به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۱۷ - ۱۷:۵۷
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۲/۰۹/۱۷ ساعت ۱۱:۰۷
کد مطلب : ۴۴۳۵۹۷

 ممنوعیت قانونی قرآن‌سوزی در دانمارك

 ممنوعیت قانونی قرآن‌سوزی در دانمارك
گروه بین الملل: پارلمان دانمارک قانونی را تصویب کرد که «رفتار نامناسب» با متون دارای اهمیت مذهبی را جرم‌انگاری می‌کند؛ اقدامی که عملا سوزاندن قرآن را نیز ممنوع می‌کند.
پس از اعتراض مسلمان در برخی از کشورهای جهان به هتک حرمت به قرآن به عنوان کتاب  مقدس دین اسلام و نگرانی‌های امنیتی دانمارک از تبعات آن، پارلمان این کشور  لایحه‌ای را به تصویب رساند که به موجب آن، سوزاندن نسخه‌های قرآن در اماکن عمومی غیرقانونی خواهد شد.
پس از یک جلسه تقریبا چهار ساعته، این متن در شور سوم در نهایت با رای موافق ۹۴ نماینده از ۱۷۹ نماینده پارلمان دانمارک به تصویب رسید.
دانمارک و سوئد در سال جاری چندین بار شاهد قرآن‌سوزی و اقداماتی از این دست بودند که از جانب چند فعال ضد اسلام صورت گرفته بود. تنش‌های پدید آمده باعث شد تا از این دولت‌های شمال اروپایی خواسته شودتا این عمل را ممنوع اعلام کنند.دانمارک از این جهت نگران بود که مبادا این قرآن‌سوزی‌ها باعث حمله اسلام‌گرایان شود، به همین دلیل به دنبال ایجاد نوعی تعادل بین اصول مصرح آزادی بیان در قانون اساسی (از جمله حق انتقاد از دین) و امنیت ملی بر آمد.
منتقدان داخلی در سوئد و دانمارک استدلال می‌کنند که ایجاد هرگونه محدودیت برای انتقاد از دین، از جمله سوزاندن قرآن‌، آزادی‌های لیبرال را که برای آن بسیار تلاش شده است تضعیف می‌کند.
اینگر استویبرگ، رهبر حزب مهاجرستیز «دموکرات‌های دانمارک» که مخالف اعمال این ممنوعیت بود گفت: «تاریخ به خاطر این کار ما را بد جوری قضاوت خواهد کرد، و دلیلش هم موجه است[...] چرا که آخر به اینجا می‌رسیم که آیا محدودیت آزادی بیان توسط ما تعیین می‌شود یا اینکه قرار است از بیرون دیکته شود.»
استدلالی که دولت میانه‌رو ائتلافی دانمارک در پاسخ به این انتقادات می‌آورد این بود که این قوانین جدید تنها تاثیری حاشیه‌ای بر آزادی بیان خواهد داشت و انتقاد از دین به طرق دیگر همچنان قانونی است.
طبق این قانون و به طور مشخص، حالا دیگر سوزاندن، بی‌‌حرمتی یا زیر پا گذاشتن متون مذهبی با هدف انتشار گسترده تصاویر هتک حرمت ممنوع خواهد بود. همچنین پاره کردن، بریدن یا ضربه زدن به کتب آسمانی ممنوع خواهد بود.دولت دانمارک همچنین گفته است که افرادی که این قانون جدید را نقض کنند با جریمه نقدی یا حداکثر دو سال زندان روبرو خواهند شد.
سوئد نیز در حال بررسی راه‌هایی برای محدود کردن هتک حرمت به قرآن است، اما رویکردی متفاوت از دانمارک در پیش گرفته است. دولت سوئد در حال بررسی این موضوع است که آیا هنگام تصمیم گیری در مورد درخواست اعتراضات عمومی آیا پلیس باید امنیت ملی را هم در نظر بگیرد یا خیر.



 
برچسب ها: دانمارک
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها