به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۰۸ - ۱۹:۱۵
 
۲
تاریخ انتشار : ۱۳۹۹/۱۲/۲۵ ساعت ۱۶:۴۱
کد مطلب : ۲۶۱۶۹۸
۵۳ معترض دیگر در میانمار ؛ کشته شدند

حمله مردم خشمگین میانمار به کارخانه‌های چینی

گروه بین‌الملل: در ادامه اعتراضات میانمار حداقل ۳۷ نفر در حومه شهر یانگون و ۱۶ نفر در مناطق دیگر به ضرب گلوله نیروهای امنیتی کشور کشته شده‌اند.
حمله مردم خشمگین میانمار به کارخانه‌های چینی
به گزارش «مجمع کمک به زندانیان سیاسی» میانمار، یکشنبه ۲۵ اسفند، خونین‌ترین روز اعتراضات دموکراسی‌خواهان علیه کودتای نظامیان از زمان اعتراضات بوده است. خبرگزاری رویترز گزارش داده ۳۷ نفر از این افراد در اعتراضات حومه شهر یانگون کشته شده‌اند، جایی که گفته می‌شود ۳۲ کارخانه که با سرمایه چینی‌ها تاسیس شده بود، مورد حمله قرار گرفته و دو کارخانه به آتش کشیده شده است. روزنامه گلوبال‌تایمز چین گزارش داده که در حملات به این کارخانه‌ها ۲ شهروند چینی زخمی شده و ۳۷ میلیون دلار زیان به تاسیسات وارد شده است.
تلویزیون «میاوادی» وابسته به نظامیان میانمار مدعی است که نیروهای امنیتی بعد از به آتش کشیده شدن کارخانه‌ها و مسدود شدن راه ماشین‌های آتش‌نشانی توسط حدود دو هزار معترض خیابانی وارد عمل شده‌اند. از زمان وقوع کودتای نظامی علیه دولت آنگ سان سوچی، رهبر غیرنظامی میانمار (برمه سابق)، این کشور شاهد تظاهرات و ناآرامی‌های گسترده بوده است. «مجمع کمک به زندانیان سیاسی» میانمار گزارش داده که علاوه بر ۳۷ نفری که در حومه شهر یانگون کشته شدند، روز گذشته ۱۶ نفر دیگر نیز در اعتراضات مناطق دیگر میانمار کشته شدند.
گروه‌های مدافع حقوق بشر می‌گویند از زمان وقوع کودتای روز اول فوریه تاکنون حداقل ۱۴۰ نفر در پی تيراندازی نیروهای امنیتی در جریان اعتراضات میانمار کشته شده‌اند. مقامات نظامی کشور دسترسی به اینترنت را قطع کرده و یک دادگاه نظامی میانمار نیز گفته است اولین جلسه آنلاین رسیدگی به اتهامات آنگ سان سوچی، رهبر سابق کشور، به خاطر قطعی اینترنت تا ۲۴ مارس (۹ روز دیگر) به تعویق انداخته شده است.
با وجود جو امنیتی شدید و افزایش خشونت‌ها از سوی نظامیان، روز شنبه دولت موازی غیرنظامی در میانمار با وعده براندازی حکومت نظامیان اعلام موجودیت کرد. قائم مقام و دیگر مقامات ارشد حزب «لیگ ملی دمکراسی» به رهبری آنگ سان سوچی که هم‌اکنون در خفا به سر می‌برند، روز شنبه ۲۳ اسفند برای نخستین‌بار با انتشار بیانیه‌ای در شبکه اجتماعی فیسبوک، مردم میانمار را خطاب قرار دادند. این حزب از قصد خود برای ایجاد دمکراسی فدرال و همچنین ملاقات رهبرانش با نمایندگان بزرگ‌ترین سازمان‌های مسلح قومی میانمار خبر داده‌اند. سازمان‌های یادشده هم‌اکنون مناطق وسیعی در سراسر کشور را در کنترل دارند. کشورهای غربی، هند، ژاپن و استرالیا بر لزوم احیای دموکراسی در کشور تاکید کرده‌اند، اما چین و روسیه هنوز درباره وضعیت میانمار موضع خود را اعلام نکرده‌اند.
برچسب ها: میانمار
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها