به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۱۱ - ۱۷:۳۲
 
۵۲
تاریخ انتشار : ۱۳۹۳/۱۱/۱۹ ساعت ۱۴:۳۵
کد مطلب : ۶۸۹۹۳
بررسی پرونده مرگ دانشجوی دکتری دانشگاه تهران

دانشگاههای ایران؛ نخبه‌کشی یا نخبه‌پروری؟

گروه جامعه: خبر مرگ یک دانشجوی دکتری آن هم در بهترین دانشگاه های کشور شاید یکی از شوک هایی باشد که در طی هفته اخیر جامعه دانشگاهی کشور را با آن مواجه کرده است. خبری که شاید بسیاری انتظار شنیدنش را در رابطه با یک دانشجویی دکتری نداشته اند.
دانشگاههای ایران؛ نخبه‌کشی یا نخبه‌پروری؟
پدیده خودکشی در میان جوانان ایران کم کم تبدیل به یک پدیده بحرانی شده؛ چرا که به گفته کارشناسان خودکشی در سال های اخیر در میان جوانان شابع تر شده است. براساس آمارها الگوی سنی در میان کسانی که اقدام به خودکشی می کنند در اکثر نقاط جهان بالای 70 سال است، در حالی که در ایران الگوی سنی خودکشی شایع در سن 15 تا 30 سال عنوان شده است.

اما خبر مرگ یک دانشجوی دکتری آن هم در بهترین دانشگاه های کشور شاید یکی از شوک هایی باشد که در طی هفته اخیر جامعه دانشگاهی کشور را با آن مواجه کرده است. خبری که شاید بسیاری انتظار شنیدنش را در رابطه با یک دانشجویی دکتری نداشته اند.اما متاسفانه این اولین باری نیست که شایعه خودکشی در دانشگاه تهران پخش می شود. سال ٨٦ هم در اتفاقی مشابه یکی از دانشجویان مقطع دکترای شیمی دانشگاه شهید بهشتی بعد از جروبحث با یکی از استادان دانشگاه با خوردن سیانور به زندگی‌اش پایان داد.

ماجرا از چه قرار است؟
ساعت ٢ظهر روز دوشنبه، حسین خجسته‌نیا برای صحبت با رئیس دانشگاه تهران به سمت اتاق او رفت. چند دقیقه بعد در کمال ناباوری شاهدان او روی زمین افتاد. بدنش می‌لرزید و تنش یخ زده بود. کمی بعد نیروی های اورژانس بالای سر او حاضر شدند اما قبل از رسیدن به بیمارستان حسین جان سپرد بود.

وزیر علوم: دانشجوی دانشگاه تهران سکته کرده است
بعد از انتشار خبر فوت دانشجویی روابط بین المللی دانشگاه تهران در رسانه ها، موج نظرات و شایعات مختلف به خصوص در بین دانشجویان دانشگاه تهران شنیده شد و به شایعه خودکشی حسین خجسته نیا بیش از پیش دامن زد. گرچه دکتر فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خبر خودکشی این دانشجوی دانشگاه را تکذیب کرده است و علت مرگ را سکته قلبی عنوان کرده است اما با گذشت 5 روز از زمان مرگ او پزشکی قانونی همچنان اطلاعات دقیق از علت مرگ او نمی دهد.

پزشکی قانونی: هنوز علت مرگ مشخص نیست
تماس با روابط عمومی اداره کل سازمان پزشکی قانونی استان تهران هم با در بسته مواجه شد. روابط عمومی پزشکی قانونی تهران با اشاره به این که آزمایشات و بررسی های نهایی برای علت مرگ مرحوم خجسته نیا به اتمام نرسیده است بیان کرد: نتیجه نهایی تا چند روز دیگر به مراجع قانونی تحویل داده می شود و ما اجازه ارائه نتایج را به خبرنگاران نداریم. هم خوابگاهی مرحوم خجسته نیا می گوید: پزشکی قانونی پس از 24 ساعت از مرگ می تواند علت مرگ را شناسایی و اعلام کند و همین تأخیر در انتشار اطلاعات از مرگ مرحوم خجسته نیا شایعات را نسبت به خودکشی او تشدید می کند.

