به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۱۰ - ۰۰:۰۵
 
۱۳
تاریخ انتشار : ۱۳۹۴/۱۲/۲۲ ساعت ۰۹:۰۷
کد مطلب : ۱۰۳۳۷۶
نماینده آمریکا در سازمان ملل: تحریک آمیز و بی ثبات کننده است

طرح مساله آزمایش موشکی ایران در شورای امنیت

گروه بين‌الملل: آمریکا اعلام کرد دوشنبه موضوع آزمایش‌های موشکی ایران را به شورای امنیت سازمان ملل می‌برد.
طرح مساله آزمایش موشکی ایران در شورای امنیت
خبرگزاری رویترز در گزارشی از نیویورک نوشت: سامانتا پاور ، سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد روز جمعه گفت آمریکا هفته آینده مساله پرتاب های موشکی بالستیک اخیر ایران را در رایزنی های شورای امنیت سازمان ملل متحد مطرح خواهد کرد و از کشورها مي‌خواهد برای تضعیف برنامه موشکی تهران همکاری کنند.

پاور در بیانیه ای اعلام کرد: «ما موضوع این پرتاب های خطرناک را به طور مستقیم در رایزنی‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد مطرح خواهیم کرد. ما درخواست کرده‌ایم این رایزنی های شورای امنیت روز دوشنبه برگزار شود.» در ادامه بیانیه آمده است «این پرتاب‌ها تاکیدی بر ضرورت همکاری با شرکا در سراسر جهان به منظور کند کردن و کاهش برنامه موشکی ایران است.»

پاور مدعی شد: پرتاب های موشکی ایران، تحریک آمیز و بی ثبات کننده است. وی گفت: «علاوه بر این گزارش شده است که مقامات نظامی ایران مدعی شده اند این موشک ها به گونه ای طراحی شده است که تهدیدی مستقیم برای اسرائیل باشد. ما چنین تهدیدهایی را علیه یک عضو سازمان ملل متحد که یکی از نزدیک ترین متحدان ما به شمار مي‌رود محکوم می‌کنیم.» پاور افزود: واشنگتن به درخواست برای اجرای کامل قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد ادامه خواهد داد.

رایزنی های پشت درهای بسته شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره ایران صبح روز دوشنبه برگزار خواهد شد. شورای امنیت قرار است ساعت 15 ( همان روز ) به وقت گرینویچ نیز رایزنی‌هایی جداگانه را درباره سوریه برگزار کند. رویتر ادامه داد: دیپلمات های شورای امنیت سازمان ملل متحد مي‌گویند نخست منتظر تایید دستگاههای اطلاعات ملی دراین خصوص خواهند ماند که آیا موشک هایی که ایران شلیک کرده دارای قابلیت هسته ای نیز است یا خیر.

آنها همچنین گفتند روسیه و چین که مخالف ادامه محدودیت های سازمان ملل متحد علیه برنامه موشکی ایران هستند احتمالا مانع از اقدام شورای امنیت خواهند شد. وزارت امور خارجه ایران روز چهارشنبه اعلام کرد آزمایش های موشکی ایران نقض موافقتنامه هسته ای این کشور که ماه ژانویه منجر به لغو تحریم ها علیه تهران شد ، نیست.

خبرگزاری رویتر در پایان نوشت: دیپلمات های غربی مي‌گویند اگرچه تحریم های جدید سازمان ملل متحد ممکن است قریب الوقوع نباشد اما آمریکا و برخی از متحدانش ممکن است اقدامات تنبیهی بیشتری را به شکل تحریم های ملی یکجانبه علیه ایران در واکنش به پرتاب های موشکی اخیر این کشور انجام دهند و این کاری است که واشنگتن قبلا نیز انجام داده است.