شود.
جناب یزدی، بنده که طبق نوبت و درمساله جدید بحث می کردم. شما در چه عوالمی بودید؟!
البته اینگونه مشکلات از ناحیه جنابعالی در شورای نگهبان کم نیست. ما از شما فهم کلمات محقق نائینی و محقق عراقی و محقق اصفهانی را نمی خواهیم که انتظارش بی مورد است! اما دقت در همین عبارت های فارسی قوانین مصوب مجلس و دقت در بررسی خلاف قانون و یا خلاف شرع بودن آنها انتظار به حقی است که متاسفانه گاه این هم مفقود است. چه کنیم، أشکو بثّی و حزنی الی الله.
ثالثاً گفته اید " رئیس دفتری که 10 سال، جای مهمی را اداره کرده و دستگیر می شود، بعد اعتراض می کند که چرا گرفتید".
در همین یک جمله دو خلاف واقع گفته اید: اولاً شخصی که دستگیر شده رئیس دفتر اینجانب نبوده، رئیس دفتر بنده، آقای خلفی بود که در سلامت نفس و تقوا و فضل، در میان خاص و عام در قوه قضاییه مشهور بوده و هست. آن آقا که اشاره کرده اید مسئول یکی از ده‌ها زیرمجموعه حوزه ریاست، بعنوان معاونت اجرایی حوزه ریاست بود. وی در واقع یکی از معاونت های آقای خلفی بود و نه رئیس دفتر بنده.
ثانیاً اینجانب هیچگاه اعتراض نکرده ام که چرا گرفته اید، دستگاه قضایی خود باید بگوید.سخن بر سر فضا سازی های رسانه ای است. همه این فضا سازی‌ها نشان از آن دارد که یک پروژه بزرگتری در پس این القائات نهفته است و آن تخریب اینجانب و شاید هم تخریب های دیگر. مساله همین است. و الا بنده سینه ام خزانه الاسرار اتهامات مجموعه ای از معاونان، قائم مقامان و آقازاده های مسئولان و شخصیت هاست و ظاهراً امروز هم هزینه ایستادگی در رسیدگی به آنها را می پردازم.
اما نکته این است که آیا کسانی که امروز برای شفافیت و مبارزه با فساد سینه چاک می کنند و ماه‌ها برای دستگیری فردی که نه معاون بنده بوده و نه رئیس دفتر بنده، بلکه مدیر یکی از اجزاء حوزه ریاست تحت اشراف شخصیتی سالم، فاضل و شریف چون آقای خلفی بوده، فضا سازی کرده اند، آیا همین کار را برای آقای شریفی قائم مقام شهردار اسبق تهران و آقای سیف معاون اقتصادی اطلاعات سپاه و... کرده اند و فساد آنها را به آقای قالیباف و آقای طائب و دیگران سرایت داده اند؟!وا اسفا از این ظلم و بی عدالتی و بی مروتی.
برای اینکه بنده را تخریب کنند، اول در فضای مجازی تا توانستند شأن آن متهم را بالا بردند: نه فقط در رسانه های ضد انقلاب، بلکه در همین رسانه های رسمی داخلی از صدا و سیما گرفته تا خبرگزاری های رسمی. خبرگزاری مهر در این رابطه نوشته بود: "یک مقام ارشد قضایی بازداشت شد".آخر چرا این دروغ های شاخدار را می پراکنید؟ اصلاً این آقا مقام قضایی بود تا ارشد باشد؟ ! در همین رسانه ملی، برخی خبرنگاران در این باره طوری سخن گفتند که گویی نقش بی بدیلی در مدیریت دستگاه قضایی داشته است.
و همه اینها دروغی بود فوق دروغ. مدیریت دستگاه قضایی در دست مسئولان عالی قضایی بود: یکی نیست از این خبر گزاری‌ها و صدا و سیما بپرسد این آقا در تصمیمات کدام مسئول قضایی موثر بوده است؟
آقای محسنی، آقای خلفی، آقای منتظری، آقای کریمی، آقای ذوالقدر، آقای امینی، آقای تویسرکانی و.... اصلاً این مقامات دستگاه قضایی به وی اعتنایی می کردند؟ مدیریت کلی اینجانب بر دستگاه قضایی از ناحیه همین مدیران ارشد و روسای دادگستری‌ها بوده است. بگویید در کدام مورد بنده توصیه خاصی نسبت به این فرد کرده ام. پس پرده همه این قضایا جز همان پروژه برخی نهاد‌ها با کمک برخی دیگر نیست که انشاء ا... شرح مفصل آن را در مقام دیگری بیان خواهم کرد.
رابعاً گفته اید " به اسم مدرسه علمیه، کاخ ساختند ! آیا ارث پدرت بود، از کجا آوردی ساختی"
واقعاً اینگونه ادبیات تا بحال در حوزه های علمیه در این سطوح سابقه داشته است؟
بنده در همین ساختمان جامعه مدرسین برای نمایندگان طلاب و فضلاء به طور مبسوط مسأله ساختمان مدرسه علمیه ولی عصر را توضیح داده ام و شما حتماً اجمال آن را شنیده اید. یکبار هم که در منزل خودتان حضوری توضیح داده بودم، ولی گویی بنای شما بر این است که بر مطالب خلاف واقع تان اصرار بورزید و با اینکه برای شما مساله را توضیح داده ام و حجت را تمام کرده ام، باز همان خلاف واقع‌ها را تکرار می کنید. خلاصه آنچه را گفته ام، برای آگاهی عموم عرض می کنم:
1- استناد دادن ساختمان مدرسه به این جانب خلاف واقع است. مدرسه علمیه ولی عصر وقف است. واقف آن هم مرحوم والد ما، آیت ا... العظمی میرزا هاشم آملی قد سره بود (که انشاء ا... نمی فرمایید مگر ارث پدرش بود!) متولی این وقف هم امروز، بنده نیستم. فقط بجهت اینکه امور مدرسه زمین نماند، وکالتی به بنده داده اند. زمانی که مدیر مدرسه وضعیت نابسامان ساختمان قبلی مدرسه را مطرح کردند، بنده به جهت اشتغال در قوه قضاییه به ایشان گفتم که اینجانب در ساخت مدرسه هیچ دخالتی نمی کنم و این از باب مصالح مختلفی بود که بنای بر رعایت آنها داشتم از جمله همین حرف و حدیث‌ها که جنابعالی گاه و بی گاه بیان  می کنید. ایشان بعد از مدتی گفت یکی از آشنایان ما که مساجد و ساختمان های مشابهی ساخته است، حاضر است ساختمان مدرسه را بعهده بگیرد و بانیانی هم برای اینکار بیابد. بنده هم گفتم به شرط آنکه هیچ ارتباطی به اینجانب پیدا نکند، مانعی ندارد.
حالا جناب آقای یزدی بفرمایید استناد ساخت این مدرسه به بنده چیست؟ می فرمایید " از کجا آوردی ساختی " آقای عزیز اول استناد ساخت مدرسه به بنده را ثابت کن، بعد بپرس از کجا آوردی.
ثانیاً مساجد و مدارس علمیه همیشه بانیانی دارد که مساعدت می کنند، چه اتفاق خاصی در این مورد افتاده است که آنهمه مدارس علمیه از پاسخگویی به این سوال مستثنی هستند و این مدرسه باید پاسخگو باشد.
2- با لحنی بی ادبانه گفته اید " آیا ارث پدرت بود"، می گویم نخیر ارث پدرم نبود ! مگر اینهمه مدارس دیگر در قم و سطح کشور ساخته می شود ارث پدرشان است؟ مگر همین ساختمان هایی که حضرتعالی از آنها استفاده می کنید، از ارث پدرتان ساخته شده است؟ آخر این چه فهمی است و چه استدلالی؟!
