به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۰۹ - ۲۳:۱۶
 
۷۱
تاریخ انتشار : ۱۳۹۳/۱۲/۱۱ ساعت ۰۸:۰۹
کد مطلب : ۷۰۹۶۲

قانوني بنام "ممنوع التصویر"بودن وجود ندارد

گروه سياسي: نماینده اردکان در مجلس گفت: چگونه افرادی را در جامعه ممنوع التصویر یا ممنوع البیان می کنند در حالی که در قوانین ما عناوینی تحت عنوان ممنوع البیان یا ممنوع التصویر بودن وجود ندارد.
قانوني بنام "ممنوع التصویر"بودن وجود ندارد
به گزارش ایرنا، محمدرضا تابش در جمع خبرنگاران در مورد ممنوع التصویر و ممنوع البیان بودن برخی ها گفت: ابتدا باید مجرمانه بودن فرد از نظر حقوقی مشخص شود و سپس برایش مجازاتی تعیین شود. تابش ادامه داد: براساس اصل 36 قانون اساسی، حکم مجازات و اجرای آن فقط باید از طریق دادگاه صالحه و قانونی باشد که این امر به اصل قانونی بودن جرایم و مجازات ها معروف است.

نماینده اردکان در مجلس خاطرنشان کرد: به استناد قانون هر فعل یا ترک فعل که برای آن در قانون، مجازات تعیین شده باشد؛ جرم است. بنابراین وقتی در قوانین ما تحت عنوان ممنوع البیان یا ممنوع التصویر عناوینی وجود ندارد چه طور می توان به استناد آن عده ای را در جامعه ممنوع التصویر یا ممنوع البیان کرد؟

تابش درباره ممنوع الخروج بودن برخی افراد نیز به ماده 130 قانون آیین دادرسی کیفری اشاره کرد و گفت: با توجه به اهمیت و دلایل جرم، دادگاه می تواند قرار عدم خروج متهم را از کشور صادر کند و مدت اعتبار این قرار 6 ماه است و چنانچه دادگاه لازم بداند می تواند آن را یک بار تمدید کند که این قرار پس از ابلاغ ظرف مدت 20 روز قابل اعتراض در دادگاه تجدید نظر استانی است.

این نماینده مجلس افزود: به استناد این اصل باید حتما دادگاهی در رابطه با افراد تشکیل شده و آن دادگاه رای را صادر کرده باشد. تابش در پاسخ به این سوال که آیا در مورد رییس دولت هشتم، دادگاهی تشکیل شده است یا خیر؟ اظهار داشت: من کاملا رد می کنم که دادگاهی در این راستا تشکیل شده باشد، نه قراری صادر شده و نه ابلاغی انجام گرفته است.

وی گفت: خوب نیست که مسوولان دستگاه قضا در جاهایی که قوانین شفافی وجود دارد، این گونه اظهارنظر کنند، این خلاف قانون اساسی است. نماینده اردکان در مجلس در پاسخ به سوالی درباره تصمیم شورای عالی امنیت ملی، گفت: در این راستا به اصل 176 قانون اساسی که به اهداف شورای عالی امنیت ملی اشاره دارد استناد می کنم که براساس آن تامین منافع ملی، پاسداری از انقلاب، پاسداری از تمامیت ارضی و پاسداری از حاکمیت ملی از اهداف شورای عالی امنیت ملی است.

تابش افزود: در این اصل وظایف شورای عالی امنیت ملی بیان می شود، وظایف این شورا تعیین سیاست های دفاعی و امنیتی است یعنی شورای عالی امنیت ملی سیاستگذاری می کند و وظیفه دیگرش هماهنگی برای اجرای سیاست ها است؛ بنابراین شورای عالی امنیت ملی مرجع اجرا نیست. وی ادامه داد: مانند این می مانند که سیاست های کلی اصل 44 را قانون مشخص کرده ما بیاییم مصداقی وارد شویم که مثلا راه آهن را به فلان شرکت واگذار کنیم.

این نماینده اضافه کرد: شورای عالی امنیت ملی نمی تواند مصداقی وارد شود، یک اهدافی را باید پیگیری کند و برای اجرای آن اهداف هماهنگی هایی را انجام دهد. تابش تصریح کرد: شورای عالی امنیت ملی مرجعی نمی تواند باشد که مجازاتی را برای کسی مشخص و معین کند.

مطهری: شورای عالی امنیت ملی مصوبه‌ای برای ممنوع‌التصویر‌شدن ندارد

علی مطهری هم در حاشیه جلسه ديروز مجلس با بیان اینکه شورای عالی امنیت ملی مصوبه ای مبنی بر ممنوع التصویر شدن یکی از چهره های سیاسی دارد گفت: این موضوع خلاف قانون و عقل است. البته باید بدانیم که این کار به نفع اوست و مردم اقبال بیشتری به وی پیدا می کنند.

 نماینده تهران در مجلس اظهار داشت: پس از اینکه خبر ممنوع التصویر شدن او منتشر شد از یکی از اعضای شورای عالی امنیت در این باره پرس و جو کردم که او گفت چنین مسئله‌ای در شورا مطرح نشده و مصوبه ای نداشتیم. وی ادامه داد: زمانی که عضو هیئت نظارت بر مطبوعات بودم موضوع ممنوع التصویر شدن بارها عنوان شد و مورد بررسی قرار گرفت و در آن زمان هم طبق بررسی ها به این نتیجه رسیدیم که ممنوع التصویر شدن انجام نشود.

به گزارش ایسکانیوز، مطهری در خصوص حکمی که این روزها در رسانه ها مطرح شده است توضیح داد: نامه ای از دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی به وزارت فرهنگ و ارشاد ابلاغ شده که این به معنای مصوبه نیست بنابراین به اعتقاد من این تصمیم از سوی قوه قضاییه گرفته شده است.