به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۱۵ - ۱۹:۵۷
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۰۳/۰۹ ساعت ۱۰:۴۵
کد مطلب : ۲۷۵۰۳۷

در بر پاشنه شعار‌های عوام گرایانه می‌چرخد

در بر پاشنه شعار‌های عوام گرایانه می‌چرخد
  گروه سیاسی: روزنامه ابتکار نوشت: فارغ از سایر حاشیه‌های مهم انتخابات ۱۴۰۰ آنچه در میان تایید صلاحیت شده‌های ریاست جمهوری به عنوان فصل مشترک وعده‌ها می‌توان درنظر گرفت اقتصاد است. موضوعی که البته در ادوار پیشین هم به اشکال مختلف در بین شعار‌های نامزد‌ها مطرح بود. هرچند هنوز به طور کامل برنامه‌های این افراد مطرح نشده، اما تا به اینجای کار هنوز هیچ برنامه و اظهارنظر متفاوتی نسبت به سایر نامزد‌ها در چند دهه اخیر بیان نشده است.
همچنان در بر پاشنه کلی گویی‌ها و گاه همان شعار‌های عوام گرایانه می‌چرخد. وعده‌هایی گاه مخرب مانند یارانه فلان تومانی و یا حل کردن فلان مسئله اقتصادی در چند روز مطرح می‌شود.
همچنان در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی بازی با واژه‌هایی مانند بانیان وضع موجود و... به عنوان کلیدواژه‌های نقد مطرح می‌شود در حالی که برخی از این نامزد‌ها که سابقه طولانی در مخالفت با مذاکره و یا رابطه عادی اقتصادی با جهان دارند؛ هنوز هیچ راهکار روشنی فارغ از مفاهیم کلی و شعاری برای رشد اقتصادی بدون مراودات تجاری با جهان ارائه نکرده اند. در حالی که می‌دانیم بعد از تحریم‌ها حتی برخی کشور‌های دوست هم نتوانستند با ایران رابطه اقتصادی عادی و کم هزینه داشته باشند. از سوی دیگر باید در نظر داشت که بانیان وضع موجود به نوعی همه مسئولانی هستند که طی چند دهه اخیر هرکدام در جایی مسئولیتی را به عهده داشته اند بنابراین پیکان اتهام به یکدیگر برای مقصر دانستن یکدیگر مشکلی را حل نخواهد کرد.
از طرفی وضعیت نابسامان اقتصادی فعلی نه محصول یک دوره به خصوص که حاصل انباشت نبود یک راهبرد توسعه‌ای مبتنی بر علم اقتصاد بوده است. هرچند نامزد‌ها سخن از جراحی می‌زنند، اما هنوز نمی‌دانیم جراحی مدنظرشان مبتنی بر چه شیوه و مکتب اقتصادی و سیاسی است و آیا سایر ارکان تصمیم گیر نیز این شیوه را قبول خواهند کرد. تردیدی نیست که تجربه کشور‌هایی مانند مالزی و ترکیه نشان می‌دهد که روند جراحی اقتصادی شان نه طی دو سال که در یک روند یک دهه‌ای و حتی بیشتر صورت گرفته که همه ارکان تصمیم ساز نیز در خدمت این جراحی قرار گرفته‌اند. در حالی که هنوز از سوی نامزد‌ها برنامه توسعه‌ای جامع مورد قبول اهل علم ارائه نشده تا بتوان بعد از آن درخصوص توانایی شخص ارائه دهنده برای به اجماع رساندن کل ارکان تصمیم ساز قضاوت کرد. به بیان ساده‌تر هنوز برنامه‌ای مشاهده نشده که بتوان در خصوص شدن یا نشدن آن قضاوت کرد؛ بنابراین آنچه پیداست کلید واژه بیچاره اقتصاد اگرچه پرکاربردترین واژه در بین نامزد‌هاست، اما همچنان به عنوان یک اصل مهجور مانده در سپهر سیاسی دهان به دهان می‌شود.
چاره‌ای نیست جز آنکه بپذیریم توسعه و رشد اقتصادی نیازمند تغییر در تمام ساختار‌های معیوبی است که اصلاح آن در صورتی که هیچ تنش سیاسی وجود نداشته نباشد زمان بر خواهد بود. هرچند که متاسفانه دولت دوازدهم تلاش چندانی برای تغییر آن انجام نداد، اما شاید در ۴ سال پیش رو نیز به صورت ضربتی نتوان معجزه خاصی در این زمینه کرد.
برچسب ها: انتخابات
نام شما

آدرس ايميل شما
توجه: نظرات حاوی توهين، افترا، اتهام و ... به اشخاص حقيقی و حقوقی، و نظرات شعارگونه «مرگ، درود و مشابه آنها»، و همچنين نظرات طولانی تر از 500 حرف، به هيچ وجه منتشر نخواهند شد.
نظر شما *


۱۴۰۰/۰۳/۱۰ ۰۷:۳۹
بله واقعا شعارهای عوام گرایانه رای جمع کن نیز هست برگزاری کنسرت پخش نوای شجریان رفع حصر ورود زنان به ورزشگاه شعارهای عوام گرایانه بود که روحانی با آن رای آورد
فریب خوردن شعارهای عوامفریبانه او و جوانان بیکار در آرزوی ازدواج و خانه دار شدن در صف مرغ و تخم مرغ کنسرت و نوای شجریان را گوش کنند خوشحال باشند که زنان برای اولین بار به ورزشگاه ها رفتند و در پیاده‌روها دیوار کشیده نشد (373207)
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها