به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۱۰ - ۰۸:۴۳
 
۱
تاریخ انتشار : ۱۳۹۸/۰۹/۲۹ ساعت ۱۷:۴۶
کد مطلب : ۱۹۴۲۸۲

رویترز: فعال‌سازی مکانیسم ماشه در ماه ژانویه

گروه بین‌الملل: خبرگزاری رویترز به نقل از "برخی دیپلمات‌های اروپایی" گزارش داد که طرف‌های اروپایی احتمالا ماه آتی میلادی مکانیسم ماشه در ارتباط با برجام را فعال می‌کنند.
رویترز: فعال‌سازی مکانیسم ماشه در ماه ژانویه
به نقل از رویترز، دیپلمات‌های اروپایی که نامی از آنها برده نشده، گفته‌اند که شرکای اروپایی توافق هسته‌ای، احتمالا روند فعال‌سازی مکانیسم ماشه را در ماه ژانویه برای «مجبور کرن تهران» به بازگشتن از اقداماتش، آغاز خواهند کرد "اما برای بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل که موجب از بین رفتن توافق خواهد شد، عجله نخواهند کرد." یک منبع دیپلماتیک اروپایی گفته است: آغاز این روند[فعال‌سازی مکانیسم ماشه]، با هدف حل کردن مسائل دردسرساز و حفظ توافق برجام است و تحریم‌های سازمان ملل به دنبال این اقدام به طور خود به خود فعال نخواهند شد. اگر تصمی بگیریم که این کار را بکنیم(اعمال دوباره تحریم‌های سازمان ملل) به معنای تصمیم برای زدن میخ آخر به تابوت خواهد بود.

بر اساس مقررات توافق هسته‌ای، اگر هر یک از اعضای توافق بر این باور باشد که طرف دیگر تعهداتش را اجرا نمی‌کند، می‌توانند این موضوع را به کمیسیون مشترک برجام، متشکل از ایران، روسیه، چین، تروئیکای اروپا و اتحادیه اروپا ارجاع دهد.
آن‌ها سپس پانزده روز فرصت دارند که اختلافات را حل کنند اما اگر بخواهند، می‌توانند مدت زمان این روند را با اتفاق آرای تمامی اعضا طولانی‌تر کنند. اگرچه، در صورت عدم توافق طرف‌های برجام بر سر مسائل اختلافی آنها در نهایت می‌توانند به اعمال دوباره تحریم‌هایی روی بیاورند که در قطعنامه‌های پیشین سازمان ملل موجود بود و از آن‌ها به عنوان «فوریت»،[مکانیسم ماشه] یاد می‌شود، مگر این که شورای امنیت سازمان ملل، تصمیمی بر خلاف این بگیرد.

دیپلمات‌ها گفته‌اند که اگر آن‌چه تخطی‌های آتی ایران نامیده شده است، از حدی غیرقابل قبول عبور کند، اروپایی‌ها ترجیح می‌دهند به جای تلاش در راستای تحریم‌ها، بر طولانی کردن روند یاد شده تمرکز کنند. هنوز مشخص نیست که آستانه تحمل قدرت‌های اروپایی دقیقا چیست. علاوه بر این، دیپلمات دیگری اظهار کرد که «ما هنوز احساس می‌کنیم که دیپلماسی نمرده است». سه دیپلمات دیگر نیز بیان کردند که تروئیکای اروپا[فرانسه، آلمان و انگلیس]، به ویژه فرانسه در حال لابی با روسیه و چین هستند تا آن‌ها را برای نشان دادن اتحاد پنج قدرت برجام همراه کنند، اگرچه مسکو و پکن، در حال حاضر با فعال کردن این روند مخالف هستند. ایران در پی تعلل شرکای اروپایی برجام در عمل به تعهداتشان در انجام دادن اقداماتی که منجر به کاهش تاثیر تحریم‌های آمریکا بر ایران و عادی‌سازی تجارت با ایران شود، پس از یک سال تصمیم گرفت به طور تدریجی و در چند گام تعیین شده، تعهدات داوطلبانه خود را در توافق ‌هسته‌ای کاهش دهد.
 
برچسب ها: مکانیسم ماشه