به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۱۰ - ۱۱:۴۹
 
۳۹
تاریخ انتشار : ۱۳۹۳/۰۳/۰۹ ساعت ۱۵:۲۳
کد مطلب : ۴۳۵۷۷
وظیفه حکومت دینی صاف کردن جاده بهشت است

واكنش احمد خاتمی به اظهارات رييس‌جمهور

گروه سياسي: خطیب امروز نمازجمعه تهران با اشاره به اظهارات اخير رييس‌جمهور، گفت: رسالت حکومت دینی، صاف کردن جاده بهشت است.
واكنش احمد خاتمی به اظهارات رييس‌جمهور
سیداحمد خاتمی خطیب امروز نماز جمعه تهران، با اشاره به مسائل فرهنگی گفت: مقام معظم رهبری سال جدید را به نام سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی نامیده‌اند و در سخنرانی‌های خود فرمودند که فرهنگ از اقتصاد مهمتر است، چرا که فرهنگ به اقتصاد و سیاست خط می‌دهد. اما سؤال اینجاست، مقصود از فرهنگ چیست؟

وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در دیدار با نمایندگان مجلس در هفته جاری افزود: در این دیدار مقام معظم رهبری منظور از فرهنگ را فرهنگ انقلابی، دینی و ایجاد حرکت بر مبنای اسلام و ارزش‌های اسلامی و تقویت فرهنگ، آداب و اخلاق اسلامی عنوان کردند. بر همین اساس، به صراحت می‌گویم که مجلس گناه کار ضدفرهنگی است، چه این کار در قالب کنسرت موسیقی باشد و چه هر عنوان دیگری، اینکه ما جوانها را جمع کنیم، دخترها بزک کرده، آرایش‌کرده و با حجاب کاملاً بد و پسرها بیایند و پول بیت‌المال را برای آنها خرج کنیم تا غافل از خدا شوند، قطعاً کار ضدفرهنگی است.

خاتمی گفت: نگویند انتقاد نکنید، این لباسی که ما پوشیده‌ایم لباس امر به معروف و نهی از منکر است، اگر نمی‌توانید مجلس منهای گناه ترتیب دهید، خب ترتیب ندهید. چه ضرورتی دارد از بیت‌المال مردم خرج غفلت از خدا شود. وی با تأکید بر حساسیت ائمه جمعه در خصوص مسائل فرهنگی افزود: موضع ما در رابطه با نظام، موضع حضرت آقا است. موضع مقام معظم رهبری تقویت دولت‌ها است و ما هم بر همین باور هستیم و اگر مسئولان بخواهند خدمت کنند باید حمایت شوند، اما این به معنای ترک امر به معروف و نهی از منکر نیست.

خاتمی ادامه داد: مسئولان محترم بارها اعلام کرده‌اند که سینه گشاده‌ای برای شنیدن نقدها دارند و اگر نقدی می‌شود به معنای موضع‌گیری و مخالفت نیست. حساسیت ما تنها روی مسائل فرهنگی نیست، ما روی مسائل اقتصادی هم حساسیم و اولین بار از همین تریبون نماز جمعه بود که شدیدا به فساد 3 هزار میلیارد تومانی انتقاد شدو از قوه قضائیه خواسته شد تا بی‌مهابا با مفاسد اقتصادی برخورد کند و الان هم از این برخورد قاطعانه تشکر می‌کنیم.

خطیب امروز نمازجمعه تهران در ادامه سخنان خود با اشاره به گزینه‌ای که این روزها در جامعه مطرح شده است، ادامه داد: مسئول محترمی گفته است که به زور شلاق نمی‌شود مردم را راهی بهشت کرد، این جمله 3 معنا دارد، یک معنا را ما قبول داریم و باید همینطور باشد. وی افزود:‌ مکتب ما مکتب منطق و استدلال است و شلاق نیست. سیره پیغمبر نیز همین‌گونه بوده است. پیامبر(ص) مبلغ و معلم قرآن می‌فرستاد، این معنا معنای درستی است و جنجال هم ندارد. دوم؛ آنکه این سخن را اینگونه معنا کنیم که مردم را آزاد بگذاریم هر کاری دلشان می‌خواهد بکنند و در عرصه اخلاقی، سیاسی و اقتصادی آزاد باشند و حدود الهی را بشکنند و نهی از منکر نداشته باشیم، به صراحت می‌گوییم این معنا مورد تأیید هیچ‌کس در نظام اسلامی نیست و هیچ مسئولی هم نمی‌تواند این حرف را بزند.

آیت‌الله خاتمی ادامه داد: معنای سوم حرف این باشد که ما موظف نیستیم حتی جاده بهشت را نیز صاف کنیم، نادرست است، رسالت حکومت دینی همین است که جاده بهشت را صاف کند و فضای بهشتی شدن را فراهم کند و مأموریت آن همین است، چطور در عرصه اقتصادی، مسئولان محترم، اقتصاد را مدیریت می‌کنند و می‌گویند چه کالایی وارد شود، این اسمش هموار کردن جاده برای بهشت دنیای مردم است و بر همین ملاک می‌گوییم حکومت باید جاده را برای بهشتی شدن مردم فراهم کند و این تحلیل بدون هیچ موضع‌گیری یکجانبه درباره این سخن است.

آیت‌الله خاتمی مسئله حجاب را از احکام قطعی اسلام دانست و گفت: همه فقها در معنای حجاب متفقند که خانم باید خودش را بپوشاند و تنها وجه‌ و کفین مجاز است. وی با تاکید بر زیربنای حدیثی حجاب گفت: حجاب مانند نماز، روزه و دیگر واجبات از مسلمات دین است و امروز دیگر از یک حکم فرعی گذشته است. خطیب جمعه تهران با اشاره به واکنش کشورهای اروپایی به حجاب زنان مسلمان بیان کرد: این دولتهای غیر اسلامی هر وقت می‌خواهند با مسلمانان لج کنند می‌گویند حجاب ممنوع! و در فرانسه به عنوان مثال می‌گویند بانوان محجبه باید جریمه بپردازند. وی خطاب به بانوان کشورمان گفت: خانم‌ها توجه داشته باشند که حجاب یک مسئله جزئی نیست و آبروی اسلام و تشیع در آن است.

آیت‌الله خاتمی پیشینه حجاب را قرآن و حدیث و حضرت فاطمه زهرا (س) خواند و گفت: بی‌حجابی و بدحجابی هم در این کشور سابقه دارد که اولین آن مربوط به قرة‌العین بهایی که تبلیغ علی محمد باب را می کرد و دومی آن مربوط به رضاخان قلدر است. وی با تاکید بر اینکه حتما بانوان ما حضرت زهرا (س) و حضرت زینب (س) را‌ بر پیشینه ننگین دوم ترجیح می‌دهند، خاطر نشان کرد: بارها گفته‌ایم در مقابل مفاسد از جمله بی‌حجابی، هم کار فرهنگی لازم است و هم کار اجرایی. خداوند نمی‌پسندد که دست ما در کار فرهنگی باز و در کار اجرایی بسته باشد بلکه همزمان باید این‌کارها پیش رود.

وی با یادآوری تصویب قانون بسیار جامع حجاب در سال 1386 از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: در این قانون بیش از 300 ماده آمده و برای 25 نهاد وظیفه تعیین شده است و برای حل مسئله حجاب هیچ راهی به جز اجرای آن نیست که متاسفانه هیچگاه نیز اجرایی نشده است. آیت‌الله خاتمی سران سه قوه را مورد خطاب قرار داد و گفت: لازم است تعیین شود که چه کسی متولی اجرای قانون است که با کمک آن می‌توان مشکل بی‌حجابی را حل کرد و ان شاالله بانوان ما حریم دین را نگه دارند.