اما از سوی دیگر برادر مرحوم خجسته نیا در گفت و گو با خبرگزاری مهر اعلام کرده است که برادرش از رتبه های برتر کنکور سراسری و دانشجوی ممتاز مقطع دکتری روابط بین الملل دانشگاه تهران با گرایش حقوق و سازمانهای بین المللی و اقتصاد سیاسی بین الملل بوده که خود را برای دفاع از پایان نامه اش آماده می کرده است و دلیلی برای بروز یک مرگ عمدی اصلا وجود نداشته است. پیش از اعلام رسمی علت مرگ مرحوم خجسته نیا از زبان وزیر علوم نیز دکتر سید احمد رضا خضری مدیرکل روابط عمومی دانشگاه تهران از مشخص نبودن علت این دانشجو خبر داده و اعلام کرده است که منتظر نتیجه و گزارش پزشکی قانونی است. ر همین رابطه نیز سید فضل الله موسوی رئیس دانشگده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران علت مرگ مرحوم خجسته نیا را براثر خودکشی تکذیب کرده است.

شخصیتی فعال یا افسرده؟
یکی از همکلاسی های مرحوم خجسته نیا که از انتشار مشخصات و اسم خود امتناع کرده است شخصیت مرحوم خجسته نیا را شخصیتی فعال و برون گرا عنوان می کند و می گوید: مرگ خجسنه نیا غیر باور است. او دانشجویی با نشاط و برون گرا بود. روزی نبود که او را در حال سخنرانی علمی در همایش ها و جلسات نبینیم. مدیرکل روابط عمومی دانشگاه تهران گفته است: او از دانشجویان کوشا و ساعی دانشگاه بوده و تاکنون پرونده ای در دفتر مشاوره دانشگاه نیز نداشته و اساتید از وی رضایت داشتند حتی وی خود را آماده می کرد تا از رساله خود دفاع کند.

هم خوابگاهی او نیز شخصیت مرحوم خجسته نیا را اینگونه توصیف می کند: حسین زبان زد دانشگاه بود. روحیه بالایی داشت. همیشه پیگیر کارهای تحقیقاتی و پژوهشی بود. اما در این بین عبدالله یکی از دانشجويان حقوق و يكي از هم اتاقي هاي مرحوم خجسته نيا در دانشگاه بهشتي و در دوران كارشناسي ارشد به خبرگزاری ایسکانیوز جملاتی خلاف سایرین می گوید و او را فردی افسرده به دلیل مشکلات خانوادگی خوانده است.

مشکلات آموزشی و اقتصادی در مقطع دکتری بیداد می‌کند
هر چند اکثر دانشجویان دانشگاه تهران و همدوران مرحوم خجسته نیا علت مرگ او را ناشی از مشکلات بی شماری می دانند که دانشگاه بر سر راه دانشجویان قرار می دهد اما برادر مرحوم خجسته نیا در این رابطه به خبرگزاری مهر گفته است: بر اساس گفته های پیش از این خود آن مرحوم، برخورد مدیریت دانشگاه با وی با احترام و اخلاق بوده و خانواده مرحوم شکایتی از دانشگاه و دانشکده ندارند و امیدواریم تا با خاتمه شایعه پراکنی ها، زمینه بروز سوء استفاده فراهم نشده و محیط علم و دانشگاه از حاشیه غیر ضرور خارج شود.

با وجود این سخنان اما هم اتاقی مرحوم خجسته نیا می گوید: اگر دلیل مرگ مرحوم خجسته نیا خودکشی اعلام شود همین که او دفتر ریاست دانشکده را برای چنین کاری انتخاب کرده است خود جای پیگیری دارد و حتی اگر مرگ او براثر سکته قلبی بوده باشد همین که او در دانشگاه سکته کرده است نشان از این می دهد که دانشگاه فشار و مشکلات زیادی را برای او به وجود آورده است. او در ادامه می گوید: همه ما در دوران دکتری وضعیت بدی را سپری کرده ایم. وضعیت اقتصادی دانشجویان در دوره دکتری یکی از عواملی است که تنش زیادی را برای دانشجو ایجاد می کند.

وی در مورد مشکلات مالی در دوره دکتری می گوید: در این دوره بعد از ترم 8 به دلیل تمدید سنوات دانشجو باید هزینه های زیادی را متحمل شود. حتی هزینه اجاره خوابگاه براساس آیین نامه دانشگاه افزایش می یابد. دانشجوی روزانه ترمی 40 تا 50 هزار تومان باید تا ترم 8 بابت اجازه خوابگاه پول پرداخت کند. بعد از ترم 8 نیز این هزینه به ترمی 240 هزار تومان می رسد که هزینه غذا و رفت و آمد نیز برآن افزوده می شود. هم خوابگاهی مرحوم خجسته نیا در ادامه اضافه می کند: تمام بار و فشار مالی و نبود شغل مناسب به یک طرف، از طرف دیگر هم انسان برای پرداخت هزینه های کمرشکن نمی تواند دستی به سوی خانواده اش دراز کند. همین احساس شرمندگی غم سنگینی بر دل می گذارد اما مرحوم خجسته نیا یکی از دغدغه هایش رسیدن به مدارج علمی بالاتر بود و در پی دفاع از پایان نامه اش بود. دانشگاه پیش پای او موانع زیادی گذاشته بود. با وجود این که دوره دکتری معمولا 8 ترم تمام می شود اما او ترم 11 بود و همچنان برای دفاعش با مشکل روبرو شده بود و 4 سال در دانشگاه معطل مانده بود. او تمامی سخنان خود را در یک جمله خلاصه می کند و می گوید: تنها چیزی که می توانم بگویم این است که گروه روابط بین الملل دانشگاه تهران محلی برای نخبه کشی است.

مانع تراشی های دانشگاه برای نگه داشتن دانشجویان
هم دانشگاهی دیگر مرحوم خجسته نیا در این مورد می گوید: من با او از دوران کارشناسی ارشد در دانشگاه شهید بهشتی همکلاس بودم و نزدیک به 8 سال با او همکلاس بودم و او را از نزدیک می شناختم. من و او همیشه در حال رقابت با هم بودیم شاید این فضای رقابتی یکی از دلایلی بود که سبب می شد به هم زیاد نزدیک نشویم. اما به هر حال او فردی نبود که دست به خودکشی بزند. او همیشه در پی تحصیل و ارتقای سطح علمی خود بود.

او بیان می کند: این که گزارش شفاقی از دلیل مرگ او داده نمی شود به شایعات دامن می زند. چرا که با معاینه معمولی پزشک در زمان مرگ می تواند از مسمومیت فرد اگاهی یافت. ولی پزشک در زمان مرگ هیچ اطلاعاتی از طریق معاینه او نداده است. دانشجویان در دوره دکترا با مشکلات بسیاری روبرو هستند. از مشکلات مالی گرفته تا زندگی در خوابگاه. اما آنچه که برای مرحوم خجسته نیا بیش از تمامی اینها اهمیت داشت پیشرفت در مراحل علمی بود. هر فردی در زندگی خود مشکلات بی شماری دارد. که انباشته شدن آنها سبب می شود که صبر یک فرد لبریز شود و دست به چنین کاری بزند. اما این که مشکلات اقتصادی او آیا مسبب اصلی مرگ خجسته نیا بوده است یا خیر؟ به نظر من دلیل اصلی آن مشکلات و مسائلی بود که دانشگاه پیش پای او قرار می داد.

هم دانشگاهی مرحوم خجسته نیا که تمایلی برای ذکر نامش ندارد در ادامه از رفتار ناشایست مدیر گروه با مرحوم خجسته نیا یاد می کند و می گوید: مدیر گروه بین الملل دانشگاه تهران اجازه دفاع را به او نمی داد و مشکلات متعددی را برای او می تراشید. مدیر گروه روابط بین الملل دانشگاه تهران فردی است که اکثر دانشجویان روابط بین الملل با او مشکل دارند و از رفتار ناشایست و برخوردهای توهین آمیز او دلگیرند. بارها دانشجویان از رفتارها و مانع تراشی های او به رئیس دانشگاه شکایت کرده اند اما رسیدگی خاصی به این موضوع صورت نگرفته است. بنده به شخصه در زمان تصدی فرهاد رهبر ریاست دانشگاه تهران در این باره صحبت کردم اما هیچ رسیدگی نشد و او همچنان طی سالیانی به عنوان مدیرگروه روابط بین الملل دانشگاه تهران مشغول به کار است. او تصریح می کند: با وجود این که استاد مشاور اجازه دفاع را به طور رسمی به دانشجو می دهد اما مدیر گروه به طور غیر مستقیم می تواند با اعمال فشار برای دفاع پایان نامه برای دانشجو مانع تراشی کند.

شایعه ها همچنان سایه افکنده‌اند
بعد از گذشت 5 روز از مرگ مرحوم خجسته نیا اما در خوابگاه دانشگاه و در میان دانشجویان همچنان خبرها و شایعه هایی به گوش می رسد. هم خوابگاهی و هم دانشگاهی مرحوم خجسته نیا می‌گویند: بین دانشجویان شایعه شده است که افرادی از اورژانس به خوابگاه مرحوم خجسته نیا آمده اند و اتاق او را بازرسی کرده اند و سیانور را در اتاق او یافته اند. عده دیگری نیز می گویند مأموران اوژانس در زمان تحویل لباس های مرحوم خجسته نیا اعلام کرده اند که باید آنها را ضد عفونی کنند چرا که آغشته به سیانور است.

گرچه بعد از اظهار نظر وزیر علوم به عنوان مرجع بالادستی و گفت و گوی خانواده آن مرحوم به عنوان نزدیک ترین اشخاص به مرحوم خجسته نیا بخشی از سخنان را خنثی کرده است اما همچنان شایعات به قوت خود باقی است. با این حال آنچه در این میان حائز اهمیت است موانع و مشکلات دانشجویان در دانشگاه هاست؛ در شرایطی که در اکثر کشورهای پیشرفته تحصیل در مقطع دکتری یک شغل پر درآمد محسوب می‌شود متاسفانه هنوز در کشور ما نخبگان با هزینه‌های بسیار اقتصادی و فشار روانی ناشی از آن دست به گریبان هستند.
مرجع : ایسکانیوز

مهمان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۱۱/۱۹ ۱۵:۰۲
من چند بار خواستم دکترام را ول کنم برم خارج واقعا جنگ اعصاب و روان است استاتید با کم ترین سواد هستند سعی استفاده از دانشجویان دکتری برای منافع خود را دارند (289127)
۱۳۹۳/۱۱/۱۹ ۱۷:۱۳
ما ایرانیا وقتی جامعه در مسیر رشد و شکوفایی است با حماقت خود همه چیز را خراب می کنیم و سرمایه های ملی را بر باد می دهیم . جامعه را در مسیر تباهی می اندازیم و هزینه می دهیم . هی شکایت می کنیم اما حاضر نیستیم اندکی هزینه بدهیم و جامعه را به مسیر درست بازگرداینم .
دانشجویان و کارگران خودکشی و اعتیاد راه چاره نیست ، بهترین راه اتحاد برای فردایی بهتر است . برای فردایی بهتر باید هزینه داد . (289191)
محسن
Spain
۱۳۹۳/۱۱/۱۹ ۱۹:۱۵
ولی من دقیقا به دلیل همین مطالبی که گفتی بیخیال دکترا شدم ! (289236)
استاد دانشگاه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۱۱/۱۹ ۲۰:۱۲
آخه چرا تقصیر را گردن اساتید می اندازید. اساتید هم تا چند سال پیش دانشجویانی بودند مثل شما. 90 درصد اساتید حال حاضر با تلاش به این جا رسیده اند. با توجه به تجربه من، بزرگترین مشکل دانشجویان بویژه در مقطح تحصیلات تکمیلی ناامیدی از آینده شغلی و علت آن افزایش بی منطق تعداد دانشجویان می باشد. آخه این همه دکتر در کدام بازار کار می خواهند مشغول شوند. مگر دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی چقدر جا دارند. تعداد دانشجویان لیسانس هم رو به نزوله و نشان میده که دانشگاه ها دیگه توسعه نخواهند یافت. (289279)
شهریس
United States
۱۳۹۳/۱۱/۱۹ ۲۱:۴۲
هزاران بار تاسف میخورم. من هم در بهترین دانشگاه صنعتی ایران دکترا قبول شدم. با خودم خیلی کلنجار رفتم که بمونم یا برم. بعد از تصمیم قطعی و ترک ایران، همیشه به علت وجود این همه تفاوت در ایران و امریکا فکر میکردم. هرچند که فکر میکنم تمام خوشبختی و احساس رضایت انسان در درونش شکل میگیره، ولی به یک نتیجه ای که همیشه رسیدم این هست که ریشه خیلی از مشکلات جامعه (فساد مالی، اداری، اخلاقی، ... حتی مشکلات اقتصادی)ریشه اش در فرهنگ هست.مشکلات فرهنگی که از بدو تولد یک ایرانی شکل میگیره و ادامه پیدا میکنه. (289333)
دانشجوی دکتری
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۱۱/۱۹ ۱۵:۰۲
من به عنوان یک دانشجوی دکتری ترم آخر باید عرض کنم که با تمام وجود وضعیت و شرایط روحی - روانی این دانشجو رو درک میکنم الان تمام دوستام و هم دوره های خودم همین وضعیت رو دارند، بعد از کلی درس خوندن در بهترین دانشگاهها و فقط با تلاش و اراده ( نه به پشتوانه پول) با نامیدی مطلق روبرو به باشی و هیچ کار و زندگی نداشته باشی، نتیجش میشه همین، ( افسردگی، خودکشی و...)، در عوض عده ای با پشتوانه های دیگه غیر از شایستگی و سواد علمی باید در بهترین دانشگاهها هیات علمی باشند، شما قضاوت بفرمایید باید چکار کرد؟ (289128)
علیرضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۱۱/۱۹ ۱۶:۲۸
هر کاری میتوان انجام داد الا خودکشی... (289170)
یه دانشجوی دکترای دیگه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۱۱/۱۹ ۱۸:۵۷
خیلی اوضاع خرابه آقا. خیلی خرابه. اساتید کم سواد و در عین حال ..... (289229)
دکتر بیکار
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۱۱/۱۹ ۱۵:۲۹
خودکشی و رسیدن به مرحله خودکشی که شاخ و دم نداره وقتی از بهترین سالهای عمرت گذشتی و رفتی دنبال درس و علم و خدمت به مردم بیماربعد ی دفعه دیدی 30 سالت شده تازه نقطه سرخط .... هنوز با دکترا جز هیئت متوسلین به جیب بابایی به آخرخط که هیچ از آخر خطم میزنی جلوتر وقتی هیچ امیدی به آینده نداری وقتی پارتی بازی و رانت بیداد میکنه وقتی اینهمه دروغ میشنوی راجع به حمایت از نخبگان و برای اینکه جزو بنیاد بشی 1000 و 1 دلیل برات میارن تا نتونی عضو بشی فقط از شما میپرسم من الان باید به کجا رسیده باشم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (289134)
حسین - ج
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۱۱/۱۹ ۱۵:۴۱
یک پزشک نخبه به نام رستگاریان نیز در شیراز خودکشی کرده است می گویند نفر نهم آزمون تخصص بوده است لطفا در مورد ایشان هم تحقیق کنید (289141)
آرش
United States
۱۳۹۳/۱۱/۱۹ ۱۵:۴۴
ایشون با رئیس دانشکده دیدار داشتن و بعد این ماجرا پیش اومد
نه که با رییس دانشگاه، لطفا خبر رو اصلاح کنید
مرسی (289148)
ح
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۱۱/۱۹ ۱۶:۱۱
اوایل امسال هم ی دانشجوی سال 4پزشکی شیراز خودکشی کرد. (289160)
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۱۱/۱۹ ۱۶:۱۵
حالا بعد گرفتن مدرک تازه مشکلات شروع میشه؛ من رساله ام رو با هزار تا بدبختی که دانشگاه برام پیش اورد سال 92 دفاع کردم؛ و چون بورس هیات علمی بودم باید وضعیتم تبدیل میشد؛ اما تا الان که بهمن 93 هست بدون حقوق دارم زندگی می کنم؛ متاهل هم هستم؛ دانشگاه میگه چون پایان خدمت نداری باید تا مهر 94 بمونی بعد برات حکم بزنیم؛ یعنی دو سال بعد از فارغ التحصیلی بی خود بی جهت حکم منو نزدن و دارم بدون حقوق 24 ماه زندگی میکنم؛ جالبه عضو دفتر نخبگان هم هستم اما دانشگاه میگه حتی با نامه نخبگان حکم نمیزنیم (289163)
بهناز
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۱۱/۱۹ ۱۶:۵۹
شاید این حرف خیلی کلیشه ای باشه ولی واقعیته: تو این مملکت مادامیکه پارتی و پول نداشته باشی درس خوندن و ادامه تحصیل فایده نداره ....
من خودم با اینکه شرایط تحصیل دکترا تو دانشگاه سراسری ... داشتم ولی وقتی شرایطو سنجیدم ..دیدم نرم بهتره
اوضاع خوابگاه بعضی وقتا غیر قابل تحمل میشه... زمان ما هم یه پسری که ارشد بود و با معدل قرار بود بره دکترا بخونه..یه روز خبردار شدیم که خودشو تو خوابگاه حلق آویز کرده بود..من هنوزم که هنوزه باورم نمیشه و از اونهمه انرژی و شور جوانی که داشت و به هدر رفت حیفم میا (289182)
دانشجوی ارشد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۱۱/۱۹ ۱۷:۰۳
در متن اومده که هزینه خوابگاه ترمی 40 تا 50 هزار تومان سنگینه !!
آخه 50 هزار تومن هر ترم ! کجا زیاده ما که خوابگاه خصوصی میریم هزینه هر ترم 600 هزار تومان است دوستان !! این دانشجو های روزانه دیگه شورشو در آوردن !!
واقعا مسخرس ! (289184)
میثم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۱۱/۱۹ ۲۰:۰۸
من در کوی دانشگاه ساکنم. همون جایی که این بنده خدا ساکن بود. هزینه خوابگاه دانشجویان دکتری سنواتی ترم نه دو برابر ترم ده چهار برابر و همینطور تا آخر. ایشون ترم دوازده بودند. دلیل دفاع نکردنش هم دیگه بر کسی پنهان نیست. بعدشم عزیز جان ایشون قطعا با شما خیلی تفاوت دارن که دانشجوی دکترای روزانه دانشگاه تهرانند. (289275)
دانشجوی ارشد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۱۱/۱۹ ۲۳:۱۲
قطعا ایشون که روحش هم شاد باشه با من تفاوت داشته ! ولی منظورم کلی ست دوست عزیز نباید اینقدر پر توقع بود که به 40 هزار تومن در ترم بگیم سنگین . (289399)
دانشجوی روزانه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۱۱/۱۹ ۲۰:۵۴
نخیر من دانشجوی روزانه هستم ترمی 170 برای خوابگاه پرداخت میکنیم ، تعجب میکنم زدن 40 تا 50 تومن. (289308)
صالح
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۱۱/۱۹ ۱۷:۰۸
دیگه علم جایگاهی نداره... دانشگاه ها هم شدن دکان فروش مدرک... اینقدر ارزش همه چیز رو آوردن پایین که دیگه هیچ انگیزه ای برای اینکه بری دنبال علم و فناوری وجود نداره...
ظرفیت دانشگاه ها رو خواهشا کم کنید... ما که رفتیم و تموم شد و یه شغل نامرتبط با مدرکمون گرفتیم و ازین به بعد کمتر یا بیشتر به یاری خدا میگذرونیم... ولی لطفا برای نسل های بعد دوباره این سعی و خطا رو تکرار نکنید... (289188)
ثابت
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۱۱/۱۹ ۱۷:۳۸
ظاهرا" تو چیزهای بد خوب رکورد دار هستیم!! (289194)
دانشجوی دکتری
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۱۱/۱۹ ۱۸:۰۱
من هم به عنوان یک دانشجوی دکتری معتقدم بزرگترین اشتباه من و هم دوره ای هام ادامه دادن تحصیل در مقطع دکتری بود، باید بپذیریم ما قربانی سیاست دروغ و فریب در کشور شدیم!! کاهش نرخ بیکاری در کشور با کانالیزه کردن افراد در سن اشتغال به سمت تحصیلات تکمیلی یکی از کثیف ترین سیاست هایی بود که تو این چند سال اعمال شد!! دادن امتیاز دکتری به دانشگاه های بسیار کوچک و گروه های علمی بعضا نوپا و ناتوان خیانتی بود که وزارت علوم در حق دانشجویان دکتری مشغول به تحصیل در دانشگاه های بزرگ کشور کرد... (289204)
مهربان توسی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۱۱/۱۹ ۱۸:۱۲
متاسفانه وقتی تعهد مهتر از تخصص میشود !!
انشاا... ظرفیت ارشد و دکترا بیشتر شود چون تعداد داوطلبین ارشد مثل کنکور سراسری چندسال قبل شده!! (289208)
۱۳۹۳/۱۱/۱۹ ۱۸:۴۹
دانش جوی دکتری باید حمایت مادی بشود نه اینکه پول اتاق خواب را ازش بگیرند (289223)
سعید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۱۱/۱۹ ۱۹:۲۷
در همین دولت تدبیر و امید طرف صرفا بخاطر وابستگی جناحی با فوق لیسانس شده مدیر جهاد دانشگاهی استان. ارمنستان و آذربایجان شده محل خرید مدرک ارشد و دکترا واسه آقایون مدیران. طرف 2ساله ارمنستان دکترا گرفته هنوز مورد قبول واقع نشده اما معاون آموزشی پیام نور استانه و ..... بعدش میان به ریش اونی که زحمت کشیده میخندن و تحقیرش میکنن نمونش تو پیام نور یه زوج دکترای فیزیکو که واسه تدریس اومده بودن جوری تحقیر کردن که به گریه افتادن (289249)
سعید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۱۱/۱۹ ۱۹:۲۸
در سیستم آموزش عالی ایران داره جنایت میشه و روزی این عقده ها سرباز میکنه و کینه جمیی منجر به انتقام میشه (289250)
سعید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۱۱/۱۹ ۱۹:۲۹
البته منم با استاد راهنمام درگیری زیادی داشتم اما نهایتا ایشون سکته کرد و من دفاع و همونجا دیگه قید تحصیلو تو ایران زدم (289251)
دانشجوی دکتری
Romania
۱۳۹۳/۱۱/۱۹ ۱۹:۳۱
در چند سال اخیر دانشجوی دکتری تبدیل به وسیله ارتقا استادنماهای بیسواد شده است. هیچ روزنه امیدی هم وجود ندارد. در چند سال اخیر جز افرادی که رابطه داشته اند ندیده ام دانشجوی دکتری و حتی دکترای فارغ التحصيل شده نیز در دانشگاه جذب شود. کسی صدای ما را نمی شنود و اصلا کسی ما را نمی بیند. خسته ایم واقعا خسته و افسرده ایم (289253)
پردیس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۱۱/۱۹ ۲۰:۰۴
فاجعه بیکاری و زجر زندگی را مرم با گوشت و پوست خود درک میکنند اما علمای قم
بجای ساعت ها دغدغه معیشت و کار برای مردم به وزارت ارشاد برای صدای زن فریاد می زنند ،کمی هم اصلاحات برای آنانکه خود را مرجع میداند لازم است. (289272)
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۱۱/۱۹ ۲۰:۱۰
اخه دکتری روابط بین الملل گرفتن در این کشور به نظر شما کار درستیه ؟ اینجا اگه اقا زاده ای چیژی باشی بری تو این رشته ها ادامه تحصیل بدی خوبه نه مث این بنده خدا که ای جوری تو دانشگاه خوار باشه اخه این فرد وقتی از دانشگاه می اومد بیرون تازه مشکلاتش شروع میشد (289278)
123
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۱۱/۱۹ ۲۱:۰۱
زمین خدا وسیع است مهاجرت کنیم از شر بعضیا. (289310)
آلامتو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۱۱/۱۹ ۲۱:۰۴
نخبگان ما می میرند از بی کار و بی پولی و رفتار زشت و توهین آمیز برخی اساتید مغرض ، اما 3000نفر و بلکه بیشتر با نمرات ناپلئونی بورسیه میشوند.با این اوضاع نپرسیم چرا دانشجویان نخبه ما خودکشی می کنند. (289312)
حامد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۱۱/۱۹ ۲۱:۰۵
من هم دارم میرم،فقط قول بدید که حداقل یه فاتحه برام بخونید، بابا جمع کنید بساط دانشگاه را!! بنده دانشجوی ارشد برق،(کنترل شبکه هوشمند) هستم، یه حساب سرانگشتی به من میگه بااینکه بدون وقفه دارم پیش میرم: 1- در 18 سالگی وارد دانشگاه شدم تا 22 سالگی لیسانس2- از23 سالگی تا حداقل 25 فوق3- از 25 تا 29 دکترا 4- تازه 2 سالم سربازی . یه آدم 31 ساله بدون شغل ، بدون پارتی و...
حالا حق دارم یا نه؟! ببندیدش، هروقت درست شد بازش کنید. (289314)
11
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۱۱/۱۹ ۲۱:۱۷
یعنی چه این دانشگاه رفتن و بیکار بودن یک عده از مسئو لان فقط با ایجاد کرسی های دانشگاهی بیشتر سعی دارند امار بیکاری یک طیف بزرگ از جامعه رو به تعویق بندازند از قدیم گفتن ازین ستون تا اون ستون فرجیه نه دیگه انقدر بیکار ها رو ستون به ستون کردن. (289319)