3- گفته اید " به اسم مدرسه علمیه، کاخ ساخته اند". آخر چرا خلاف می گویید: شما یکبار هم که داخل آنرا ملاحظه نکرده اید، چرا نشر اکاذیب می کنید. اگر مقصودتان ظاهر آن است، همین ساختمان هایی که شما از آن استفاده می کردید هم همینطور بود: ساختمان مرکز تحقیقات دبیرخانه خبرگان که با لطایف الحیل از دست مسئولین آن وقت درآوردید و به عنوان نائب رئیس مجلس خبرگان محل کار خود قرار دادید، در همین قد و قواره و وزن بود، نفرمودید کاخ ساخته اند، بلکه با اشتیاق تمام به آن ساختمان نقل مکان فرمود.
4- مدتی در قم غائله برپا کرده بودند خصوصاً برخی از نمایندگان قم که این ساختمان برخلاف قوانین و ضوابط و با دخالت رئیس قوه ساخته شده است، که البته همه اش کذب بود. اینجانب کمترین توصیه ای برای نحوه ساخت آن نداشتم، و بعد از تحقیق کاملی که شرحش را در همان جلسه پیش گفته، ارائه کرده ام، روشن شد ساختمان مدرسه بر اساس قوانین و ضوابط جاری ساخته شده و هیچ تخلفی صورت نگرفته. شهردار سابق هم به تفصیل این نکته را تبیین کرده است و اینکه پروانه ساختمان و مجوزهای صادره بر اساس مصوبات شورای عالی شهرسازی و معماری بوده است.
نکته آخری که بدان اشاره می کنم اینکه جنابعالی در سخنانی در هفته پیشتر هم باز به رئیس سابق قوه قضاییه و نحوه کارش پرداخته بودید، گویی روزتان به شب نمی رسد اگر تعریضی، توهینی و افترایی نداشته باشید. گفته بودید با آمدن آقای رئیسی قوه قضائیه بحمد الله از رکود خارج شد و دیگر مردم امیدوارند که پروند‌ها پنج سال طول نکشد.
اینکه رئیس جدید قوه قضاییه بتواند گامی برای ارتقاء دستگاه قضایی بردارد، خواست همه ما است.
قوه قضاییه ملک شخصی کسی نیست. رکن نظام است و همه باید به ایشان کمک کنند تا بتواند پیشرفتی برای دستگاه قضایی به ارمغان بیاورد. این روشن است. اما تعریض شما به اینکه قوه قضاییه در رکود بود، کذب است.
دستگاهی که در سال 97 قریب هفده میلیون پرونده رسیدگی کرده، در رکود بوده؟
طبق آمار مرکز آمار و فناوری اطلاعات، در طول سالهای متمادی حضور بنده در دستگاه قضایی، هرسال میزان خروجی پرونده‌ها یا بیش از ورودی بوده و یا چیزی در حدود آن. با این حساب دستگاه قضایی در رکود بوده است؟ آقای یزدی شما و انصافتان:از خلاف گفتن هاتان برگردید.
در طول این ده سال قریب شش هزار قاضی جذب دستگاه قضایی شده و در نتیجه عدد قضات به بیش از یازده هزار نفر رسیده، در حالی که کل آنها قبلاً قریب هفت هزار نفر بودند. این رکود است !
در طول این ده سال تشکیلات دستگاه قضایی تحولات بسیاری پیدا کرده، از جمله تاسیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات که موجب تحولات قابل توجهی شده است، همینطور تحولات اساسی در سازمان ثبت که رئیس سابق آن آقای تویسرکانی با شجاعت به پیش برده بود. همینطور در معاونت منابع انسانی و معاونت راهبردی و دیوانعالی کشور. تحولات اساسی در ساختار نظارتی قوه قضاییه و تحولات بسیار دیگر که اینجا مجال ذکرش نیست.
