به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۱۱ - ۱۱:۵۳
 
۴
تاریخ انتشار : ۱۳۹۳/۰۶/۰۴ ساعت ۱۲:۴۷
کد مطلب : ۵۲۵۵۶

دستور اوباما؛ پروازهای شناسایی در سوریه

گروه بين‌الملل: باراک اوباما، رئیس‌جمهور، به منظور ارزیابی و شناسایی مواضع نیروهای دولت اسلامی در سوریه، دستور آغاز پروازهای شناسایی بر فراز خاک این کشور را صادر و پروازهای شناسایی آغاز شده است.
دستور اوباما؛ پروازهای شناسایی در سوریه
به گزارش بي بي سي،‌ اگرچه روز گذشته، دفتر رئیس جمهوری آمریکا تاکید کرد که اوباما انجام عملیات نظامی در داخل مرزهای سوریه را تایید نکرده است، اما کسب اطلاعات در مورد شبه‌نظامیان گروه داعش برای حمله احتمالی به مواضع آنان در سوریه لازم است. به همین دلیل، برخی کارشناسان گفته‌اند که دستور انجام پروازهای شناسایی می‌تواند مقدمه انجام عملیات نظامی شامل حمله هوایی به مواضع نیروهای دولت اسلامی در داخل خاک سوریه باشد.

پیشتر، ایالات متحده یک رشته عملیات هوایی را علیه مواضع این نیروها در خاک عراق به اجرا گذاشته که گفته می‌شود در متوقف کردن پیشروی آنها به خصوص به سوی اقلیم کردستان عراق موثر بوده است. عملیات هوایی آمریکا در عراق از اوایل ماه اوت و زمانی آغاز شد که نیروهای داعش، که بخش‌هایی از خاک عراق و سوریه را در تصرف خود دارند، در حال پیشروی به اقلیم کردستان واقع در شمال عراق بودند. اوباما دلیل این عملیات را حفاظت از جان پرسنل آمریکایی مستقر در عراق و جلوگیری از تشدید بحران انسانی ناشی جنگ در شمال عراق به خصوص رفتار خشونت‌آمیز داعش با اقلیت‌های دینی ساکن مناطق اشغالی عنوان کرد.

باراک اوباما همواره از درگیری نظامی در جنگ داخلی سوریه خودداری کرده است اما به نظر می‌رسد که قتل جیمز فولی، روزنامه نگار آمریکایی که گروگان داعش بود، باعث تغییر در تصمیم او شده است. این گروه هنوز هم یک گروگان دیگر آمریکایی را در اختیار دارد و تهدید کرده است که او را نیز به تلافی عملیات نظامی آمریکا به قتل خواهد رساند. هفته گذشته گزارش شد که ارتش آمریکا چندی پیش به عملیاتی برای نجات گروگان های آمریکایی از داخل خاک سوریه دست زد اما این عملیات شکست خورد.

مقامات آمریکایی گروه موسوم به دولت اسلامی را که پیشتر داعش خوانده می‌شد یک "سازمان تروریستی" می‌دانند که امنیت ایالات متحده و متحدان آن کشور و صلح جهانی را تهدید می‌کند. برخی کارشناسان نظامی آمریکایی نیز معتقدند که تنها راه مقابله با این گروه، دست زدن به اقدام نظامی است. کاخ سفید در مورد دستور عملیات شناسایی بر فراز خاک سوریه اطلاعاتی را در اختیار رسانه‌ها قرار نداده و کیتلین هایدن، سخنگوی شورای امنیت ملی ایالات متحده با اظهار اینکه این شورا در مورد اقدامات اطلاعاتی و شناسایی اظهار نظر نمی‌کند، گفته است که دولت ایالات متحده "از تمامی امکانات خود" برای مقابله با تهدید علیه امینت و شهروندان خود استفاده خواهد کرد.

در جریان جنگ داخلی سوریه، دولت آمریکا از مخالفان بشار اسد، رئیس جمهوری این کشور، حمایت کرده و خواستار کناره گیری او از قدرت و برگزاری انتخابات آزاد برای استقرار دولت مورد نظر مردم این کشور بوده است. مقامات آمریکایی همچنان تاکید دارند که در نظر نیست به بشار اسد در جنگ با مخالفان او کمکی شود اما به گفته کارشناسان، تضعیف نیروهای دولت اسلامی به هرحال به منزله کاهش فشار بر ارتش سوریه است.