به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۱۴ - ۲۲:۴۰
 
۱۱
تاریخ انتشار : ۱۳۹۴/۰۱/۲۷ ساعت ۰۸:۱۰
کد مطلب : ۷۴۶۴۱
درباره «نسل‌کشی» ارامنه؛

اردوغان: پاپ فرانسیس«هذیان» مي گويد!

گروه بين‌الملل: رهبران دولت ترکیه پیش از تصویب قطعنامه پارلمان اروپا به‌مناسبت صدمین سالگرد قتل‌عام ارامنه توسط امپراتوری عثمانی، این قطعنامه را محکوم کردند.
اردوغان: پاپ فرانسیس«هذیان» مي گويد!
به‌گزارش خبرگزاری فرانسه، پارلمان اروپا، قطعنامه‌ای با عنوان «یادبود صدمین سالگرد نسل‌کشی ارامنه» برای ۲۴ آوریل، سالگرد این رویداد، تصویب، اما رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه در دیدار رسمی از قزاقستان به خبرنگاران گفت: «صرف‌نظر از نتیجه رأی پارلمان اتحادیه اروپا، این رأی بلافاصله از یک گوش من وارد و از گوش دیگرم خارج خواهد شد چرا که ترکیه نمی‌تواند چنین گناه و جرمی را به‌رسمیت بشناسد.» او گفت: «من نمی‌دانم که آن‌ها (پارلمان اروپا) چه تصمیمی خواهند گرفت اما شخصاً اهمیتی به آن قائل نمی‌شوم زیرا ما [ترک‌ها] لکه نسل‌کشی را تحمل نمی‌کنیم.»

رئیس‌جمهور ترکیه همچنین تأکید کرد که کشورش در حال حاضر میزبان حدود ۱۰۰ هزار ارمنی مهاجر است. او گفت «ما می‌توانیم آن‌ها را اخراج کنیم، اما این کار را نمی‌کنیم. آن‌ها همیشه به کشور ما خوش آمده‌اند.» اردوغان انتقادها از ترکیه را که به‌گفته او «مهمان‌نواز» است «غیرقابل درک» دانست. احمد داود اوغلو، نخست‌وزیر ترکیه نیز در یک نشست سیاسی برای راه‌اندازی کارزار انتخاباتی حزب حاکم «توسعه و عدالت»، گفت: «ما اجازه نخواهیم داد به تاریخ ملت‌مان توهین شود.»

داود اوغلو اتهام‌ها به ترکیه را در آستانه انتخابات پارلمانی «غیرعادلانه» خواند و گفت «پاپ به کسانی پیوسته است که بر سر راه حزب توسعه و عدالت و ترکیه سنگ می‌اندازند.» انتخابات پارلمانی ترکیه در روز یکشنبه ۱۷ خردادماه برگزار خواهد شد. اتحادیه اروپا «نسل‌کشی» ارامنه را در سال ۱۹۸۷ به‌رسمیت شناخت. رأی‌گیری پارلمان اروپا در این‌باره سه روز پس از آن صورت می‌گیرد که سخنان پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان درباره «نسل‌کشی» ارامنه توسط امپراتوری عثمانی موجب خشم مقامات ترکیه شد و وزارت امور خارجه این کشور سفیر واتیکان در آنکارا را احضار کرد و سفیر خود را از رم فراخواند. اردوغان سخنان پاپ فرانسیس را به «هذیان»! تشبیه کرد و از او خواست که دیگر چنین اشتباهاتی را مرتکب نشود و گفت روحانیان نباید وظایف تاریخ‌نگاران را بر عهده گیرند.

در سال ۲۰۱۴ اردوغان زمانی که نخست‌وزیر ترکیه بود، برای نخستین بار بدون پذیرش نسل‌کشی ارامنه این کشتار را به آن‌ها تسلیت گفت. دولت ترکیه کشتار ارامنه را به‌عنوان «نسل‌کشی» به‌رسمیت نمی‌شناسد چرا که به اعتقاد این دولت در کشتار اوایل قرن بیستم، ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار ارمنی جان خود را از دست داده‌اند و این تعداد تلفات «نسل‌کشی» محسوب نمی‌شود اما ارامنه می‌گویند در سال ۱۹۱۵، یک‌ونیم میلیون ارمنی توسط ترک‌ها کشته شده‌اند و این کشتار «نسل‌کشی» بوده است. در کنار ارامنه، آسوریان، یونانیان و مسیحیان ارتدوکس نیز در سال ۱۹۱۵ کشته شدند.