به اعتراف رئیس دادگستری وقت تهران که اکنون سخنگوی قوه است، در طول این ده سال، بیش از صد سال عدلیه، امکانات برای دادگاه‌ها و دادسرا‌ها فراهم گردیده است. اینهم رکود است؟!
جناب آقای یزدی، با شعار دستگاه قضایی از رکود خارج نمی شود و با تبلیغات سوء، تحولات چشمگیر سابق، رکود محسوب نمی شود. باید دید شاخص‌ها چگونه تغییر کرده اند. حضرتعالی چه تحقیق مستقلی انجام داده اید که محرز شده است در ظرف همین چهار پنج ماه اکنون نرخ رشد تعداد پرونده های رسیدگی شده، بیشتر شده و یا نرخ رشد تعداد قاضی جذب شده، بیشتر شده و...
همین دادگاه های مفاسد اقتصادی که برگزاری آنها موجب خوشحالی مردم و تقدیر آنها شده است، کارهای اصلی اش که همان تحقیقات و رسیدگی های دادسرایی آنها است، عمدتاً در زمان این حقیر انجام شده است.
پس برگردید از آن قضاوتهای ناصواب و ناعادلانه تان.
جناب آقای یزدی مشکل اصلی جنابعالی این است که فکر می کنید قیم حوزه های علمیه هستید و می خواهید به همه امر و نهی کنید. متاسفانه شما خودتان را در جایگاهی می بینید که نه تنها مرجع تعیین کنید، بلکه به مراجع بزرگواری که شاید شاگرد آنها هم محسوب نمی شوید، امرو نهی کنید و این با رویه های حسنه ای که در حوزه علمیه برقرار بود، هیچ تناسبی ندارد. فاعتبرو یا اولی الابصار. والحمد ولله رب العالمین.

................................
در همین حال، روزنامه آرمان‌ملي نوشت: اکنون نه انتخابات مجلس اسفندماه و نه آزادي گريس 1 پرونده اصلي روي ميز سياسيون و صاحبنظران بود بلکه متني در فضاي مجازي منتشر شد که نامه سخنان آيت ا... يزدي را داشت که طي آن، انتقاداتي که به آيت‌ا... صادق لاريجاني و رئيس جمهور و يکي از روحانيون شده بود. البته بايد در نظر داشت آيت‌ا... يزدي چند زماني است که در ظاهر نقاد به عرصه آمده است و از نمايندگان مجلس تا رئيس جمهور و رئيس سابق قوه قضائيه و... را هدف انتقاد قرار مي‌دهد. ديروز هم فرارو نوشت؛ آيت‌ا... محمد يزدي، رئيس جامعه مدرسين و عضو فقهاي شوراي نگهبان يکشنبه هفته گذشته با مسئولان مرکز بسيج اساتيد و نخبگان حوزه علميه قم ديدار کرده است. وي با انتقاد از آيت‌ا...صادق آملي لاريجاني‌ گفته است: هرچند در مساله‌اي نظر ولي فقيه خلاف عقيده من باشد، موظفم که اطاعت کنم؛ چون ضررش کمتر از شکستن حرمت ولايت و حاکميت است.

فلاني مي‌گويد اگه اين کار را نکنيد نجف مي‌روم! خوب برويد، آيا با رفتن شما قم به‌هم مي‌خورد؟ شما در قم بودنتان هم خيلي موثر نبود؛ چه رسد که نجف برويد. رئيس دفتري که 10سال، جاي مهمي را اداره کرده دستگير مي‌شود، بعد اعتراض مي‌کند که چرا گرفتيد؟! به اسم مدرسه علميه، کاخ ساختند!... از کجا آوردي ساختي؟ به نوشته فريد مدرسي، آيت‌ا... يزدي انتقادات تندي عليه رئيس جمهور کرده و ضمنا با انتقاد از يکي از علماي قم گفته است اگر نمي‌تواني مملکت را اداره کني، برو کنار. اين برو کنار را چه کسي بايد بگويد؛ در درجه اول حوزه بايد بگويد. بعد از نظر قانوني بايد ديوان عالي قضائي بگويد. بعدش هم مجلس بگويد ولي متأسفانه مي‌بينيم مجلس هم وضعيت ديگري دارد!

تکذيب يا تاييد؟
پس از انتشار اين متن در صفحات مجازي بود که حجت‌الاسلام حمزه قرباني، مدير روابط عمومي جامعه مدرسين حوزه علميه قم گفت: بارها اعلام کرده‌ايم که تنها مرجع اخبار مربوط به آيت‌ا... يزدي، رئيس جامعه مدرسين، پايگاه اطلاع‌رساني اين تشکل است. سخناني که در فضاي مجازي به آيت‌ا... يزدي منتسب شده است، سنديت ندارد و تنها مرجع معتبر در اين زمينه، پايگاه اطلاع‌رساني جامعه مدرسين است. آيت‌ا... مرتضي مقتدايي از اعضاي جامعه مدرسين حوزه علميه قم در گفت‌وگو با ايرناپلاس درباره انتقاد آيت‌ا... محمد يزدي، رئيس جامعه مدرسين از آيت‌ا... صادق لاريجاني، رئيس سابق قوه قضائيه توضيح مي‌دهد: در مردادماه جلسات جامعه مدرسين تعطيل است. ما از يک هفته قبل از مرداد اصلا جلسه نداشتيم. آقاي يزدي اين‌گونه مطالب را که در ذهنشان بود گاهي در جلسات جامعه مدرسين مطرح مي‌کردند و حالا علني آن را بيان کرده‌اند. اگر با من مشورت مي‌شد مي‌گفتم طرح علني اين مسائل به مصلحت نيست، ولي حالا خودشان صلاح ديدند. ولي من در اين قضيه به‌طورکلي وارد نمي‌شوم. مقتدايي درباره اينکه وقتي فردي از سِمَت خود کنار مي‌رود و عده‌اي شروع به انتقاد از عملکرد او در زمان مسئوليت مي‌کنند مي‌گويد: بله؛ به نظرم همين شخص اگر کار خلافي داشته، اگر صلاح مي‌دانستند، همان وقت تذکر مي‌دادند، ولي اگر صلاح نمي‌دانند و سکوت کردند، بايد هميشه سکوت کنند. اگر کسي سر پستي بود و رفت، بعد انتقاد کنند اين کار درستي نيست. به نظر من هم اين کار صحيحي نيست.

روزهاي تلخ پس از خروج از قوه قضائيه!
آيت‌ا... صادق آملي لاريجاني پس از خروج از قوه قضائيه روزهاي دشواري را در پيش رو داشت که سبب شد نگاه‌ها به سمت او متمرکز شود. نيمه دوم تيرماه بود که اعلام شد معاون اجرايي حوزه رياستِ رئيس پيشين قوه قضائيه بازداشت شد. اظهارات پورمختار نماينده مجلس مبني بر اينکه اکبر طبري همراه آملي لاريجاني به مجمع تشخيص مصلحت نظام رفته است سبب شد تا روابط عمومي مجمع تشخيص چنين پاسخ دهد که «برخي از اتهامات مطرح در مورد معاون اجرايي حوزه رياست قبلا در دادسرا بررسي شده و کذب بودن آن محرز شده بود. رئيس قوه قضائيه پيشين هم خود مستقلا آنها را بررسي و خلاف بودن آنها براي وي محرز شده بود» و البته سخنگوي قوه‌قضائيه، اعمال نفوذ در پرونده‌ها و بعضي روابط ناصواب را از دلايل بازداشت اکبر طبري معاون اجرايي سابق حوزه رياست قوه‌قضائيه اعلام کرد. پس از آن شايعه ديگري مبني بر نامه صادق لاريجاني به مقام معظم رهبري با محوريت ترک ايران و سکونت در نجف منتشر شد که خبرگزاري تسنيم در واکنش به اين شايعه نوشت: «يکي از شخصيت‌هاي نزديک به آيت‌ا‌... آملي صحت و سقم اين خبر را جويا شد. اين منبع مطلع با تأکيد بر اينکه اين شايعه هيچ نسبتي با واقعيت ندارد و کذب است، گفت: آيت‌ا... آملي لاريجاني به‌زودي جلسات تدريس دروس حوزوي را در حوزه علميه قم مجددا از سر خواهند گرفت و بنايي بر مهاجرت ندارند.»

و همچنين روابط عمومي مجمع تشخيص مصلحت نظام اعلام مي‌دارد: ارسال نامه رئيس محترم مجمع تشخيص مصلحت نظام به مقام معظم رهبري (مدظله العالي) درباره برخي متهمان يا هجرت به نجف اشرف از اساس کذب محض بوده و به هيچ عنوان صحت ندارد. پس از آن هم صداوسيما رويکرد خود درباره صادق لاريجاني را عيان کرد. در يک برنامه دو مجري صداوسيما اعلام کردند که زماني بابت طرح يک پرسش در صداوسيما درباره عملکرد سازمان ثبت اسناد از سوي رئيس قوه قضائيه، آيت‌ا... آملي لاريجاني، مورد بازخواست قرار مي‌گيرند و گفته مي‌شود که عوامل بيگانه در صداوسيما نفوذ کرده و دادستان هم عليه آنها اعلام جرم مي‌کند و متعاقب آن احضار مي‌شوند. پس از آن هم در برنامه ديگر صداوسيما، يک روحاني در انتقاد از ساخت‌وساز‌هاي مجلل مي‌گويد که اشرافيت در زمان پهلوي، اجتماعي و در زمان ما مذهبي است: «قبل از گيردادن به ويلا‌هاي لواسان به حوزه لواسان بايد گير بدهيد. اين حوزه‌هاي مجلل در قم و مدارس مجلل چند درصد مال مراجع تقليد صاحب رساله است که هيچ نسبتي با حاکميت و دولت برحسب ظاهر ندارند؟ مال رئيس سابق قوه قضائيه يا رئيس سابق مجلس يا امام‌جمعه فلان شهر است». نام صادق آملي لاريجاني گويي به بحث ثابت تبديل شده بود چنانکه حتي در پرونده شهرک باستي‌هيلز لواسانات که شهرک جديد در حال ساخت کلاک مطرح شد، فرماندار شميرانات گفت ساخت اين شهرک با حکم رئيس قوه قضائيه سابق بوده و وزارت کشور، استانداري تهران و فرمانداري در آن هيچ نقشي نداشته‌اند! و... بنابراين خروج صادق لاريجاني از قوه قضائيه براي او نه تنها خوش يمن نبود بلکه آينده‌اي را رقم زد که شايد هيچ‌گاه تصور آن را نداشت.

دليل پايان سکوت درباره صادق لاريجاني
درباره چرايي علني شدن انتقادات به آيت ا...صادق لاريجاني گمانه‌هايي مطرح مي‌شود. او ديگر در جايگاه رياست قوه قضائيه حضور ندارد بنابراين سايه برخورد با منتقدان ديگر وجود ندارد و آنها حتي صداوسيما بدون لکنت به بيان نقدهاي خود مي‌پردازند. برخي نيز معتقدند هدف از انتقاد به صادق لاريجاني کاستن از اعتبار برادر او يعني علي لاريجاني است. اين بخش تصور آن را دارند که علي لاريجاني کانديداي انتخابات رياست جمهوري 1400 است پس با علني کردن انتقاداتشان به صادق لاريجاني سبب بي‌اعتمادي جامعه به خانواده لاريجاني‌ها و به‌ويژه علي مي‌شوند. در نهايت اکنون جامعه چشم انتظار توضيحات صادق لاريجاني درباره آنچه است که به او نسبت مي‌دهند از اکبر طبري تا بزرگترين حوزه مجلل و....