به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۲۷ - ۰۲:۱۷
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۱۲/۱۸ ساعت ۱۹:۰۶
کد مطلب : ۳۲۵۵۹۲

نگرانی از عدم پاسخ ایران به سوالات آژانس

نگرانی از عدم پاسخ ایران به سوالات آژانس
گروه سیاسی: همزمان با بازگشت علی باقری کنی به وین، نشست شورای حکام آژانس درباره موارد پادمانی مرتبط با ایران برگزار شد و آمریکا، اتحادیه اروپا و همچنین سه کشور اروپایی در سه بیانیه جداگانه، از پاسخ ندادن ایران به سوالات آژانس درباره سایت‌های مشکوک ابراز تاسف کردند.
نشست روز سه‌شنبه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تعهدات برجامی ایران اختصاص داشت و نشست این شورا در روز چهارشنبه  به موضوعات پادمانی مرتبط با ایران می‌پرداخت.
آمریکا در بیانیه‌ای که  به شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارائه شد، ضمن استقبال از توافق اخیر بین ایران و آژانس، از عدم دسترسی بازرسان به سایت‌های مشکوک ایران ابراز نگرانی کرد.بر اساس این بیانیه که توسط معاون سفیر آمریکا در آژانس قرائت شد، «با وجود قطعنامه قبلی آژانس در ژوئن ۲۰۲۰ که از ایران خواسته بود دسترسی بازرسان به دو محل مورد تردید فراهم شود، متاسفانه نگرانی‌های چشمگیر درباره وظایف پادمانی ایران پابرجاست.»
در همین حال اتحادیه اروپا و همچنین کشورهای اروپایی طرف برجام نیز در دو بیانیه جداگانه خطاب به شورای حکام از اینکه ایران به سوالات آژانس درباره سرنوشت یک صفحه فلزی در یک سایت مشکوک در ۱۹ سال پیش را نداده و سوالات آژانس اکنون به سه سایت رسیده ابراز تاسف کردند.در بیانیه مشترک فرانسه، آلمان و بریتانیا تاکید شده که بسته شدن پرونده فعالیت‌های اعلام نشده ایران «راه حل سیاسی» ندارد و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باید بتواند به وظایف فنی خود بدون فشار سیاسی ادامه دهد.اتحادیه اروپا نیز در بیانیه خود از اینکه ایران پس از گذشت یک سال از قطعنامه سابق شورای حکام آژانس به ابهامات درباره فعالیت در چهار سایت اتمی خود پاسخ نداده ابراز تاسف کرده است.
در بیانیه این اتحادیه اعلام شده که یکی از فعالیت‌های اعلام نشده ایران مربوط به یک دیسک فلزی اورانیوم در سال ۲۰۰۳ میلادی بوده است.
بر اساس این بیانیه، فعالیت‌های راستی‌آزمایی آژانس انرژی اتمی در سال میلادی گذشته «نمی‌تواند ذوب و ریخته‌گری مجدد دیسک فلزی اورانیوم را رد کند و ممکن است اورانیوم غنی شده اکنون بخشی از موجودی مواد هسته‌ای اعلام‌شده در آزمایشگاه‌های جابربن حیان باشد».پیش از این نیز جمهوری اسلامی متهم به اقدامات مشکوک در آزمایشگاه «جابربن حیان» شده بود و شورای امنیت سازمان ملل در سال ۸۶ این آزمایشگاه را تحریم کرد.
در بیانیه اتحادیه اروپا توضیحی درباره چهار سایت مشکوک اتمی ایران داده نشده است.
نام شما

آدرس ايميل شما
توجه: نظرات حاوی توهين، افترا، اتهام و ... به اشخاص حقيقی و حقوقی، و نظرات شعارگونه «مرگ، درود و مشابه آنها»، و همچنين نظرات طولانی تر از 500 حرف، به هيچ وجه منتشر نخواهند شد.
نظر شما *

پربيننده‎ترين مطالب و خبرها