به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۲۲ - ۱۰:۳۹
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۸/۱۲/۱۷ ساعت ۱۰:۰۸
کد مطلب : ۲۰۳۸۰۴

کرونا کارمندان را تهدید می‌کند

گروه جامعه: جامعه پزشکی و اعضای کادر درمانی از مردم می‌خواهند در خانه بمانند، درحالی که استاندار تهران اعلام کرده است ساعت کاری اداره‌ها به روال قبل و عادی خود برمی‌گردد.
کرونا کارمندان را تهدید می‌کند
این روزها ویروس کرونا در  همه جای ایران جولان می‌دهد و مردم را ناگزیر به خانه‌نشینی و قرنطینه می‌کند. این بیماری تاحدی شیوع پیدا کرده که دربرخی استان‌ها وضعیت قرمز اعلام شده و حتی مسیرهای ورودی به بعضی استان‌ها مانند گیلان، مازندران و همدان به‌روی غیربومی‌ها بسته شده است. در تهران نیز اوضاع مساعد نیست.
با توجه به شیوع کرونا در بیشتر استان‌ها، محمدرضا ظفرقندی، رئیس کل سازمان پزشکی ایران به نمایندگی از جامعه پزشکی و اعضای کادر درمانی در پیامی از مردم درخواست کرد تا حدامکان از تردد در سطح شهرها خودداری کنند و در خانه بمانند.باوجود تاکید مسئولان درمانی و پزشکان مختلف، اما انوشیروان محسنی بندپی، استاندار تهران گفت: ساعت کاری ادارات این استان از شنبه ۱۷ اسفند به‌حالت عادی برمی‌گردد.وی افزود: این کار بنابر توصیه دولت و طبق مصوبه ستاد عملیات مقابله با کرونا بوده‌است.بندپی از تخصیص مرخصی و ایجاد شرایط دورکاری نیز صحبت کرده‌است. اما برخی کارها طبیعت‌شان با دورکاری درتضاد است یا مدیران درصورت امکان برقراری چنین شیوه‌ای به آن تن نمی‌دهند و حتی با درخواست مرخصی کارکنان موافقت نمی‌کنند.سوال اینجاست که بنا بر چه مبنایی در شرایط بحرانی شیوع کرونا، چنین تصمیمی گرفته شده‌است؟ چه‌چیزی این روزها عوض شده که ساعت کاری ادارات دولتی از ساعت ۸ تا ۱۳ و دستگاه‌هایی که شش روز در هفته کار می‌کردند؛  منتفی شده است؟ آیا خبرهای تازه‌ای از کاهش روند بیماری در تهران شنیده شده‌است؟  به‌نظر چنین نمی‌رسد، زیرا مسعود مردانی، عضو کمیته کشوری آنفلوآنزا گفته است: تخمین می‌زنیم تا پایان اسفند بین ۳۰ تا ۴۰ درصد جمعیت تهران به‌ ویروس کرونا مبتلا شوند.استاندار تهران با اعلام این تصمیم، انگار هرچه را که تاکنون نظام درمانی برای مقابله و مبارزه با کرونا انجام داده باطل و درواقع این رشته را پنبه می‌کند، زیرا بیشتر کارمندان برای رسیدن به محل کار خود مجبور هستند از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنند و این موضوع آنها را در معرض خطر کرونا قرار و آمار مبتلایان به این ویروس را در تهران افزایش می‌دهد.

البته باید این را هم در نظر گرفت که برخی از کارمندان مجبور به استفاده از چندین وسیله نقلیه مانند مترو و بی‌آرتی تا رسیدن به محل کار خود هستند و این خطر ابتلا به کرونا را باز هم بالاتر می‌برد. از آنجایی که کارمندان اداره‌ها حقوق چندانی هم دریافت نمی‌کنند، استفاده از آژانس و تاکسی‌های دربستی که البته آنها هم مصون از خطر نیستند، برایشان مقدور نیست. این در حالی‌است که در ساعات اداری مسئولان و مدیران خود از خودروهای دولتی دراختیار استفاده می‌کنند.قبل از اعلام چنین تصمیمی در ابتدا باید تمهیداتی اصولی برای سلامتی کارمندان اندیشیده می‌شد. ناگفته نماند در برخی اداره‌ها هنوز ارباب رجوع تردد دارند و مشخص نیست که آیا همه آنها اصول بهداشتی برای مبتلانشدن به کرونا را رعایت می‌کنند یا خیر.ای کاش قبل از اعلام این دستور، فکری اساسی برای ایاب و ذهاب کارمندان اندیشیده می‌شد، همانطور که برخی از مدیران و مسئولان می‌توانند بی‌دغدغه و بدون استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی سر کار حاضر شوند. 

حضور کارمندان بر سر کار در چنین شرایطی موضوع پیش‌پا افتاده‌ای نیست.  زیرا به‌عنوان نمونه همگی در خبرهایی موثق خوانده‌ایم که کارمندان بانک چه آسیبی از کرونا دیده‌اند. آمار کشته‌شدگان و مبتلایان کارمندان بانک به کرونا کمتر از کادر نظام پزشکی ما که به‌طور مستقیم  با بیماران کرونا درتماس بوده‌اند، نیست.  به‌طوری‌که رئیس کل بانک مرکزی در ۱۵ اسفند از جان باختن شش کارمند نظام بانکی کشور بر اثر ابتلا به ویروس کرونا خبر داده‌بود.  بنابراین حفظ تمهیداتی که سلامتی کارمندان اداره‌ها به‌ویژه آنهایی که در صف اول تماس با مشتریان قرار دارند لازم و ضروری است.وضعیت برخی کارکنان مانند پلیس‌های راهنمایی رانندگی در سر چهارراه‌ها، پاکبان‌ها و ... نیز مطلب و بررسی جداگانه‌ای را می‌طلبد.مسئولان رده بالای استان باید بهتر بدانند که چگونه عمل کنند و تصمیم بگیرند، زیرا کرونا خیلی وقت پیش ما را از واقعه‌ای خبر داده و زنگ خطرش را به‌صدا درآورده است. برخی رسانه‌ها از مخالفت دکتر زالی با بازگشت ساعات کار اداره‌ها به روال عادی خبر داده‌اند.
برچسب ها: ویروس کرونا